Μετά από σύντομη ενασχόληση με τη φωτογραφία τη δεκαετία του '90 ο Δημήτρης Μέλλος ως μέλος του Φωτογραφικού Κύκλου, σταμάτησε να φωτογραφίζει για αρκετά χρόνια. Άρχισε πάλι να φωτογραφίζει συστηματικά το 2008.
Δουλειά του έχει εκτεθεί στην Αθήνα, τα Γιάννενα, τη Βαρκελώνη, το Λονδίνο, το Βερολίνο, τη Νέα Υόρκη, και άλλες πόλεις.
Έχει αποσπάσει πολλά διεθνή βραβεία και τιμητικές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων την πρώτη θέση στο διαγωνισμό φωτογραφικού βιβλίου Fotoweek DC Fotobook contest, πρώτη θέση στο Palm Springs Photo Festival, και ήταν φιναλίστ στον διαγωνισμό Blurb's Photography Book Now, όπως και στο Magnum Expression Award, το Fotovisura grant, το Renaissance Photo Prize, και άλλες διακρίσεις. Είναι επίσης μέλος της διεθνούς ομάδας φωτογράφων δρόμου VIVO.

 

Ο ίδιος λέει για αυτή του τη δουλειά:

"Περπατώ τους δρόμους της Νέας Υόρκης και φωτογραφίζω αγνώστους. Η τυχαιότητα, οι αναπάντεχες συναντήσεις, η σύζευξη της φωτογραφικής μου ματιάς με το απρόβλεπτο και το συμπτωματικό: αυτά είναι τα βασικά συστατικά της προσέγγισής μου. Αντιλαμβάνομαι τη φωτογραφία (ως αισθητική και ηθική πρακτική) ως απόρροια ενός θεμελιώδους σεβασμού προς την πραγματικότητα – ως μια κατάφαση στον κόσμο όπως τον συναντούμε".