Στο σημερινό ‘Α, μπα’: και το «τίποτα» έχει τη θέση του

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: και το «τίποτα» έχει τη θέση του Facebook Twitter
16

________________
1.


"γειά σου Α μπα.
θέλω να αγοράσω ένα iphone μέσω internet(ebay) αφού το βρίσκω σχεδόν μισοτιμή.
ξέρεις μήπως ποιοί κίνδυνοι ελλοχεύουν;
μού έχουν πεί ότι δέν θα έχει ελληνικό μενού, ότι το λειτουργικό σύστημα δέν θα υποστηρίζεται εδώ στήν ελλάδα, ότι θα
είναι....locked?? και εγώ δέν ξέρω τι άλλο. βοήθεια τού κοινού δεκτή.
σ' ευχαριστώ."- problems of the modern world

 

Μόνο η βοήθεια του κοινού θα σε σώσει, γιατί δεν έχω ιδέα από αυτά.

________________
2.


"έχεις επισκεφθεί ποτέ ψυχολόγο ή ψυχίατρο?

ΥΓ. καλά τα λες"-περίεργη

Όχι.

ΥΓ. Θενκς

________________
3.


"Αγαπημένη μου Α,μπα
Θέλω να ασχοληθώ με τη φωτογραφία και σκέφτηκα να μελετήσω το έργο καλών φωτογράφων. Πέρα από τον Μπρεσόν, τον Κερτέζ και κάνα δυο άλλους, δεν γνωρίζω κανέναν για να ψάξω. Μήπως εσύ ή κάποιος στα σχόλια μπορεί να μου προτείνει κάποιους (σύγχρονους σχετικά, όχι με πορτραίτα κυριών του 19ου αιώνα) που θεωρούνται πολύ καλοί για να ξεκινήσω από κάπου; "-Λίνα

Λίνα, δε γίνεται να μη ρωτήσω: το google το ξέρεις;


Ξέρω, ξέρω, θέλεις συγκεκριμένες προτάσεις, από κάποιον που έχει ιδέα από φωτογραφία. Μόνο που αν σε ενδιαφέρει ένα θέμα σοβαρά, η αναζήτηση είναι ένα μέρος της δουλειάς. Ο καθένας που θα ρωτήσεις θα σου πει άλλη λίστα, όλοι έχουν από μια γνώμη, ο καθένας έχει άλλα γούστα, αλλά εσύ πρέπει να βρεις το δικό σου δρόμο, που θα είναι μοναχικός. Αυτό δε γίνεται με μασημένες πληροφορίες και με έτοιμες γνώμες από τυχαία σχόλια στο ίντερνετ.


Και όμως, το ίδιο το ίντερνετ μπορεί να σε καθοδηγήσει. Λίστες με τους πιο σημαντικούς φωτογράφους του 20ου αιώνα υπάρχουν χιλιάδες. Ξεκίνα από μια λίστα που σου αρέσει και μετά βρες ποιος επηρεάστηκε από ποιον. Σιγά σιγά θα ξετυλίξεις ένα κουβάρι. Θέλει δουλειά, είπαμε.


Εντάξει, τα είπα. Τώρα αν θέλει κανείς να πει ποιος φωτογράφος του αρέσει, ορμάτε.

______________
4.


Έχεις προσέξει ότι περίπου στην ηλικία των 40 οι άνθρωποι αρχίζουν να χάνουν τρίχες και από τις γάμπες και κάτω; Βέβαια είναι πιο εύκολο να το παρατηρήσεις σε άντρες από ό,τι σε γυναίκες για ευνόητους λόγους΄. Να είναι από την πίεση που ασκούν οι κάλτσες; Αν ναι, σπαταλάμε συνήθως οι γυναίκες ώρες και ώρες σε ξύρισμα ποδιών και αποτρίχωση ενώ η λύση είναι απλή: ψηλές κάλτσες μόνιμα στο σπίτι για εντυπωσιακά αποτελέσματα έξω από αυτό!- Κόοπιράιτ

Μεγαλώνοντας χάνουμε τις τρίχες από όλο το σώμα, οι γάμπες σου κάνουν περισσότερο μπαμ γιατί τις βλέπεις πιο εύκολα από άλλα σημεία (γκουχ γκουχ).

______________
5.


"Καλώς σε βρίσκω σε αυτήν την γωνιά του Internet αγαπητή Α,μπα (?!)
Εδώ και ένα εξάμηνο ταλαιπωρούμε με έντονα όνειρα .Αυτά τα όνειρα συνήθως περιλαμβάνουν ότι έχω όπλα και προσπαθώ να τα κρύψω ....Π.Χ είμαι στο αεροδρόμιο και στην χειροπασκευή μου βλέπω ότι κουβαλάω όπλο και προσπαθώ να το περάσω .Άλλες φορές βλέπω ότι πηγαίνω σε γιατρούς που κάνουν πειράματα σε ανθρώπους (το έχω δεί 3-4 φορές αυτό) και τους σκοτώνω με μαχαίρι (είμαι κότα γενικά στην ζωή μου ) .Τέλος ένα όνειρο που είδα κανά 2 φορές και είναι το πιο περίεργο από όλα είναι ότι είμαι η Cersei από το game of thrones και κάνω πλεξούδες τα μαλλιά (το έχω ψιλο ορμηνέψει αυτό γιατί πριν 4 χρόνια είχα μακρύα μαλλιά).Αυτό που με κάνει εντύπωση είναι ότι σχεδόν κάθε μέρα θυμάμαι τι έχω δει στον ύπνο μου ,ακόμη και αν είναι αυτό εντελώς παράλογο και εξωφρενικό.
Σε ευχαρίστω που μου δανείζεις λίγο χώρο από τη Στήλη σου να είνσαι πάντα κάλα και οξυδερκής!"- Βασιλης

Αυτό με τα όπλα μου μυρίζει για τύψεις ή αδυναμία να κρύψεις ένα μυστικό, αλλά αυτό με τις πλεξούδες με μπέρδεψε.

________________
6.


ειμαι 33 χρονων,μετα απο 2 χρονια συνεχομενων ταλαιπωριων και απογοητευσεων στα επαγγελματικα,δηλαδη αλλαγη τοπου διαμονης 2 φορες με οτι συνεπαγεται αυτο, κατεληξα πισω στο σπιτι μου πριν 4 μηνες με ψυχολογια αθλιοτατη.και σα να μην εφτανε αυτο με χωριζει ο ανθρωπος που ημασταν μαζι τους τελευταιους 6 μηνες πριν επιστρεψω,και το λεω γιατι με χωρισε στην χειροτερη ψυχολογικη μου φαση.κατα συνεπεια να δημιουργησω ενοχες οτι εγω εφταιγα για τον χωρισμο επειδη δεν ημουν καλα ψυχολογικα.εχοντας περασει 4 μηνες ειμαι καλυτερα οσον αφορα το κομματι της επαγγελματικης απογοητευσης αλλα δεν μπορω να τον ξεχασω και να προχωρησω...ψαχνω να βρω τον τροπο...αν εχεις την καλοσυνη βοηθας...ευχαριστω!- flower

Αντί να έχεις εσύ ενοχές που είχες κακή ψυχολογική κατάσταση, γιατί να μην έχει αυτός ενοχές που σε άφησε πάνω που είχες την χειρότερη ψυχολογική κατάσταση; Και ακόμη σημαντικότερο, γιατί να πρέπει να παίξουμε την κολοκυθιά;


Αν τα μέτρησα σωστά, έχουν περάσει 10 μήνες από τότε που σε παράτησε ο άλλος. Αν είναι έτσι, κάτι κάνεις λάθος, έχει περάσει υπερβολικά πολύς καιρός. Για κοίτα μήπως χρησιμοποιείς τον χωρισμό ως άλλοθι για να έχεις μούτρα, αλίμονο σου!

________________
7.


Γιατί να υπάρχει τόση μοναξιά τριγύρω; Θα πεθάνω μόνη μου, Λένα.- Μαρίνα

Προβάλλεις τις σκέψεις σου στο περιβάλλον σου και μετά τις αναγνωρίζεις ως θέσφατα. Το ίδιο κάνω κι εγώ, και δε βλέπω μοναξιά τριγύρω. Και κοινωνιολόγος με Νόμπελ να ήσουν, δε θα μπορούσες να κρίνεις κάτι τέτοιο. Σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα συμβαίνει αυτό που νομίζεις.
Πολύ λίγοι άνθρωποι πεθαίνουν μόνοι τους: οι πάρα πολύ κακοί, οι πάρα πολύ γέροι και οι πάρα πολύ φτωχοί (μερικοί είναι και τα τρία – βρίσκονται στα αζήτητα). Μην ανησυχείς.

________________
8.


Α,μπα, αν ερχόμουν στο L.A. θα με φιλοξενούσες;- kounoupaki


Αν μπορείς να μου αποδείξεις ότι δεν είσαι δολοφόνος ή ότι δεν ξυπνάς νωρίς.

________________
9.



στο repeat έστω κ αν προκαλώ το δάκρυ. κ αν τελείωσε οριστικά, τώρα τι γίνεται? δεν μπορεί, θα καταλάβει.6 χρόνια δεν είναι λίγα, ειδικά όπως τα ζήσαμε. πρέπει να πάω στη δουλειά κ ακόμα ερώτηση δεν βρήκα οπότε ίσως να μην το ανεβάσεις κ δεν με πειράζει. συνέχισε να μας κάνεις να χαμογελάμε τα πρωινά!"- H

Όμως μόνο έτσι γίνεσαι μέλος της ανθρώπινης φυλής! Είναι πολύ ακριβό το τίμημα.

________________
10.


"Αγαπητή Α,μπα!
Όλα τα είχαμε, οι έρωτες μας έλειπαν! Εδώ και λίγο καιρό μου αρέσει ένα παιδί με το οποίο μιλάμε που και που. Είναι αψυχολόγητος όμως και δεν μπορώ να καταλάβω αν όντως ενδιαφέρεται..Εγώ πάντως έχω δείξει το ενδιαφέρον μου..έτσι θέλω να πιστεύω τουλάχιστον. Τώρα λοιπόν τί κάνουμε;; Ζητώ απελπισμένα την συμβουλή σου! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!"- Ανώνυμη

Θα σου απαντήσω με φουλ ειλικρίνεια, χωρίς καμία διάθεση ειρωνείας, αλήθεια. Πρέπει να κάνεις αυτό που είναι το πιο δύσκολο από όλα: τίποτα. 

________________
11.


Που πανε οι στιγμες που δεν θυμομαστε?? εννοω, αν ψαξεις λιγο τις αναμνησεις σου μπορει να βρεις κατι πολυ χαζες , ενω αλλες σημαντικες να μην τις θυμασαι. Κριμα δεν ειναι? Εκτος και αν πηγαινουν σε ενα διαφορετικο δωματιακι και θελει περισσοτερο κοπο να τις βρουμε? ή πεταγονται τελος παντων? Και εστω πως υπαρχουν καπου, θα μπορεσουμε λες ποτε να τις ξανα θυμηθουμε?? ουφ, τι γινεται με δαυτες τελοσπαντων??- προσπαθω να θυμηθω

Αυτό είναι ένα πολύ συναρπαστικό δίχτυ και κόσμος και κοσμάκης έχει ξενυχτήσει σε εργαστήρια προσπαθώντας να το καταλάβει. Εδώ και χρόνια γίνονται αναλύσεις και πειράματα από ειδικούς διαφόρων επιστημόνων, άλλα εμπειρικά, άλλα εργαστηριακά, άλλα κλινικά. Αν θες βέβαια, σου πετάω κι εγώ την άποψή μου, έτσι για να συνεχιστεί η κουβέντα. Εξαρτάται από το αν σε νοιάζει να μάθεις την απάντηση ή όχι.

________________
12.

 

"Γιατί πιστεύεις ότι δεν υπάρχει Έλληνας ηθοποιός που να έχει κάνει καριέρα στο Χόλιγουντ (σοβαρή τουλάχιστον, τώρα αν υπάρχει κάποιος που να έκανε καμία ταινία με 1000 εισιτήρια μου διαφεύγει). Είναι γιατί έχουμε κακή κινηματογραφική παιδεία, είναι γιατί είμαστε μακριά από το κέντρο των εξελίξεων, είναι γιατί δεν συνωμότησε το σύμπαν; Πώς το εξηγείς;
Επίσης πιστεύεις ότι υπάρχει κάποιος που θα είχε ελπίδες να το καταφέρει; "-Μελιτζάνα

Θέλεις τη φοβερή μου γνώμη; Να την πω. Κινηματογραφική παιδεία δεν έχουμε, και είμαστε μακριά από το κέντρο των εξελίξεων. Αλλά δεν είναι αυτά τα μεγαλύτερα προβλήματα. Ένα σημαντικό είναι η εμμονή στην προγονοπληξία που έχει ταυτίσει το ποιοτικό με το αρχαίο, το θεατράλε με το βαρύ κι ασήκωτο, ενώ το κάζουαλ, το άμεσο, το γρήγορο και το απλό (όχι απλοϊκό) που θριαμβεύει δεξιά αριστερά δεν ενθαρρύνεται.


Ένα ακόμη πιο μεγάλο εμπόδιο είναι η γλώσσα και η εμφάνιση. Το σκούρο και τριχωτό είναι ωραίο για διακοπές αλλά στο σινεμά μεταφράζεται σε ρόλους πορτιέρη, γκάνγκστερ και λατίνου εραστή. Ό,τι και να λέμε εμείς μεταξύ μας, το δυτικό-ευρωπαϊκό έχει πείσει ως ανώτερο. Αυτό είναι λιγότερο πρόβλημα όμως. Το τεράστιο πρόβλημα είναι η γλώσσα.


Με ελληνικά δεν πας πουθενά. Η προφορά δε, αν δεν είναι 100% αγγλική ή αμερικάνικη, είναι ανεκτή μόνο αν μοιάζει με γαλλική ή ισπανική, γιατί αυτές τις ξέρουν. Η ελληνική προφορά τους θυμίζει Ρωσία και βάλε, οπότε ξαναπάς στους ρόλους μπράβου/γκάνγκστερ/πορνοστάρ.


Και κάτι άλλο, που μαθαίνουν πολλοί επίδοξοι ηθοποιοί όταν σπάνε τα μούτρα τους στο Λος Άντζελες, είναι η συνολική παιδεία περφόρμερ, που θεωρείται αυτονόητη στο Χόλιγουντ. Ελάχιστοι τα βγάζουν πέρα χωρίς αυτή. Δεν μιλάω για κουλτούρα και θεωρητική κατάρτιση και πτυχία, αλλά επαγγελματικού επιπέδου ικανότητες χορού και τραγουδιού, και μετά ό,τι άλλο καταφέρει κανείς, καλό είναι: κλακέτες, μπαλέτο, μουσικά όργανα, σύνθεση μουσικής, μιούζικαλ, κολύμπι, τένις, ιππασία, ψάρεμα – ό,τι μπορείς να φανταστείς. Για να τα μάθεις όλα αυτά, πρέπει να έχεις αποφασίσει ότι θα γίνεις ηθοποιός από πολύ μικρός, και να έχεις γονείς που στηρίζουν το όνειρο. Δε γίνεται να ανακαλύψεις ότι έχεις πέραση στις γυναίκες στα 20 και να πεις «δεν πάω και μια δραματική σχολή τώρα».


Ε και μετά, χρειάζεται επιμονή, προσπάθεια, πίστη, εξυπνάδα, κάποιου είδους γοητεία και άπειρες γνωριμίες.

 

Και ταλέντο.


 

16

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

13 σχόλια
7. Χειρότερη από την μοναξιά τριγύρω μας είναι η μοναξιά μέσα μας. Χειρότερο από το να πεθάνουμε μόνοι μας είναι να ζήσουμε μόνοι μας. Έχουμε ανθρώπους κοντύτερα απ'ότι νομίζουμε Μαρίνα. Αρκεί να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να τους δούμε.
#5 απο ποτε το να βλεπεισ ονειρα ειναι κακο κ πρεπει να ξεπεραστει??? πφφφφ..βλεπω πολλα κ πολυ ζωντανα ονειρα απο μικρη κ το θεωρω μαγικο!! :))τα ονειρα ειναι η ο καθρεφτης της καθημερινοτητας μας-η πιεση που βιωνουμε,τα αγχη,οι χαρες,η λυπη.τα ονειρα που λες οτι βλεπεισ το καταλαβαινω ειναι καπως αγχωτικα κ μαλλον σε στρεσσαρουν οταν ξυπνας και τα θυμασαι (ονειρο ηταν κ παει :Ρ) αλλα αυτο με τις πλεξουδες ακουγεται ωραιο..απολαυσε το! α!!δοκιμασε κ την ονειροπαγιδα.μπορει να βοηθησει :)
Η γυροειδής αλωπεκία, παρόλο που έχει σχέση με την απώλεια τριχών του σώματος ή της κεφαλής, είναι εντοπισμένη σε κυκλικά σημεία - εξ ου και το γυροειδής. Η απώλεια που περιγράφετε είναι φυσιολογική σε πολλούς ανθρώπους αραίωση / μείωση της τριχοφυΐας με την πάροδο του χρόνου - συνήθως για ορμονικούς λόγους. Ειδικά στα πόδια, η τρίχα αδυνατίζει και από την τριβή με τις κάλτσες ή άλλα στενά ρούχα σπάει και πέφτει.
#1Για το i-phone συγκεκριμένα δεν ξέρω κινδύνους αλλά κίνδυνος υπάρχει και στη διαδικασία παραγγελίας. Αν και κάνω συχνά αγορές μέσω ίντερνετ πρόσφατα μου έτυχε το εξής. Ο φίλος μου παράγγειλε μέσω ίντερνετ και φυσικά προπλήρωσε μέσω paypal, μια φωτογραφική μηχανή (μου διαφεύγει το όνομα του site, πάντως ήταν σοβαρό site). Ήρθε το πακέτο. Όλες οι ετικέτες σωστές. Αποστολέας, παραλήπτης, κιλά δέματος, το πακέτο σωστό μέγεθος και δε φαινόταν να έχει ανοιχτεί. Το ανοίγουμε και μέσα είχε παιδικά φορμάκια. Ο πωλητής έλεγε ότι έστειλε φωτογραφική και να απευθυνθούμε στην αστυνομία. Γενικά είναι μεγάλο το μπλέξιμο, αν σου συμβεί. Τέλος πάντων, πήρε θέση το site και μας επέστρεψαν τα χρήματα. Όσο, όμως, το ψάχναμε πήραμε τηλέφωνο και σε μια από τις εταιρείες κουριερ κι εκεί πετύχαμε ένα κύριο που μας είπε ότι έχουν αυξηθεί τέτοια κρούσματα τελευταία και κυρίως σε ταμπλέτες και κινητά.πχ Στέλνουν το πακέτο κι έχει μέσα πέτρες για να είναι το βάρος σωστό. Δεν ξέρω αν έχει κάποια νομική ισχύ αλλά θα σου πρότεινα αν αγοράσεις μέσω ίντερνετ να βγάλεις πολλές φωτογραφίες ή να τραβήξεις βίντεο το ξετύλιγμα. Να φαίνεται ότι το παράλαβες οκ, τα στοιχεία ότι είναι σωστά, και ξετυλίγοντάς το να φανεί το περιεχόμενο.
αμπουλα ειμαι η flower απο την ερωτηση 6.δεν τα υπολογισες σωστα...οταν σου εστειλα ειχαν περασει 5 μηνες απο τον χωρισμο.δεν πειραζει...ειμαι καλυτερα τωρα αλλα αυτο το ενοχικο που κουβαλαω δεν το παλευω!!!σε ευχαριστω παραυτα..
5: Δοκίμασε να μην βλέπεις τηλεόραση, να μην παίζεις games ή να μην διαβάζεις βιβλία αμέσως πριν τον ύπνο. Θα πρότεινα για καμιά ώρα πριν κοιμηθείς να κλείνεις το κινητό και τον η/υ και να κάνεις ήρεμα καθημερινά πράγματα - πχ κάνε ένα χαλαρό μπάνιο, περιποιήσου τον εαυτό σου, κάθισε στην πολυθρόνα σου, άδειασε το μυαλό σου και άκουσε λίγη απαλή μουσική (Κλασική, τζαζ ή ότι άλλο σε χαλαρώνει) μέχρι να νυστάξεις και μετά πάνε για ύπνο. Εγώ έτσι κάνω όταν έχω ένταση και μετά κοιμάμαι σαν πουλάκι.
#3Στο dpgr έχει ένα παραρτημα στο forum με τους μεγάλους φωτογράφους. Στην αρχή κάθε αφιερώματος έχει πληροφορίες για τη ζωή τους, για το φωτογραφικό τους ύφος και αρκετές απο τις γνωστές τους φωτογραφίες.http://www.dpgr.gr/forum/index.php?board=120Winogrand, Koudelka, Evans, Doisneau, Adams, Salgado, Capa, Sudek, DeCarava και συνεχίζεις
+1 Εδώ υπάρχουν πολλά για τους μεγάλους φωτογράφους και είναι και καλή κοινότητα Ελλήνων αν χρειαστείς κάτι στην πορεία. Επίσης για πιο σύγρονους ξεκίνα και από αυτά τα βραβεία:http://www.framedawards.com/HOMEκαι link στο link θα προχωρείς.ΥΓ.Αν θες απλά να χαζέψεις άνοιξε και το παρακάτω slideshow.Το γούστο είναι καθαρά υποκειμενικό (δικό μου εδώ),αλλά μπορεί να βρεις κάποιον που να σε ενδιαφέρει:http://www.flickr.com/photos/ageorg/favorites/show/
Συμφωνώ απόλυτα, είναι πολύ αναλυτικό αφιέρωμα!Κι εγώ το έχω ξεψαχνίσει. Παράλληλα όμως με την παρακολούθηση μεγάλων φωτογράφων έχει μεγάλη σημασία και η γνώση της τεχνικής. Θα μπορούσες να διαβάσεις άρθρα ή να πάρεις κάποιο βιβλίο. Καλή-χρυση η αισθητική μας και η ματιά μας, αλλά πρέπει να γνωρίζουμε καλά την τεχνική, και όταν πια μας βγαίνει ασυνείδητα την αφήνουμε στην άκρη. Επίσης εκτός από το dpgr μπορείς να δεις και φωτογραφικά πρακτορεία ( Magnum,AgenceVu,Noor κλπ) με πολλούς καλούς φωτογράφους. Τέλος επειδή δε χάνω ευκαιρία να ορμήσω και να πω τους αγαπημένους μου...ορίστε!Andre KerteszEugene Atget Robert Frank Sally Mann Sergio LarrainManuel Alvarez BravoMiroslav TichyMilton RogovinBrassaiAndrea Bruce Βούλα ΠαπαιωάννουΓιάννης ΜπεχράκηςHave fun!! :-)