Αφορμή για την παρουσίαση αυτής της συλλογής έργων αποτελεί το βιβλίο «Αόρατες Πόλεις» του ιταλού συγγραφέα Ίταλο Καλβίνο, για το οποίο διοργανώθηκε διημερδία τον περασμένο Οκτώβριο στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, αφιερωμένη στην συζήτηση για την επίδραση αυτού του έργου στην πρόσφατη καλλιτεχνική έμπνευση στην Ελλάδα.

 

Η έκθεση είναι μέρος του «Ουτοπικές Πόλεις» ενός μεγάλου θεματικού κύκλου «Αστικά Τοπία». Έχει παρουσιαστεί ως αυτόνομη ενότητα ή ως θεματικός κύκλος σε πολλές πόλεις του εξωτερικού, όπως στο Μουσείο Τεχνών του Györ, στην «9η Διεθνή Μπιενάλε Χαρακτικής Györ», στην Ουγγαρία(2007),στην Εθνική Πινακοθήκη Σλοβακίας,Villa Vermes,Dunajaska Streda (2008), στην γκαλερί Lucien Schweitzer στο Λουξεμβούργο(2009),στο «31th International Impact Art Festival», στο Κυότο της Ιαπωνίας(2010),στην «1st International Printmaking Triennial», στο Βελιγράδι(2011),στο Xylon-Museum+Werkstätte, «Greek Contemporary High Pressure Graphics»,στο Schweitzingen, της Γερμανίας (2012), στην «International Print Triennial», στο Torun της Πολωνίας, (2012), στη Scuola Ιnternazionale di Arti Graphiche Il Bisonte της Φλωρεντίας, (2012), στο Museo Nazionale Romano- Terme di Diocleziano της Ρώμης (2012), ως «livre d' ariste Η Πόλη», στην γκαλερί Lucien Schweitzer στο Λουξεμβούργο(2007)και στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο του Βερολίνου(2014).

 

Η εικαστικός διετέλεσε Καθηγήτρια Χαρακτικής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας,Διευθύντρια του Β' Εργαστηρίου Χαρακτικής και του Τομέα Χαρακτικής της Α.Σ.Κ.Τ. μέχρι τον Αύγουστο του 2015. Έχει βραβευτεί με πέντε Πρώτα Διεθνή Βραβεία Χαρακτικής και δεκαπέντε Διεθνείς Επαίνους. Έργα τηs συμπεριλαμβάνονται σε σημαντικές Διεθνείς Συλλογές και Μουσεία ανά τον κόσμο.