Σπάνε το ρεκόρ παραγγελιών οι Έλληνες εφοπλιστές

Σπάνε το ρεκόρ παραγγελιών οι Έλληνες εφοπλιστές Facebook Twitter
3

Νέο ρεκόρ παραγγελιών νέων πλοίων από τους Έλληνες εφοπλιστές που αύξησαν τις παραγγελίες τους το Μάιο κατά 153% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα τον Απρίλιο.  

Όπως γράφει η Ναυτεμπορική, συνολικά, 16 ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες υλοποίησαν 48 παραγγελίες, συνολικής αξίας άνω του 1,3 δισ. δολ., λαμβάνοντας υπόψη όμως ότι για έναν αριθμό πλοίων (13 συνολικά) δεν έγινε γνωστό το κόστος κατασκευής. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν, με βάση τον αριθμό των υπό παραγγελία πλοίων στο ξηρό φορτίο, η Golden Union του κ. Θεόδωρου Βενιάμη, η οποία εμφανίζεται να έχει παραγγείλει έξι πλοία, επενδύοντας συνολικά περί τα 280 εκατ. δολ., η Laskaridis Shipping με έξι πλοία ξηρού φορτίου επενδύοντας περίπου 155 εκατ. δολ., η Atlantic Bulk Carriers της οικογένειας Κουμάνταρου, με τρία πλοία συνολικής αξίας 82,5 εκατ. δολ. περίπου, κ.ά.

Στα δεξαμενόπλοια ξεχωρίζουν οι παραγγελίες του Ομίλου Αγγελικούση που αφορούν σε τρία VLCC, της Capital Ship Management του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη με τέσσερα product tanker, αξίας περίπου 130 εκατ. δολ., της Consolidated Marine Management του Ομίλου Λάτση που αφορά σε τρία aframax, συνολικής αξίας 145 εκατ. δολ. περίπου.

Στα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων σε παραγγελίες προχώρησαν τρεις εταιρείες οι Cape Shipping, Paragon Shipping και Container Carriers από δύο πλοία η καθεμία.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια