Τα Όνειραα, όπως λέει η ίδια, αναδύθηκαν από μια νύχτα αϋπνίας. «Είναι όνειρα με κλειστά και μ' ανοιχτά μάτια, που τα δούλεψα ως έργα κατευθείαν σε ακρυλικό και μεικτή τεχνική. Παράλληλα με τα ακρυλικά, δούλευα και μια άλλη εκδοχή με μικρά, διαφανή έργα, ως ένα παιχνίδι μεικτής τεχνικής, που το συνεχίζω απελευθερωμένο από οποιοδήποτε εννοιολογικό στόχο, κάτι που απλώνεται στο χώρο της Τέχνης ως μόδα!»

 

Η εικαστικός σπούδασε ζωγραφική με τον Κώστα Ηλιάδη (Αθήνα 1956-59), τον André Lhôte και στην École des Beaux-Arts, με τον M. Brianchon (Παρίσι 1959-60). Έχει κάνει δεκαπέντε ατομικές εκθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (1968-1999). Από το 1960 έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από εκατό ομαδικές εκθέσεις (Ελλάδα) συμπεριλαμβανομένων των Πανελληνίων (1960-1987), και την 3η Μπιενάλε Νέων (Παρίσι, 1963) και La peinture Grecque 1968–88 (Βρυξέλλες, 1988).
Έργα της υπάρχουν σε διάφορες συλλογές (Εθνική Πινακοθήκη, Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τράπεζας, Υπουργείο Πολιτισμού, Υπουργείο Αιγαίου, Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών, Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών, Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., Πινακοθήκη Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης Καλαμάτας, Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου, Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου κλπ.)
Tο βιβλίο της Σε χαμηλή πτήση κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ευρασία» με πολλά από τα έργα της, πρόλογο του Γ. Κολοκοτρώνη, και αποσπάσματα από κριτικές.
Από το 2011, το αρχείο της Τζούλιας Ανδρειάδου, βρίσκεται στο ISET (Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης) και στο ΕΛΙΑ/ΜΙΕΤ (Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο/ Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης).