Πρόκειται για μια έκθεση που αναδεικνύει καθημερινά αντικείμενα τα οποία μέσα από τις παρεμβάσεις των καλλιτεχνών μεταμορφώνονται σε πρωτότυπα έργα τέχνης χωρίς όμως να χάνουν τη χρηστική τους αξία. Παράλληλα, ζωγραφικοί πίνακες πλαισιώνουν και λειτουργούν συμπληρωματικά με τις κατασκευές και τα αντικείμενα συνθέτοντας μια συνολική εικόνα γεμάτη ζωντάνια και χρώμα, αποκαλύπτοντας τους έξυπνους παραλληλισμούς και τις μεγάλες δόσεις χιούμορ που επιστρατεύει η σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία.

 

Καρέκλες ζωγραφισμένες από τα χέρια του Ιταλού πολυπράγμων, Φραντζέσκο Κουόμο, που μετέφερε τους χαρακτήρες και μέρη των ζωγραφικών του έργων πάνω σε αντικείμενα καθημερινής χρήσης όπως είναι τα έπιπλα αλλά και σε γυναικείες τσάντες και φουλάρια θέλοντας να επικοινωνήσει την τέχνη του μέσα από την υφή και το άγγιγμα των καθεαυτών πραγμάτων. Στο ίδιο πλαίσιο, η ομάδα «Little Rocks» κατασκευάζει έπιπλα μετατρέποντας απολεσθέντα υλικά σε καλύτερης ποιότητας και φιλική προς το περιβάλλον πρώτη ύλη δημιουργώντας ένα οικείο σπιτικό αλλά συνάμα και παραμυθένιο σκηνικό διανθισμένο με τις εικονογραφήσεις της Πετρούλας Κρίγκου (μέλος της ομάδας).


Λέξεις στο χαρτί συναντάμε καθημερινά, κατασκευές ολόκληρες από χάρτινα λόγια όμως; Η απόλυτη σχέση ταύτισης του νοήματος και αναπαράστασης (αυτού) στο αντικείμενο επιτυγχάνεται μοναδικά από την Αμαλία Αντωνιάδου. Με προσέγγιση που άπτεται στη σημειωτική και με λεπτή χειροτεχνική δουλειά δημιουργεί από ένα αιωρούμενο τραπέζι μέχρι και ποδιές μαγειρικής όπου αποτελούν οι ίδιες τις συνταγές Χριστουγεννιάτικων εδεσμάτων.