Η γκαλερί The Pulse Kolonaki παρουσιάζει την ατομική έκθεση της νέας εικαστικού. Στους χειρονομιακούς πίνακές της, ο συνδυασμός αφηρημένων, ατάκτων μορφών και χρωμάτων ορίζει μαγικά περιβάλλοντα φαντασίας για τον θεατή.

 

Μέσα από το έργο της η Ελένη Γκινοσάτη, διερευνά την πορεία της ζωγραφικής μέσα στην ιστορία της τέχνης και αμφισβητεί τη δύναμη της αναπαράστασης, δηλώνοντας ΄δεν έχει μείνει κάτι να ζωγραφιστεί'(There is nothing left to paint). Οι αχανείς ζωγραφικές ΄περιοχές΄ και τα χειρονομιακά ίχνη, μαρτυρούν την προσπάθεια ανακατασκευής αναφορών στο ΄τώρα' και την ανάδειξη του κόσμου των αναμνήσεων που έχει λησμονηθεί ή απωθηθεί. Θραύσματα και υποκειμενικοί κώδικες χρωμάτων και μοτίβων συνυφαίνουν τη σύζευξη παρελθόντος - παρόντος. Ο καμβάς γίνεται μια αχαρτογράφητη ζώνη, στην οποία κατοικεί η ίδια η καλλιτέχνης μέσα από την κίνησή της· χωρίς όμως να δηλώνει η ίδια παρούσα, αλλά αφήνοντας το κάθε έργο να γεννήσει τη δική του διαλεκτική.

Η Ελένη Γκινοσάτη, σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή ΚαλώνΤεχνών, Αθήνα (2010-2015) και τώρα παρακολουθεί μεταπτυχιακές σπουδές στο Kingston University of London (2016). Έχει λάβει μέρος σε πολλές σημαντικές ομαδικές εκθέσεις. Projects: Αρχειακή Τέχνη - Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, Τοιχογραφία ομάδας ΑΣΚΤ - Νοσοκομείο Ιασώ 2015, Διεθνής Αμνηστία (αφίσα έκθεσης) 2013, CityLink, Στοά Σπυρομήλιου -''Art & the City 3''2012. Έργα της εκτίθενται στα κεντρικά γραφεία της Motor Oil στο Μαρούσι, αρκετά περιλαμβάνονται στον κατάλογο της 7ης Μπιενάλε Φοιτητών Σχολών Καλών Τεχνών Ελλάδας και άλλα βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό