22-29 Ιουνίου 2012
22, 23, 24 Ιουνίου 2012 - offline previews |  20.00
23-29 Ιουνίου 2012 | 15.00 - 23.00 πρόσβαση σε υπολογιστή
με internet και δυνατότητα online rating στο χώρο του BETON7

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Το βλέπουμε στις ειδήσεις, το ακούμε στο ραδιόφωνο, το διαβάζουμε σε όλα τα μέσα, σε όλο τον κόσμο: η Ελλάδα δεν έχει χρήματα, βρίσκεται  σε κρίση. Μαζί με την Ελλάδα κι όλη η Ευρώπη, γιατί τη χρεοκοπία της  φαίνεται ότι θα ακολουθήσει εκείνη της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας. Το ευρώ απειλείται, η ιδέα της ενωμένης Ευρώπης απειλείται. Μια καταστροφή διαγράφεται στο ορίζοντα.
Σε αυτό το νέο περιβάλλον πώς αντιδρούν οι Έλληνες;  Τι οδήγησε στην κρίση και πώς είναι να ζεις μαζί της;  Πώς την βιώνουν οι Έλληνες και πως οι Γερμανοί;  Τι μπορεί να μάθει κανείς μέσα από την κρίση; Μήπως αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία;

ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ  DAS GELD UND DIE GRIECHΕN_ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Με αφορμή την πρωτόγνωρη κρίση, ο Γερμανός καλλιτέχνης  Florian Thalhofer και η Ελληνίδα Ελισάβετ Aggou, ταξίδεψαν  στα τέλη του 2011 και στις αρχές του 2012  σε όλη την Ελλάδα αλλά και στη Γερμανία, όπου πραγματοποίησαν  πολυάριθμες συνεντεύξεις με άνδρες και γυναίκες διαφορετικού προφίλ και όλων των ηλικιών.  Μέσα από αυτά τα σύντομα clips που περιλαμβάνουν προσωπικές συνεντεύξεις δημιουργήθηκε σταδιακά ένα μωσαϊκό σκέψεων και εμπειριών για μια χώρα που βρίσκεται σε μετάβαση. Ένα υλικό που εκφράζεται μέσα από πολλές πλατφόρμες (στο διαδίκτυο και σε διάφορες ζωντανές εκδηλώσεις live shows) μέσω του συστήματος πολυμέσων και software Korkakow (Κόρσακοφ). Το τελευταίο, ουσιαστικά αποτελεί ένα online narration database, δηλαδή μια διαδικτυακή βάση αφήγησης που παραμένει συνεχώς σε έναν διαρκή, ανοιχτό διάλογο με το κοινό. Τα clips που βρίσκονται στην ιστοσελίδα καλούν τον χρήστη να δημιουργήσει μια δική του αφήγηση, αξιολογώντας, βαθμολογώντας και καθορίζοντας τελικά τα clips που τον εκπροσωπούν. Για την υλοποίηση του εγχειρήματος επιλέχθηκε το σύστημα Korsakow, το οποίο ανέπτυξε ο ίδιος o Florian Thalhofer, διότι από την φύση του διασφαλίζει και προάγει τρία στοιχεία: την συμμετοχή, την συν διαμόρφωση περιεχομένου και την πολυφωνία. Στοιχεία απαραίτητα προκειμένου να προσεγγίσει ο καλλιτέχνης το εξαιρετικά επίκαιρο και σύνθετο θέμα της κρίσης, μέσα από “πολλές ματιές” προκειμένου να διαμορφωθεί τελικά μια ολοκληρωμένη εικόνα.
Ουσιαστικά, το εγχείρημα DAS GELD UND DIE GRIECHΕN_ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δίνει βήμα στο διάλογο και στην πολυφωνία και γόνιμο έδαφος προκειμένου να δημιουργηθούν γέφυρες ανάμεσα σε διαφορετικές απόψεις και πολιτισμούς.

Korsakow-Talk-Show        http://www.vimeo.com/37592016