Γεννήθηκε το εκατομμυριοστό βρέφος χωρίς AIDS στην Αφρική

Γεννήθηκε το εκατομμυριοστό βρέφος χωρίς AIDS στην Αφρική Facebook Twitter
2

Η γέννηση αυτό τον μήνα του εκατομμυριοστού βρέφους στην Αφρική χωρίς AIDS από μητέρα φορέα του ιού γιορτάζεται σήμερα στην Ουάσινγκτον, με την ευκαιρία της 10ης επετείου εφαρμογής του αμερικανικού προγράμματος για την καταπολέμηση του AIDS (Pepfar).


Πρόκειται για ένα νέο στάδιο στον μεγάλο αγώνα για την καταπολέμηση του ιού της ανθρώπινης ανοσοποιητικής ανεπάρκειας και για τον ερχομό μιας γενιάς χωρίς AIDS, κάτι αδιανόητο μόλις πριν από μια δεκαετία. Μια νέα γενιά πιο δραστικών φαρμάκων και αντιρετροϊκών θεραπευτικών αγωγών επέτρεψε να μειωθεί από 30% σε 2% σήμερα ο κίνδυνος της μετάδοσης του ιού από τη μητέρα στο μωρό της κατά την περίοδο της κύησης ή του θηλασμού, σύμφωνα με τον Ερικ Γκούσμπι, συντονιστή του Pepfar.

 

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σόκρατες και η δημοκρατία

Living / Ο Σόκρατες και η δημοκρατία

Πριν από σαράντα χρόνια, ο μεγάλος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής με το εντυπωσιακό παράστημα και τις ριζοσπαστικές πεποιθήσεις ήταν από τους πρωταγωνιστές του κινήματος για την μετάβαση της Βραζιλίας από τη χούντα στη δημοκρατία.
THE LIFO TEAM
Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Living / Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Οι λειτουργίες του κινητού που θα σας βοηθήσουν, ο κατάλληλος φωτισμός, τα σωστά αξεσουάρ: 8 συμβουλές προκειμένου να καταφέρετε να απαθανατίσετε τις πιο ωραίες στιγμές του κατοικιδίου σας.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ

σχόλια

1 σχόλια
οι πολυεθνικεs φαρμακευτικεs αs επιτρεψουν στιs χωρεs του τριτου κοσμου να σπανε τιs <<πατεντεs>> για να μην πεθαινουν οι ανθρωποι σαν τιs μυγεs για μια αρρωστια που στον <<πολιτισμενο>> κοσμο θεωρειται χρονια,αντι να στελνουν στα διεθνη δικαστηρια χωρεs οπωs η ν.αφρικη και η ινδια!
μετα απο δεκαετιες δεκαετιων που οι φαρμακευτικες τους ειχαν για πειραματοζωα, νομιζεις πως ετσι ευκολα θα σπασουν πατεντες? Για τον παγκοσμιο υπερπληθυσμο εχεις ακουστα? Για το πεπερασμενο των τροφων και του νερου μηπως? Ηδη με την κατασταση στη χωρα μας οι επομενοι στη σειρα των πειραματοζωων ειμαστε εμεις. Το γνωστο "οπου φτωχος κι η μοιρα του.."