«Άτρακτος: Για να γνέσουμε την κοινωνία μας»: Μία ομιλία από τον Θεοδόση Τάσιο

O Έλληνας φιλόσοφος, Θεοδόσιος Τάσιος, συμμετέχει στην πρώτη από μία σειρά απογευματινών ομιλιών και παρουσιάσεων της Ατράκτου, την Πέμπτη 6/2.

LIFOTEAM 5.2.2020 | 17:42

Ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες φιλοσόφους, ο Θεοδόσιος Τάσιος, συμμετέχει στην πρώτη από μία σειρά απογευματινών ομιλιών και παρουσιάσεων της Ατράκτου, την Πέμπτη 6/2, η οποία θα φιλοξενήσει μόλις 100 συμμετέχοντες. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή κάνοντας εγγραφή στην παρακάτω φόρμα https://atraktos.typeform.com/to/ncjU10.

 

Στην ομιλία του «Άτρακτος: Για να γνέσουμε την κοινωνία μας», ο Θεοδόσης Τάσιος, ακαδημαϊκός, ομότιμος καθηγητής-πολιτικός μηχανικός του ΕΜΠ, φιλόσοφος, αρθρογράφος και συγγραφέας, θα σχολιάσει με το γνωστό προσωπικό του ύφος το όραμα και τους στόχους που θέτει η Άτρακτος. Επιπλέον, θα θέσει προς συζήτηση ερωτήματα όπως: Γιατί θα πρέπει να μας απασχολούν και πάλι ο Αριστοτέλης, ο Σωκράτης και ο Επίκουρος; Είναι η Φιλοσοφική Συμβουλευτική το καινούριο trend μετά την ψυχανάλυση και το coaching;

 

Λίγα λόγια για την Άτρακτο:

 

Σκοπός της Ατράκτου είναι η προαγωγή του πνεύματος μέσα από γνωστικές και βιωματικές εμπειρίες που θα πλαισιώνονται από ευκαιρίες για τον επισκέπτη να εκτεθεί και να εκθέσει τον εαυτό του και το έργο του. Δεν είναι απλά ένας χώρος παρουσιάσεων και ομιλιών, έχει σαν απώτερο σκοπό να γίνει ένας πυρήνας σκέψης και εστία ανθρώπων που θα απολαμβάνουν τις αφορμές για εξέλιξή που θα τους παρουσιάζονται. Σχεδόν σαν την ιστορική Ακαδημία του Πλάτωνα, με το θέατρο, γεωγραφικά να μοιράζεται τον ίδιο χώρο με αυτή και με όνειρο να μοιραστεί ανάλογο έργο.

 

«Άτρακτος: Για να γνέσουμε την κοινωνία μας»: Μία ομιλία από τον Θεοδόση Τάσιο

 

H Άτρακτος επενδύει στη δημιουργικότητα, που αποτελεί τη «σπίθα» της καινοτομίας, στις ανθρώπινες σχέσεις, που αναπτύσσονται μέσα από τον εποικοδομητικό διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων, ιδεών και βιωμάτων, στην επιχειρηματικότητα, αλλά και στην πρωτοβουλία των ανθρώπων που ρισκάρουν, δημιουργούν και ζουν τη ζωή τους με πάθος. Μερικούς από τους πυλώνες δράσης της Ατράκτου για το 2020, περιλαμβάνουν το περιβάλλον, τα ζώα, την επιστήμη, την κληρονομιά, τη φιλοσοφία και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

 

«Άτρακτος: Για να γνέσουμε την κοινωνία μας»: Μία ομιλία από τον Θεοδόση Τάσιο

 

Στην Άτρακτο, εξερευνούν την επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική, τις τέχνες, τα μαθηματικά τη φωτογραφία. Έμπνευσή τους αποτελεί ο κόσμος του διαστήματος, η ρομποτική, το 3D σχέδιο, ο κινηματογράφος και οτιδήποτε άλλο εντοπίζεται στο περιβάλλον και τις συνειδήσεις τους. Είναι εκείνοι που προβληματίζονται, αναζητούν, αναθεωρούν, σχεδιάζουν, δημιουργούν, λύνουν προβλήματα, συνεργάζονται, γεννούν ιδέες και καινοτομούν.

 

«Άτρακτος: Για να γνέσουμε την κοινωνία μας»: Μία ομιλία από τον Θεοδόση Τάσιο

 

Η ομιλία «Άτρακτος: Για να γνέσουμε την κοινωνία μας» από τον Θεοδόση Τάσιο, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6/2/2020, ώρα 19:00- 21:00, με δωρεάν είσοδο. Καθώς η εκδήλωση θα έχει σύνολο 100 συμμετοχές, είναι απαραίτητη είναι η εγγραφή στην παρακάτω φόρμα https://atraktos.typeform.com/to/ncjU10. Επιπλέον, μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία μέσω live streaming στους λογαριασμούς της Ατράκτου σε Facebook και Instagram.

 

«Άτρακτος: Για να γνέσουμε την κοινωνία μας»: Μία ομιλία από τον Θεοδόση Τάσιο

 

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το event εδώ και για την Άτρακτο στο https://atraktos.org/.

 

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός