ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Σχεδόν 7 στους 10 κατά του λουκέτου

Σχεδόν 7 στους 10 κατά του λουκέτου Facebook Twitter
13

Το 68% των πολιτών δηλώνει την αντίθεση του στο κλείσιμο της ΕΡΤ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα Επενδυτής, ενώ υπέρ του λουκέτου τάσσεται το 29%. Παράλληλα,  το 49% δηλώνει ότι η ΕΡΤ θα πρέπει να ανοίξει και να παραμείνει ως έχει και το 43% θεωρεί ότι πρέπει να δημιουργηθεί νέος φορέας.

Στη δημοσκόπηση οι ερωτηθέντες τοποθετούνται και στο ερώτημα για τη στάση που πρέπει να κρατήσουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ με δεδομένη την αντίθεσή τους στο κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης. Το 49% απαντά ότι πρέπει να παραμείνουν στην κυβέρνηση και το 47% ότι πρέπει να αποχωρήσουν.

Στο ερώτημα για την πρόθεση ψήφου, η Ν.Δ. προηγείται με 20,2%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 20%, η Χρυσή Αυγή με 11,4%, το ΠΑΣΟΚ με 6,5%, η ΔΗΜΑΡ με 6,4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,3%, το ΚΚΕ με 5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,6% και το ΛΑΟΣ με 1,4%. Το 7,8% δηλώνει ότι θα ψηφίσει άκυρο ή λευκό και το 13,2% δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει. Καταλληλότερος, ο «κανένας» με ποσοστό 40% και ακολουθούν Αντώνης Σαμαράς με 28% και Αλέξης Τσίπρας με 15%.

Σε άλλη δημοσκόπηση, το πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue για την Καθημερινή δείχνει τη Ν.Δ. να αυξάνει τα ποσοστά της σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, κατά δύο μονάδες, φθάνοντας στο 29,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, με απώλεια μισής ποσοστιαίας μονάδας, συγκεντρώνει την προτίμηση του 27,5% των ψηφοφόρων. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 11,5% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ, στο 6,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 6%, το ΚΚΕ, στο 6% και η ΔΗΜΑΡ, που μετράται στο 4,5%.

Δημοσκόπηση τώρα της VPRC για λογαριασμό του ιστοτόπου tvxs.gr στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής δίνει τα εξής ποσοστά:

ΝΔ 26,5%

ΣΥΡΙΖΑ:29%

ΠΑΣΟΚ: 7%

Ανεξάρτητοι Έλληνες: 6%

Χρυσή Αυγή: 14%

ΔΗΜΑΡ: 4,5%.

ΚΚΕ 7%

Άλλο κόμμα: 6%

Bάσει της έρευνας της VPRC το 65% των πολιτών δηλώνει ότι διαφωνεί με το «λουκέτο» στην ΕΡΤ. Το 27%δηλώνει ότι συμφωνεί, ενώ "Δεν Γνωρίζω" απαντά το 3% των πολιτών.



13

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Ευρωεκλογές 2024 / Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Όσο το πολιτικό σύστημα της χώρας επιμένει να την διατηρεί σε τροχιά υποτέλειας και εξάρτησης, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, αναφέρεται στη διακήρυξη
THE LIFO TEAM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

8 σχόλια
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ 10 ΑΝΘΡΟΠΩΝ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΑΛΑΛΟΥΜ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΒΗΜΑΤΟΣ ΕΜΠΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΙΣΩ. ΓΙΑΥΤΟ ΦΤΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ. ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΠΙΔΑ. Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΠΑΛΙ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΟΡΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΗΓΕΣΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΒΓΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΟΛΟΥΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ. ΕΜΠΡΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ....
Τη χουντικής έμπνευσης πολιτική απόφαση του Σαμαρά, την καταδίκασε όλη η Ευρώπη. Ακόμη και οι Γερμανοί που τρέμουν στην ιδέα ότι θα αποδομηθεί μιντιακά το εν Ελλάδι πουλέν τους.Ακόμη, σημειώστε ότι στη Γερμανία φοβούνται μη βρουν μπροστά τους έναν νέο Όρμπαν, τον Ούγγρο πρωθυπουργό που συνεργάστηκε με το νεοναζιστικό κόμμα και έχει επιβάλει ουσιαστικά ένα ημι-δικτατορικό καθεστώς.Σήμερα σάιτ προσκείμενα στο Σαμαρά (antinews) απειλούν εμμέσως με συνεργασία με τη ΧΑ και εξορίες για όποιον αντιμιλάει.Να τους χαίρεστε, ιδίως εσείς που έχετε πάρει σβάρνα το ίντερνετ να μας πείσετε ότι οι δημοσκοπήσεις δεν ισχύουν. Μόνο που δεν ξέρω αν φοράτε γαλάζιο ή μαύρο μπλουζάκι, αλλά τελικά έχει διαφορά;
Βασικά στις δημοσκοπήσεις θα έπρεπε να ρωτούν και πόσοι συμφωνούν στο κλείσιμο της ΕΡΤ και στο άνοιγμα μιας νέας δημόσιας τηλεόρασης μικρότερης μπλα μπλα αλλά διαφωνούν όμως με τον τρόπο που έγινε.Σχεδόν το 70% (έτσι θέλω να πιστεύω)συμφωνεί.
Νομίζω ότι αυτό που δεν αρέσει στους περισσότερους πάνω από όλα είναι ο τσαμπουκάς και ο αυταρχισμός του Σαμαρά και όχι η διατήρηση των προνομίων των υπαλλήλων της ΕΡΤ. Συνήθως υπέρ του κλεισίματος της ΕΡΤ είναι άτομα που είτε έχουν αυταρχικές έως φασιστικές αντιλήψεις είτε βλέπουν και ενδιαφέρονται μόνο για το οικονομικό σκέλος. Πρόκειται και για ένα είδος ρεβανσισμού (την έχουμε πεθάνει εκατοντάδες φορές άλλωστε την κατσίκα του γείτονα). Ότι η πλειονότητα των Ελλήνων τώρα θέλει την ΕΡΤ όπως ήταν, μόνο για προπαγάνδα μπορεί να το πει κάποιος νομίζω. Άλλωστε όποιος έχει inside information γνωρίζει πολύ καλά πως ακριβώς θα λειτουργήσει και η ΝΕΡΙΤ. Α, ναι! Και η υποκρισία και η κοροϊδία ενοχλεί πολύ 7 στους 10 Έλληνες. Το εύρος του πολιτικού φάσματος στο οποίο ανήκουν όσοι δυσαρεστήθηκαν με αυτήν την απόφαση κάτι λέει νομίζω.
οι διαφοροι πολιτικα περιθωριακοι τυποι τηs συγγρου,επαιξαν και ΕΧΑΣΑΝ.....τηλεπωλητεs <<πατριωτισμου>>,τσεκουρατοι των εθνικων εργολαβων,ραντιερηδεs του χρηματιστηριου νεοφιλελευθερων sites,αφησαν τιs συχνοτητεs των συνορων ερμαια των τουρκικων καναλιων.......<<ωραιοι πατριωτεs>>πιστεψαν οτι η ερτ,το νερο,τα νοσοκομεια,τα σχολεια,οι δρομοι θα δοθουν αμαχητοι στα αφεντικα τουs...θα βγαινειs απο το σπιτι σου και θα πληρωνειs διοδια στον εθνικο εργολαβο,η γρια απο τα τζουμερκα θα πληρωνει το νερο διπλα απο το σπιτι τηs στα αφεντικα τουs,θα θελειs 150 χιλιομετρα για να βρειs νοσοκομειο,θα δουλευειs για 300-400 ευρω ΄η απληρωτοs...ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΟΙ!
Ο θεσμός που υποστήριξε όσο κανείς άλλος την ρεμουλά της εξουσίας την αδιαφάνεια και που γενικά αντιπροσωπεύει ότι θα θέλαμε να αλλάξουμε σ' αυτή τη χώρα, θέλουμε να το διατηρήσουμε. Ε ρε χρυσές δουλείες για τους ψυχιάτρους.
