Ο τίτλος της έκθεσης είναι ένα είδος λογοπαίγνιου ώστε να υπονοηθούν θέματα όπως η γλώσσα ως μέσο απόκρυψης, οι όψεις του αρχαϊκού, η λειτουργία και η κατάληξη του καλλιτεχνικού αντικειμένου καθώς και θέματα που σχετίζονται με το οικιακό. Στην έκθεση Diction Deco παραδοσιακές τεχνικές εισάγονται στο βαθμό του καθαρά αναγκαίου μέσω ενός είδους εμμονικής παραμονής σε μια πρωτόλεια κατάσταση. Τοπίο, κείμενο και γεωμετρικές φόρμες συγχωνεύονται και συνδυάζονται με αντικείμενα των οποίων η σημασία έγκειται στη φετιχιστική τους διάσταση. Λινό, πηλός, ξύλο, χαρτί περιτυλίγματος, υποστηρίζουν διακριτικά δομημένες συνδέσεις και ακολουθίες, που εκφράζονται μέσω χορογραφημένων επαναλήψεων λεπτομερειών. Μέσω

εφευρετικών συσχετισμών χρώματος, φόρμας, υφής και νοήματος, τα έργα θυμίζουν πρωτόγονες αποδόσεις από σύγχρονα emoticons, αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες ή δημόσιες εκδηλώσεις τρυφερότητας.

Η Αλίκη Παναγιωτοπούλου (γεν. 1980) σπούδασε ζωγραφική και fine art στην Αθήνα και το Λονδίνο. Η δουλειά της έχει παρουσιαστεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Πρόσφατες εκθέσεις περιλαμβάνουν Sensual abstraction à la Belle Etoile, ReMap4(συν-επιμέλεια w. Αλέξανδρος Τζάννης, 2013), At Table and in Bed, Andreas Melas and Helena Papadopoulos, Αθήνα (2013), Evil (Kreuzberg Μπιενάλε) Palais de Tokyo, Παρίσι (επιμ. Γιάννης Βαρελάς, 2012), Petrosphere / Glasgow International - ReMap3, Cabinets of Miracles (επιμ. Π. Κοσμαδάκη και Χ. Μαρίνος, 2010), Personal-Political / 2η Μπιενάλε Θεσσαλονίκης (2009).

H State of Concept είναι η πρώτη ελληνική γκαλερί μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ιδρύθηκε το 2013 από τον κριτικό τέχνης και επιμελήτρια Ηλιάνα Φωκιανάκη και εδρεύει στην Αθήνα. H State of Concept προάγει το έργο Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών στην Αθήνα. Είναι μια ανεξάρτητη πλατφόρμα που λειτουργεί ως γκαλερί με ένα ετήσιο πρόγραμμα που έχει ως στόχο να αποτελέσει μια γέφυρα μεταξύ της Αθήνας και της διεθνούς σκηνής σύγχρονης τέχνης. Εκτός από τις εκθέσεις, η State of Concept προσφέρει δωρεάν consulting για νέους καλλιτέχνες και φοιτητές καλών τεχνών, και διοργανώνει συζητήσεις, προβολές και σεμινάρια για νέους συλλέκτες.