Παραιτούνται Μανιτάκης-Σκοπούλη

Παραιτούνται Μανιτάκης-Σκοπούλη Facebook Twitter
14

Έτοιμοι να υποβάλλουν την παραίτηση τους από την κυβέρνηση μετά τη ρήξη με τον Αντώνη Σαμαρά και την εισήγηση του κ. Κουβέλη για απόσυρση των υπουργών του είναι Φωτεινή Σκοπούλη και Αντώνης Μανιτάκης. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωσε νωρίτερα σε δημοσιογράφους ότι θα υποβάλλει σήμερα την παραίτηση του στον Πρωθυπουργό και θα τοποθετηθεί επί του θέματος μετά την αποδοχή της παραίτησής του.

Η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη που, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες είχε αποκαλέσει τον Αντώνη Σαμαρά «χούντα» μετά το μαύρο στην ΕΡΤ και κάλεσε τη ΔΗΜΑΡ να φύγει από την κυβέρνηση, αποχώρησε ήδη από τη συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματός της λέγοντας: «Πάω στο υπουργείο να μαζέψω τα πράγματά μου».

Σύμφωνα με το Βήμα δήλωσε: «Έχει φτάσει η κατάσταση στο απροχώρητο. Μπλοκάρεται οποιαδήποτε ενέργεια, σε επίπεδα απίστευτα. Εμείς είμαστε μεταρρυθμιστές. Αυτοί δεν είναι. Μπλοκάρουν κάθε μεταρρύθμιση και η Δεξιά και το ΠAΣOΚ. Έχουν χτίσει ένα κράτος με πλοκάμια συμφερόντων τα οποία δεν θέλουν να αλλάξουν. Η τακτική που ακολουθήθηκε στην ΕΡΤ ήταν αυτή που έγινε αντιληπτή στον κόσμο. Τις ίδιες τακτικές ακολουθούν από την πρώτη μέρα σε όλους τους τομείς».

14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Παρά τις αποδοκιμασίες από κομματικές πηγές, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει τη θέση του υπέρ κυβέρνησης κοινής αποδοχής, με στόχο την κάθαρση
LIFO NEWSROOM
Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Πολιτική / Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Η Άνγκελα Μέρκελ επέστρεψε στην Αθήνα με αφορμή την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας της «Ελευθερία» και μίλησε δημόσια για την πιο δραματική δεκαετία της ελληνικής σύγχρονης ιστορίας
LIFO NEWSROOM
Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Πολιτική / Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Εμπλεκόμενοι ακούγονται να αναφέρονται με χυδαίους χαρακτηρισμούς σε πολιτικά πρόσωπα, να μιλούν για πιέσεις σε ελεγκτές, οικονομικά ανταλλάγματα και παρεμβάσεις σε ελέγχους
LIFO NEWSROOM
Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια»

Πολιτική / Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια»

Η νομοθετική ρύθμιση που κατατίθεται το απόγευμα από τον Παπασταύρου στη Βουλή προβλέπει δύο νέα πολεοδομικά εργαλεία - Στόχος η προστασία τόσο των περιουσιακών δικαιωμάτων των ιδιοκτητών όσο και της δημογραφικής προοπτικής της περιφέρειας
LIFO NEWSROOM
Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Πολιτική / Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η έρευνα αφορά περισσότερα από 40 πρόσωπα –πολιτικά στελέχη, κρατικούς υπαλλήλους και συνεργαζόμενες εταιρείες– για ενδεχόμενα αδικήματα απάτης, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Δυσαναπλήρωτο το κενό που αφήνει ο Μανιτάκης ιδίως!Ποιός θα διαχειριστεί τώρα το κολοσιαίο έργο-παρακαταθήκη που αφήνει στο υπουργείο;Τόσες τομές, τόσες ρήξεις, τόσες μεταρρυθμίσεις.Δύσκολο...
Θα μας λείψουν.Πράγματι συγκλονιστική η προσφορά της Δημοκρατικής Αριστεράς στις μεταρρυθμίσεις. Ποτέ δεν έβαλαν το κομματικό συμφέρον πάνω απο αυτό όλων των Ελλήνων.Και εγώ όταν θέλω να μη κάνω ποτέ μια δουλειά, στον Μανιτάκη την αναθέτω. Δεν υπάρχει καλύτερος στον τομέα του, και μπράβο του.Δε θα είμαι υπερβολικός αν γράψω οτι η φωτογραφία του θα έπρεπε να είναι πάνω από την λεζάντα "Success Story".
> Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης δήλωσε νωρίτερα σε δημοσιογράφους ότι θα υποβάλλει σήμερα την παραίτηση τουΠάει η «διοικητική μεταρρύθμιση»!Μήπως ξέρει κανείς τι μεταρρυθμίσεις έφερε ο Μανιτάκης, π.χ. πόσους απέλυσε;
οι απολυσεις κατα τη γνωμη σου ειναι μεταρρυθμιση? εγω νομιζω την ευθυνη για το δημοσιο και τα ασφαλιστικα ταμεια (που και αυτα γκρεμιζονται) εχουν οι διοικητες του, αυτοι που καθε φορα διοριζονται απευθειας (συμφωνα με το νομο) απο τις κυβερνησεις. καμια μεταρρυθμιση δεν εγινε σε αυτη την κατευθυνση. στην περιπτωση της ερτ (μη κερδοσκοπικος οργανισμος) μαλιστα οι "μεταρρυθμισεις" ανατεθηκαν στο υπουργειο οικονομικων (?) και περιοριστηκαν στις απολυσεις. κατα τα αλλα το νεο μορφωμα που προκυπτει, διοικητικα ειναι το ιδιο με το παλιο. ολο το "εγχειρημα" στερειται σοβαροτητας οταν μιλαμε "για το καλο της χωρας"
@kirkir 21.6.2013 | 16:42> οι απολυσεις κατα τη γνωμη σου ειναι μεταρρυθμιση;Είναι αναγκαιότατο κομμάτι της μεταρρύθμισης.> κατα τα αλλα το νεο μορφωμα που προκυπτει, διοικητικα ειναι το ιδιο με το παλιο. ολο το "εγχειρημα" στερειται σοβαροτηταςΑυτό είναι δυστυχώς αρκετά πιθανό.
@ein Steppenwolf 21.6.2013 | 15:48> Μήπως ξέρει κανείς τι μεταρρυθμίσεις έφερε ο Μανιτάκης, π.χ. πόσους απέλυσε;Σύμφωνα με τον σχολιαστή [MGer](http://bit.ly/1azUr0v), απέλυσε συνολικά δύο (2) επιόρκους.