Η έκθεση αποτελεί ένα φανταστικό ταξίδι μεταξύ των χωρών της Βενεζουέλας, της Ελλάδας και της Ισλανδίας, μέσα από τα έργα της γλυπτικής και της ποίησης της Ελληνίδας καλλιτέχνιδος, Όλγα Πλαστήρα, και τις ακουαρέλες του Πολωνού καλλιτέχνη, Andrzej Wisniewski. 

 

Με την έκθεση «Απεραντοσύνη. Φανταστικό ταξίδι μεταξύ δύο ηπείρων», το κοινό θα μπορέσει να ταξιδέψει νοερά, μέσα από έξι γιγαντοαφίσες ζωγραφισμένες από τον καλλιτέχνη, Andrzej Κ. Wisniewski, στις οποίες αντικατοπτρίζεται το ποίημα «Απεραντοσύνη», μεταφρασμένο τόσο στο «αλφάβητο των κυμάτων», όσο στην ελληνική γλώσσα, καθώς και στις επίσημες γλώσσες των ιθαγενών της Βενεζουέλας, warao και wayuunaiki. Επιπλέον, θα μπορέσει να θαυμάσει μια σειρά από ακουαρέλες που αποτυπώνουν την άγρια φύση και την πανίδα της Βενεζουέλας καθώς και τα τοπία της νήσου Gkarntour της Ισλανδίας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το 1988 ο Wisniewski δημιούργησε τη «γλώσσα των κυμάτων» κατά τη διάρκεια ενός υπερατλαντικού ταξιδιού, όπου μπόρεσε να φωτογραφίσει τη θάλασσα, κάνοντας μια γραφική αναπαράσταση των κυμάτων και προσαρμόζοντας στο γράφημα του κάθε κύματος ένα γράμμα του λατινικού αλφαβήτου. Ομοίως, οι γλώσσες wayuunaiki και Warao, που ανήκουν στις εθνότητες Wayuu και Warao, αντίστοιχα, θα είναι παρούσες σε αυτή την έκθεση φέρνοντας το ελληνικό κοινό σε επαφή με αυτούς τους αρχαίους πολιτισμούς.

 

Στην έκθεση θα περιλαμβάνονται επίσης τα μαρμάρινα και χάλκινα γλυπτά της Όλγας Πλαστήρα, τα οποία αντανακλούν την τελευταία γραμμή του ποιήματος «Απεραντοσύνη»: