Το Goethe-Institut Athen σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζουν την έκθεση Home/s στο πλαίσιο του πρότζεκτ ArtUP! Media art in Bulgaria, Greece and Turkey.

Τι σημαίνει η αίσθηση του «ανήκειν» σήμερα; Πού νιώθουμε πραγματικά σπίτι μας; Ποιες είναι οι συνήθειες που μας συνδέουν με αυτό και πώς μπορούν να γίνουν αντιληπτές; Σε μια περίοδο οικονομικής ύφεσης και κοινωνικοπολιτικών αλλαγών που η τεχνολογία και η συνεχής συνδεσιμότητα έχουν κεντρικό ρόλο, τα ερωτήματα αυτά αποκτούν και πάλι ιδιαίτερη σημασία. Η αίσθηση του «ανήκειν» σήμερα δεν σχετίζεται πλέον μόνο με το σπίτι ή την πατρίδα, αλλά και με τα πολλαπλά δίκτυα, στα οποία συμμετέχουμε και το αστικό περιβάλλον, το οποίο επαναδιεκδικούμε.

Μέσα από 17 έργα ψηφιακής τέχνης από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και την Τουρκία η έκθεση Home/s επιδιώκει να επαναπροσεγγίσει την έννοια του «σπιτιού». Δίνοντας έμφαση στο ρόλο που έχουν η γλώσσα, οι κοινότητες και ο δημόσιος χώρος, αλλά και τα δίκτυα, η τεχνολογία και οι αλγόριθμοι, οι καλλιτέχνες σχολιάζουν το σήμερα και δημιουργούν νέα ερωτήματα.

 

Παράλληλες Εκδηλώσεις

Στο πλαίσιο της έκθεσης Home/s θα πραγματοποιηθούν δύο δράσεις: πραγματοποιηθούν δύο δράσεις:

  • Σάββατο 12 Οκτωβρίου, 5-9 μ.μ.

Τζένη Μαρκέτου / Μάρθα Γιαννακοπούλου – Undoing Monuments: A Living Working Room, Εργαστήριο με ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής.

Μουσείο Μπενάκη, Κτήριο Οδού Πειραιώς

Είσοδος ελεύθερη

  • 9 – 10 Νοεμβρίου

Arzu Ozkal / Claudia Costa Pederson – Gün, Athens version, Εργαστήριο με ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής

Frown, Αγ. Ελεούσης 14 και Πρωτογένους, Μοναστηράκι