ΜΕΤΣΟΒΟ 1900

Μια φωτογραφική έκθεση για την καθημερινή ζωή στις ορεινές κοινότητες της Ηπείρου στις αρχές του 20ου αιώνα

LIFOTEAM 17.5.2015 | 00:00

Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες της Μυρτώς Παπαδοπούλου που αναβιώνουν την καθημερινή ζωή στον ορεινό οικισμό του Μετσόβου στις αρχές του 20ου αιώνα. Χρησιμοποιώντας αυθεντικά ρούχα και αντικείμενα της εποχής, οι φωτογραφίες μας ταξιδεύουν σε μια εποχή μεγάλων αλλαγών που μεταμορφώνουν τις ορεινές κοινότητες της Πίνδου και μας καλούν να ανακαλύψουμε άγνωστες πτυχές της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωή του Μετσόβου.

 

H φωτογράφιση έγινε τον Δεκέμβριο του 2014 στο Μέτσοβο (στο Μοναστήρι του Αγίου Νικολάου, στον κήπο του Αγίου Γεωργίου και στο ίδιο «αρχοντικό Τοσίτσα» όπου στεγάζεται το Λαογραφικό Μουσείο Μετσόβου) και όλα τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν στις αναπαραστάσεις είναι κάτοικοι του Μετσόβου.

 

Οι φωτογραφίες, που συνοδεύονται από κείμενα και από προβολή ντοκιμαντέρ για την ιστορία του Μετσόβου, τραβήχτηκαν στα πλαίσια ενός καινοτόμου έργου ανάδειξης του Λαογραφικού Μουσείου Μετσόβου του Ιδρύματος Βαρώνου Μιχαήλ Τοσίτσα. Με ιστορικό σύμβουλο την καθηγήτρια Χριστίνα Κουλούρη (Πάντειο Πανεπιστήμιο), το έργο περιλαμβάνει διαδικτυακή πλατφόρμα με διαδραστική αναπαράσταση της ζωής στο Μέτσοβο το 1900, ανασκόπηση της ιστορίας της Ηπείρου καθώς και περιήγηση στην πλούσια συλλογή του Μουσείου.

ΠΟΤΕ17/05/2015 - 14/06/2015
ΠΟΥΛΟΥΤΡΟ ΤΩΝ ΑΕΡΗΔΩΝ
Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός