Η κίνηση από ένα σημείο σε ένα άλλο, είναι μια πράξη που περιέχει σκέψη, ενέργεια και δύναμη. Τι προκύπτει όταν αυτή η κίνηση έχει ήδη παραχθεί;

 

Το post-motion είναι μια απόπειρα να προσεγγίσουμε “το μετά της πράξης’’. Είτε πρόκειται για το “μετά’’ της καλλιτεχνικής δημιουργίας, αφού το έργο έχει παραχθεί και εκτίθεται στην ανάγνωση των θεατών, είτε πρόκειται για το “μετά’’ της καλλιτεχνικής προσέγγισης, όταν ο καλλιτέχνης έχει μετα-κινηθεί από ένα concept ή από ένα υλικό σε ένα άλλο, είτε πρόκειται για τη μετά-κίνηση του ευρύτερου κοινωνικού, πολιτικού και οικονομικού πλαισίου μέσα στο οποίο δραστηριοποιείται ο καλλιτέχνης.

 

Με αφορμή τη μετά-κίνηση της Eleni Marneri Galerie, από την Κυψέλη στην Ακρόπολη, οι καλλιτέχνες αφιερώνουν το έργο τους στην εξερεύνηση του “μετά’’ και καλούνται να αποκαλύψουν τη ζωντάνια που κρύβει μέσα της κάθε καινούργια αρχή.

 

DASSIOS DIMITRIS   fashion design/accessories

MARIA MASTORI    κόσμημα

PAULA LAKAH   γλυπτό

THEODOROS    κόσμημα

VASSILIOU    κόσμημα

ΕΡΙΦΥΛΛΗ ΚΑΝΙΝΙΑ   κόσμημα

ΖΑΡΑΡΗ ΣΟΦΙΑ    collage

ΚΑΛΙΝΤΖΑΚΗ ΙΡΙΝΑ   κόσμημα

ΚΑΝΔΑΡΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ  εικαστικό κόσμημα

ΚΕΛΛΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ    γλυπτό, κόσμημα

ΚΥΡΜΙΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ    video art

ΜΠΟΥΚΟΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΛΛΥ   κόσμημα

 

 

Σε ένα χώρο, διαμορφωμένο πάνω από τα ορατά ίχνη της Αρχαίας Πόλης, κρυμμένο ανάμεσα σε κατοικίες που είδαν τη γειτονιά τους να μετά-κινείται με τη δημιουργία του νέου Μουσείου Ακροπόλεως, η Eleni Marneri Galerie μετά-κινεί τις προθέσεις της και διευρύνει το όραμά της.

 

Έτσι, κάτω από το φως της Ακρόπολης, εκεί που και ο αέρας ακόμα ανήκει στην παγκόσμια ιστορία της τέχνης, η μετά-κίνηση, μετά-φράζεται σε post-motion και ξεκινά ένα καινούργιο διάλογο ανάμεσα στο οικουμενικό και το βαθειά και όμορφα ελληνικό

el. marneri galerie

5-7 Lebessi & 16 Porinou St

11742 Makriyanni, metro Akropoli

tel. +30 210 8619488, +30 210 8679641

fax. +3-2108668195

www.elenimarneri.com

info@elenimarneri.com

 

Ωρες λειτουργίας:

Τρ. Πε. Πα.  10:00-20:00

Τε. Σα.  10:00-16:00

Κυριακή και Δευτέρα κλειστά