Συμβιβαστική λύση Σαμαρά για την ΕΡΤ

Συμβιβαστική λύση Σαμαρά για την ΕΡΤ Facebook Twitter
8

Συμβιβαστική λύση για την ΕΡΤ πρότεινε ο πρωθυπουργός στους κυβερνητικούς εταίρους, σε μια προσπάθεια να υπάρξει συμφωνία στη συνάντηση που θα έχουν τη Δευτέρα. Συγκεκριμένα. Πρότεινε να οριστεί επιτροπή ευρείας διακομματικής αποδοχής με σκοπό την πρόσληψη μικρού αριθμού εργαζομένων, ώστε να αρχίσει αμέσως η μετάδοση ενημερωτικού προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης.

Ο κ. Σαμαράς προτείνει αυτή η επιτροπή να έχει προσωρινό χαρακτήρα και να συσταθεί από τον ειδικό εκκαθαριστή που έχει ορίσει ο υπουργός Οικονομικών.

Το ν/σ για την ίδρυση νέου φορέα δημόσιας τηλεόρασης που έχει κατατεθεί από την κυβέρνηση μπορεί να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα, λέει ο πρωθυπουργός και δηλώνει ότι αναμένει «την αντίστοιχη στάση ευθύνης από τους πολιτικούς αρχηγούς, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η συνεργασία μεταξύ μας, να συνεχιστεί η θετική πορεία της οικονομίας και να αποφευχθούν περιπέτειες για το λαό».

Και οι δύο κυβερνητικοί εταίροι όμως απορρίπτουν την πρόταση. Το ΠΣΟΚ αντιτείνει ότι  δεν συνιστά ανταπόκριση σ΄ αυτά που έχει πει το κόμμα. Η Δημοκρατική Αριστερά ζητά την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ με πλήρες πρόγραμμα.

«Όχι σε μεταβατικό σχήμα στην ΕΡΤ λένε και οι δημοσιογράφοι της κρατικής ραδιοτηλεόρασης σε ψήφισμα τους στον ιστότοπο της ΕΣΗΕΑ, δηλώνοντας αποφασισμένοι να αγωνιστούν για να αποτρέψουν τα όποια σχέδια.

Αναλυτικά το ψήφισμα:

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ συνεχίζουν με αποφασιστικότητα τον αγώνα τους για να κρατήσουν τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση ανοιχτή και ζωντανή. Με «σύμμαχο» τον πολίτη, τους εργαζόμενους όλης της χώρας, τους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς, τους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, αντιστέκονται σθεναρά και ακούραστα στην υλοποίηση της κυβερνητικής απόφασης να «ρίξει μαύρο» στους δέκτες και να φιμώσει τα μικρόφωνα της ΕΡΤ.

Με την ίδια δύναμη οι δημοσιογράφοι της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης θα αγωνιστούν και για να αποτρέψουν τα όποια σχέδια μελετούν οι κυβερνώντες για ένα μεταβατικό σχήμα λειτουργίας της ΕΡΤ με ρευστό και πρόσκαιρο εργασιακό καθεστώς, προκειμένου να εκτονωθούν οι πολιτικές δονήσεις, που έχουν σημειωθεί στο εσωτερικό της τρικομματικής κυβέρνησης. Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ θα αντισταθούν σε κάθε επιχείρηση «συναλλαγής» που στοχεύει να ανοίξει η ΕΡΤ, με κυβερνητική σφραγίδα.

Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει κατηγορηματικά πως κανένας δημοσιογράφος δεν θα ανταποκριθεί στην ενδεχόμενη επιχείρηση εξαγοράς και στο εμπόριο ελπίδων για ένα μεροκάματο σε μία «μαϊμού» ΕΡΤ.

Κανένας δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΑ, απολυμένος – κατά την κυβέρνηση- εργαζόμενος στην ΕΡΤ, είτε συνάδελφος εκτός ΕΡΤ δεν πρόκειται να αποδεχτεί να «προσφέρει τις υπηρεσίες του» στην «επιχείρηση – σκούπα» του υπουργού Οικονομικών, με δίμηνες και τρίμηνες συμβάσεις.

Ο αγώνας για την ανοιχτή ΕΡΤ, με θεσμική κατοχύρωση, διαφανή λειτουργία, ανεξαρτησία, πολυφωνία και εργασιακή αξιοπρέπεια δεν συμβιβάζεται. Είναι αγώνας ολόκληρης της κοινωνίας και δεν επιδέχεται εκπτώσεις.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Πολιτική / Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Η σύνθεση θα είναι 1 + 2, δηλαδή οι δύο ηγέτες, οι υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν και οι διπλωματικοί σύμβουλοι Μίλτος Νικολαϊδης και Τσαγατάι Κιλίτς
LIFO NEWSROOM
Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία»

Πολιτική / Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία»

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ακόμη ότι ο ίδιος επέμεινε να δημιουργηθεί ένα από τα σχολεία στο Περιστέρι, χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία «ιδιαίτερα σημαντική»
LIFO NEWSROOM
Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

Πολιτική / Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

«Έχουν απόλυτο δικαίωμα να διαπιστώσουν εάν τα λείψανα που βιαστικά και δίχως τον πρέποντα έλεγχο τους παραδόθηκαν προς ταφή, ανήκουν πράγματι στα παιδιά τους» τονίζει
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το πώς εξελίχθηκε το κόμμα του;»

Πολιτική / Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το κόμμα του;»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «δικαίωση» την προσχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία - «Φεύγουν από αλλού ο ένας μετά τον άλλον και έρχονται στη ΝΔ»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Το νεο πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ: "Ομιλείτε Ελληνικά" με τον Γιώργο Παπανδρέου "Το Μικρό Σπίτι στο Χαράτσι" με τον Ε.Βενιζέλο "Έχεις Λουκέτο" με τον Γιάννη Στουρνάρα "Ποιος θέλει να γίνει Εκατομμυριούχος" με τον Ακη Τσοχατζόπουλο "Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει" με τον Κών/νο Μητσοτάκη "Βέρα στο Ακροδεξί" με τον Νίκο Μιχαλολιάκο...
Βενιζέλε, που δε σε συμπαθεί ούτε η μάνα σου. Και Κουβέλη κλο κλο κλο. Άντε στον αγύριστο. Σαμαρά, αν προκηρυχτούν εκλογές και φύγει ο Βενιζέλος από δίπλα σου έχεις 5 μονάδες πάνω μόνο απ' αυτό. Εσύ πρότεινες. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο τέλμα, κι άλλες συζητήσεις, από καλοβολεμένες και μια χαρά αμοιβόμενες προσωπικότητες. Πόσες; Έχει ανάγκη από πράξεις. Έχουμε κάνει στοίβες από άπρακτες προτάσεις. Λιμνάσαμε, βρομίσαμε. Όλοι ξέρουν τι άντρο των αρπάγων ήταν η ΕΡΤ. Μην κοιτάς τώρα που βρίσκονται ''εν θερμώ'', σε καμιά βδομάδα δύο το πολύ όλοι θα δουν ποιος αντιπροσωπεύει το μέλλον και ποιος το σάπιο παρελθόν.
ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΕΚΛΟΓΩΝ... Ο κυρ Φώτης το έχει πεί ... "ΕΥΡΩ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ"... "ΑΠΑΓΓΙΣΤΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ" ..."ΟΧΙ ΤΥΦΛΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ"....ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ ΚΥΡ ΦΩΤΗ; ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ!
Πιστευεις α)οτι η μια καποια σταση του Κουβελη σημαινει εκλογες;β)οτι αν γινει αυτο, δεν θα βγει ο Σαμαρας; γ)Αντε δεν βγαινει ο Σαμαρας, θα βγουμε γι αυτο απο το ευρω; Γιατι;