«Άλμα στο κενό», χαρακτηρίζουν την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση τέσσερα μέλη του κόμματος με κοινή ανακοίνωση την οποία υπογράφουν. Πρόκειται για τους Γιάννη Αντωνίου, Γεράσιμο Γεωργάτο, Σταύρο Λιβαδά και την κυρία Δώρα Τσικαρδάνη οι οποίοι στην ανακοίνωση τους αυτή, αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι με την αποχώρηση της η ΔΗΜΑΡ «αποδομεί την ιδέα της αριστεράς της ευθύνης».

 

Το πλήρες κείμενο της κοινής δήλωσης έχει ως εξής:

 

«Το άλμα στο κενό έγινε. Η Δημοκρατική Αριστερά μεγεθύνοντας αδικαιολόγητα μια διαφωνία της ως προς το εργασιακό καθεστώς στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, αποφάσισε να εγκαταλείψει την κυβέρνηση. Η κίνηση αυτή, φοβόμαστε πως επικαλείται τον αδιαμφισβήτητο πολιτικό τυχοδιωκτισμό της ΝΔ ως πρόσχημα για την απόσειση του βάρους των κυβερνητικών ευθυνών.

 

Η ΔΗΜΑΡ, ενώ η κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα επιβάλλει ενεργότερη συμμετοχή και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, εγκαταλείπει την εθνική προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση, αποδομεί την ιδέα της αριστεράς της ευθύνης, επιστρέφοντας ουσιαστικά στα ειωθότα του αριστερού αρνητισμού, ως μια ήπια εκδοχή ΣΥΡΙΖΑ.

 

Το αφήγημα της ανοχής και της προγραμματικής αντιπολίτευσης που θα προβληθεί ως εναλλακτική στην κυβερνητική συμμετοχή δεν έχει ακροατήριο και θα είναι αυτοκτονικό ως προς τα αποτελέσματά του».