Οι Kalfayan Galleries παρουσιάζουν την ατομική έκθεση της εικαστικού Νίνας Παπακωνσταντίνου με τίτλο «Αγαπητέ μου Υποκόμη».

Η Νίνα Παπακωνσταντίνου συμμετέχει αυτή την περίοδο επίσης στην έκθεση «Drawing Time, Reading Time»  στο The Drawing Center στη Νέα Υόρκη. Κεντρικό θέμα της έκθεσης, στην οποία παρουσιάζονται έργα των Carl Andre, Pavel Buchler και Deb Sokolow μεταξύ άλλων, είναι η σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ της διαδικασίας του σχεδίου και της γραφής.

Στην ατομική έκθεση «Αγαπητέ μου Υποκόμη, » τα έργα της Νίνας Παπακωνσταντίνου αντλούν το υλικό τους από το χώρο της λογοτεχνίας. Μεταξύ άλλων, και το επιστολογραφικό μυθιστόρημα «Επικίνδυνες Σχέσεις» του Pierre Choderlos de Laclos, στο οποίο αναφέρεται και ο τίτλος της έκθεσης, και το οποίο χρησιμοποιεί η καλλιτέχνις για να σχεδιάσει σε λεπτό χειροποίητο χαρτί δύο επιστολές - του Υποκόμη Valmont και της Μαρκησίας Merteuil.

Το ενδιαφέρον της Παπακωνσταντίνου εστιάζει στην απουσία του νοήματος και στην αποσπασματικότητα της επικοινωνίας, σε αντιπαράθεση με τη χειρωνακτική προσπάθεια που απαιτείται για την αποτύπωση κάθε σημείου που θα μπορούσε να συμβάλει σε αυτήν. Πρόκειται για σχέδια όπου η γραφή αποκρύπτει αντί να φανερώνει, είτε σβήνοντας, είτε συσσωρεύοντας, είτε πάλι κρυπτογραφώντας, με σκοπό να αποκαλύψει μια άλλη διάσταση της επικοινωνίας - αυτή που αναδεικνύεται μέσα από την αφαίρεση, το ίχνος ή το λάθος.