Ένα πουκάμισο, πολύχρωμες κηρομπογιές, ένα παιχνίδι, ένα τουμπερλέκι... Αυτά είναι μερικά από τα αντικείμενα που θα «εκτίθενται» από τις 14 Νοεμβρίου 2016 στο πρωτότυπο, ξεχωριστό «Μουσείο Χωρίς Σπίτι», μια πρωτοβουλία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας και της Oxfam, της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Οργανώσεων για την Καταπολέμηση της Φτώχειας.

 

Από τις 14 Νοεμβρίου 2016 όλη η Αθήνα μετατρέπεται σε ένα «μουσείο» αφιερωμένο στην ανάδειξη και την αναγνώριση της αλληλεγγύης των Ελλήνων και των Ελληνίδων στους ανθρώπους που έπρεπε να αφήσουν την πατρίδα τους. Μια Έκθεση για τη Φιλοξενία που καλεί τους Έλληνες και όλους τους ανθρώπους παντού στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ηγετών, σε μια δέσμευση διεκδίκησης ασφάλειας και αξιοπρέπειας για όλους.

 

Παράλληλα, πραγματικές προθήκες θα τοποθετηθούν στο Μουσείο της Ακρόπολης, στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο Μουσείο Φρυσίρα καθώς και στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, με τους επισκέπτες να μπορούν να δουν από κοντά «εκθέματα» γεμάτα προσφορά και αγάπη. Όλα τα εκθέματα συνοδεύονται από μια πραγματικές ιστορίες αλληλεγγύης και ελπίδας που αποτυπώνουν τη δύναμη των ανθρώπων να πραγματοποιούν αλλαγές προς μια θετική κατεύθυνση.