Η έκθεση αποτελεί έναν διάλογο μεταξύ 8 Αβοριγίνων Αυστραλών και 8 σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών.

 

Όπως επισημαίνει ο Δημήτρης Αντωνίτσης «το να ακολουθείς πιστά το πνευματικό μονοπάτι είναι μια πολύ λεπτή διαδικασία, ακριβώς όπως είναι και το να απολαμβάνεις την καθημερινότητα... Η τέχνη είναι οδηγός της δημιουργίας και της πίστης στην αδιάκοπη ζύμωση ζωής και θανάτου. Αυτό ακριβώς είναι το κοινό στοιχείο με τις ζωοποιούς διεργασίες των Αβοριγίνων Αυστραλών των νησιών Tiwi. Η δημιουργία της τέχνης τους βοηθά να μεταμορφώσουν και να αξιοποιήσουν αυτό που ήδη υπάρχει μέσα τους.

 

Για την επιμέλεια αυτού του εικαστικού διαλόγου χρειάστηκε να δημιουργηθεί ένας νοητός χώρος για εσωτερική ανάπτυξη και πνευματική υπέρβαση, το ισοδύναμο μιας προσευχής. Αυτό χρειάζεται τώρα ο κόσμος (της τέχνης): χώρο για να παρατηρήσουμε τον συνάνθρωπό μας, την ψυχή μας, και τις τόσες διαφορετικές φωνές».

 

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:

Νίκος Αλεξίου, Δημήτρης Αντωνίτσης, Ευγενία Αποστόλου, Κωνσταντίνος Λαδιανός, Ιωάννης Καρδαμάτης, Γιώργος Λάππας, Χρήστος Ραυτόπουλος, Ανώνυμος, Carol Puruntatameri, Paulina Puruntatameri, Jacqueline Puruntatameri, Cornelia Tipuamantumirri, Susan Wanji Wanji, Jane Margaret Tipuamantumirri, Karina Coombes, Miriam Stasi