Τρεις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για την καινούργια εβδομάδα

Ενδιαφέρουσες προτάσεις που δεν θα σας κοστίσουν

Οι Gadjo Dilo έρχονται στην ανακαινισμένη 3η Μαρίνα Γλυφάδας για να ταξιδέψουν το κοινό με την gypsy τζαζ / gypsy σουίνγκ μουσική τους. Πρόκειται για ένα ελληνικό μουσικό συγκρότημα με τους Κώστα Μητρόπουλο και Σωτήρη Πομόνη στις κιθάρες, Νίκο Βλάχο στο κοντραμπάσο, Σέργιο Χρυσοβιτσάνο στο βιολί, Γιώργο Τσιατσούλη στο ακορντεόν και Ηλιάνα Τσαπατσάρη στο τραγούδι. Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γλυφάδας 2018.


info:

3η Μαρίνα Γλυφάδας

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018, 21:00

Είσοδος ελεύθερη

Αντί εισιτηρίου, συγκεντρώνονται τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Γλυφάδας.

 

Ομάδα Χορού Griffón «Η ευθύνη της πόλης»

Τρεις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για την καινούργια εβδομάδα
Η ομάδα Χορού Griffón

 

Με την παρουσίαση του κεντρικού εργαστηρίου του Λυκείου Επιδαύρου στο Αρχαίο Στάδιο Επιδαύρου, κορυφώνονται την Τρίτη 31 Ιουλίου οι εργασίες του Β΄ κύκλου του εκπαιδευτικού προγράμματος του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Για 15 ημέρες οι σπουδαστές του προγράμματος διερεύνησαν τις έννοιες του συλλογικού τραύματος και του συλλογικού χρέους μέσα από την κίνηση και τον αυτοσχεδιασμό.


Η παρουσίαση προσεγγίζει με ανατρεπτικό τρόπο την σχέση Πολιτείας και Πολίτη μελετώντας πως ο καθένας μας χωριστά επωμίζεται την ευθύνη, για λογαριασμό του αλλά και για τους προηγούμενους από αυτόν και πως επηρεάζουν οι επιλογές μας στη σφαίρα του συλλογικού.

 

Συντελεστές:

Σύλληψη- Χορογραφία: Ιωάννα Πορτόλου, Γιάννης Νικολαΐδης, Σεσίλ Μικρούτσικου

Μουσική: Αντώνης Παλάσκας

Συντονισμός παραγωγής και επικοινωνίας για την ομάδα: Γιώργος Κατσώνης

 

info:

Αρχαίο Στάδιο Επιδαύρου

Τρίτη 31 Ιουλίου 2018, 20:00

Είσοδος ελεύθερη

Η παρουσίαση είναι ανοιχτή στο κοινό και θα γίνει με την παροχή δελτίων εισόδου κατά την προσέλευση του κοινού στο χώρο του Αρχαίου Σταδίου Επιδαύρου (ώρα προσέλευσης: 19:30).

 

«Οι Έλληνες καλλιτέχνες και το Βιβλίο, 1910-1967» και «Το βιβλίο ως έργο τέχνης - artist's books από τα χρόνια του ΄60» στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων

Τρεις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για την καινούργια εβδομάδα
Η έκθεση «Το βιβλίο ως έργο τέχνης - artist's books από τα χρόνια του '60» συγκεντρώνει μια πολύπλευρη επιλογή από σημαντικά εικαστικά έργα υπό μορφή βιβλίου.


Η έκθεση «Οι Έλληνες καλλιτέχνες και το Βιβλίο, 1910-1967» επικεντρώνεται στην οργανική σχέση ανάμεσα στο λόγο και την εικόνα στην ελληνική εκδοτική ιστορία.   Η φιλία και συνεργασία ανάμεσα σε κάποιους σημαντικούς λογοτέχνες και καλλιτέχνες αποτελεί τη βάση της επιλογής των εκθεμάτων που παρουσιάζονται. Η σχέση λόγου και εικόνας δεν αφορά τόσο εικονογραφημένες πολυτελείς εκδόσεις, ούτε απλώς πολύτιμα συλλεκτικά αντικείμενα αλλά πραγματικές συνεργασίες, ιδεολογικές και αισθητικές συγγένειες, ιστορικές και κοινωνικές θέσεις που συγγραφείς και εικαστικοί καλλιτέχνες μοιράζονται από κοινού.


Η έκθεση «Το βιβλίο ως έργο τέχνης - artist's books από τα χρόνια του '60» έρχεται να συμπληρώσει την προηγούμενη έκθεση.   Από την παραδοσιακή συνεργασία των καλλιτεχνών με τους λογοτέχνες που μοιράζονται αισθητικές και ιδεολογικές ανησυχίες ή και πεποιθήσεις, αντιμετωπίζουμε ένα καινούργιο φαινόμενο από τα μισά και μετά του 20ού αιώνα – όπου οι εικαστικοί καλλιτέχνες συλλαμβάνουν και κατασκευάζουν βιβλία μόνοι τους ως αυτούσια έργα τέχνης. Η έκθεση συγκεντρώνει μια πολύπλευρη επιλογή από σημαντικά εικαστικά έργα υπό μορφή βιβλίου, τα περισσότερα από ιστορικούς πλέον σύγχρονους καλλιτέχνες από την Ευρώπη και την Αμερική.


info:

«Οι Έλληνες καλλιτέχνες και το Βιβλίο, 1910-1967»

«Το βιβλίο ως έργο τέχνης - artist's books από τα χρόνια του '60»

Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων, κτίριο Μεταξουργείου

Λεωνίδου & Μυλλέρου, Πλατεία Αυδή. Τηλέφωνο: 210 5202420

Διάρκεια εκθέσεων: 19 Ιουλίου 2018 - 21 Οκτωβρίου 2018

Είσοδος ελεύθερη

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός