Το ξενοδοχείο Radisson BLU PARK HOTEL, ATHENS στα πλαίσια του αφιερώματος «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΗ» παρουσιάζει την έκθεση δύο μεγάλων ζωγράφων, του  Τα έργα του Τσίγκου προέρχονται από την οικογένεια του καλλιτέχνη και από ιδιωτικές συλλογές ενώ τα έργα του Χρηστίδη προέρχονται από την συλλογή του ίδιου και καλύπτουν την περίοδο 2004-2014.

 

 Μέσα στο πλαίσιο, «Πολιτισμός-Τουρισμός», επιλέχθηκαν οι Θάνος Τσίγκος και Αχιλλέας Χρηστίδης, δύο καλλιτέχνες που ενώ προέρχονται από διαφορετικές γενιές υπάρχει στην γραφή τους μια ιδιάζουσα εικαστική συγγένεια και συνομιλία.

 

Ο Θάνος Τσίγκος υπήρξε ένας μποέμ, sui generis της σύγχρονης ζωγραφικής, ένας μάστορας του χρώματος με φαντασία, εφευρετικότητα και αδιαφιλονίκητο ταλέντο. Ανθρώπινος με ευγένεια και έμφυτη αρχοντιά, πρωτοπόρος αλλά και αντισυμβατικός, απροσδόκητος, τολμηρός, μαγικός και ανεξάντλητος, δημιούργησε μια δική του πραγματικότητα με ιδιαίτερη καθαρή προσωπική γραφή.

Ο Αχιλλέας Χρηστίδης ανήκει στη γενιά του '80. Εξπρεσιονιστής με τολμηρή ιδιοσυγκρασία, ανησυχίες, αναζητήσεις και αντιλήψεις διατηρεί πάντα ένα καθαρά προσωπικό τρόπο έκφρασης που τον κάνει να ξεχωρίζει.