Πρόκειται για μία έκθεση – συνεργασία των δύο καλλιτεχνών πάνω σε μία ταινία που δεν έχει γίνει και που μέχρι στιγμής πραγματώνεται μέσω μιας συνεχούς ανταλλαγής σημειώσεων ανάμεσα στους δυο καλλιτέχνες. Οι σημειώσεις αυτές, σπουδές για σκηνικά, σχέδια για πορτραίτα των χαρακτήρων που πρωταγωνιστούν, φωτογραφίες από σημεία υποθετικών γυρισμάτων της υποθετικής ταινίας, μεμονωμένες περιγραφές της διαδικασίας προετοιμασίας μιας ουσιαστικά ανολοκλήρωτης πλοκής αποτελούν τον κορμό της έκθεσης.

 

Με αφετηρία τους χαρακτήρες / πρωταγωνιστές που βασίζονται σε υπαρκτά πρόσωπα, οι δυο καλλιτέχνες επικεντρώνονται στο να παρουσιάσουν δυο -αν όχι και περισσότερες- εκδοχές των χαρακτήρων αυτών και των ιστοριών τους, ακολουθώντας τον κανόνα που λέει πως ένας μύθος μπορεί να έχει άπειρες παραλλαγές.

 

Παράλληλα, ο Σαμπεθάι σε συνεργασία με τους μουσικούς Ειρήνη Λύσσαρη και Νίκο Βεζανή (Benjha) έχουν συνθέσει το soundtrack του Two Johns - στα πρότυπα της κλασσικής τηλεοπτικής σειράς TwinPeaks – μελοποιώντας κάποια από τα συνοδευτικά ποιήματα και κείμενα των έργων.