Το τραπέζι των αφηγήσεων: Η Κατερίνα Ζαχαροπούλου δημιουργεί μια τρυφερή δράση για το σπίτι, ως εστία, ως στέγη, ως χώρο αναφοράς. Το σπίτι που χάνουμε, το σπίτι που επιθυμούμε, σε μια εγκατάσταση, μια περφόρμανς και μια συζήτηση, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

 

Η εγκατάσταση είναι μια αναφορά στην έννοια της στέγης και της ασφάλειας, του Σπιτιού και της ζωής εντός του. Το έργο αποκαλύπτει ένα μικρόκοσμο επιθυμιών, τακτοποιήσεων και ανακατασκευών δωματίων, μέσα στα οποία οι άνθρωποι βιώνουν συναισθήματα και καταστάσεις που δύσκολα φεύγουν από τη μνήμη, ακόμα κι αν η ζωή επιφυλάσσει μετακινήσεις, αναχωρήσεις και επιστροφές. 

 

Στην περφόρμανς, που πραγματοποιείται μία φορά την εβδομάδα (30 Ιανουαρίου,3, 10, 17 και 24 Φεβρουαρίου), η Κατερίνα Ζαχαροπούλου ζητά από τους καλεσμένους της να αναπαραστήσουν μέσα από τη μνήμη χώρους που σημαίνουν κάτι για αυτούς, που τους συγκινούν, που αναφέρονται σε περιστατικά του βίου τους.

 

Η περφόρμανς θα πραγματοποιηθεί τις παρακάτω ημέρες και ώρες, με συμμετοχή του κοινού:
Δευτέρα 30.1| 7μμ-9μμ
Παρασκευή 3.2 | 6μμ-8μμ
Παρασκευή 10.2 | 5μμ-8μμ
Παρασκευή 17.2| 5μμ-8μμ
Παρασκευή 24.2 | 5μμ-8μμ 

Τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες η εγκατάσταση θα εκτίθεται μαζί με τις βιντεοσκοπημένες αφηγήσεις.

 

Για να δηλώσετε συμμετοχή στην περφόρμανς της Κατερίνας Ζαχαροπούλου, μπορείτε να στείλετε e-mail στο trapezi_afigiseon@sgt.gr μέχρι τις 25 Ιανουαρίου.