Ξέρεις, αν έβγαινε ένας πολιτικός με μακριά και αναγνωρισμένη παράδοση διαφάνειας / τιμιότητας και έλεγε "η ΕΡΤ είναι κομματικό τσιφλίκι, θα την εξυγιάνω μέσα σε 6 μήνες σύμφωνα με το πλάνο ΧΨΩ", κανένας, απολύτως κανένας δεν θα του έφερνε αντίρρηση. Ακόμα και αν κάποιος έφερνε αντίρρηση, θα έτρωγε κράξιμο από την κοινή γνώμη.Ο κόσμος (σωστότατα) δεν ξεσηκώνεται γιά την ΕΡΤ, έτσι γενικά και αόριστα. Ξεσηκώνεται μέσα σε ένα σαφές πλαίσιο.Ξεσηκώνεται επειδή ένας συγκεκριμένος πολιτικός με μακρύτατη και πασίγνωστη παράδοση αδιαφάνειας, ρεμούλας, λαμογιάς, καιροσκοπισμού, προδοσίας (δικών του συντρόφων) και ευνοιοκρατίας βγαίνει και λέει "κλείνω την ΕΡΤ μέσα σε 1 μέρα, απολύω τους υπάρχοντες 2600 είτε καλούς είτε κακούς, ιδρύω έναν καινούργιο οργανισμό χωρίς σχέδιο, χωρίς προγραμματισμό, χωρίς ούτε το domain να κατοχυρώσω. Στον καινούργιο οργανισμό θα διορίσω 1600, αυτούς που θέλω, όπως θέλω, όποτε θέλω". [*]Ε, αυτό που λέει δεν γίνεται πιστευτό από τους πολίτες αυτής της χώρας. Που βρίσκεις το παράξενο;Γιατί νομίζεις ότι είμαστε γιά τον ψυχίατρο;
Φίλε, αυτά που λες είναι παρηγοριά στον πεθαμένο, συν του ότι δείχνουν ότι δεν έχεις ιδέα επί του θέματος. Τώρα που έχουν βγεί τα αίσχη της ΕΡΤ στη φόρα, ξαφνικά όλοι ανακάλυψαν ότι όντως, έπρεπε να γίνουν αλλαγές, "αλλά όχι και να κλείσει το μαγαζί, κτλ". Ο Μόσιαλος, ως υπουργός, (Καθηγητής στο LSE, με διεθνείς διακρίσεις και τίποτα το επιλήψιμο εις βάρος του) ανέθεσε στον Καθηγητή Αλιβιζάτο (μια από τα ίδια κι' αυτός) να προχωρήσει σε σχέδιο περιστολής δαπανών, ξεφορτώματος αργόσχολων, μειώσεων εξωφρενικών μισθών, κτλ. Δεν έγινε τίποτα, γιατί τα κεκτημένα αγράμματων ηλεκτρολόγων με 6 χιλ. μισθό δεν μπορούσε να τα αγγίξει κανένας. Βγάλανε τα μέλη της επιτροπής "αντιδραστικούς" και "φασίστες" και δεν ξανατόλμησαν να ασχοληθούν. Η Λένα Διβάνη και άλλοι σπουδαίοι άνθρωποι παραιτήθηκαν από το ΔΣ εντός ελάχιστου διαστήματος γιατί είδανε τα χάλια για τα οποία δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα. Τα πλακάτ των διαμαρτυρόμενων έχουν σήμερα τη φωτογραφία του Χόρν που διετέλεσε Γ. Δ/ντής της ΕΡΤ. Αυτό που ξεχνάνε να μας πούνε είναι πόσο λίγο κάθισε στη συγκεκριμένη καρέκλα και γιατί έφυγε πανικόβλητος με τα απίστευτα που είδε εκεί.
Το ποιός έχει ιδέα και ποιός όχι φαίνεται από τον "ηλεκτρολόγο που παίρνει 6χιλ μισθό".Ξέρεις ποιοί πραγματικά χρειάζονται ψυχίατρο; Αυτοί που πιστεύουν οτι οι ίδιοι πολιτικάντηδες που διόρισαν τους "ηλεκτρολόγους με 6 χιλ μισθό" στην παλιά ΕΡΤ, θα διορίσουν με διαφορετικά κριτήρια τους ηλεκτρολόγους στην νέα ΕΡΤ.
Vangelis απαντήστε λίγο για την ταμπακιέρα. Συμφωνείτε με το κλείσιμο της ΕΡΤ όπως έγινε, στο πλαίσιο που έγινε και το οποίο καταδίκασε όλη η Ευρώπη; Μην πετάτε τη μπάλα στην εξέδρα αλά ΧΑ. Ο κόσμος που τα πήρε με την υπόθεση της ΕΡΤ στη μεγάλη του πλειοψηφία πιστεύει στην εξυγίανση και αντιτίθεται στο ήθος της ενέργειας της κυβέρνησης το οποίο είναι βαθιά αντιδημοκρατικό. Απαντήστε επ' αυτού και πείτε μας μετά για το Μόσιαλο.
@Left Sfak Κατ' αρχάς δεν είμαι εγώ αυτός που πετάει την μπάλα στην κερκίδα, αλλά μάλλον κάποιος άλλος. Εγώ απάντησα στον flipper που μας είπε ότι "(...) αν έβγαινε ένας πολιτικός με μακριά και αναγνωρισμένη παράδοση διαφάνειας / τιμιότητας και έλεγε "η ΕΡΤ είναι κομματικό τσιφλίκι, θα την εξυγιάνω μέσα σε 6 μήνες σύμφωνα με το πλάνο ΧΨΩ", κανένας, απολύτως κανένας δεν θα του έφερνε αντίρρηση". Γι αυτό και ανέφερα συγκεκριμένα παραδείγματα που έπεσαν στο κενό διότι, όπως και να το κάνουμε, τα λεφτά είναι πολλά Left Sfak, και κανείς από το συγκεκριμένο συνάφι δεν ήταν τόσο χαζός ώστε να τα αφήσει. Και το καθεστώς όσων ήταν με τις παλιές συμβάσεις ήταν τόσο προστατευτικό, που χωρίς την (ανύπαρκτη) συναίνεση των εργαζομένων και των απίστευτων συνδικαλιστών τους, καμία αλλάγή δεν μπορούσε να γίνει. Όταν ηλεκτρονικός λάμβανε 11.032,69 ευρώ/μήνα, ξέρεις πολλά ελληνικά δικαστήρια που θα έκριναν νόμιμη τη μείωση των αποδοχών του κατά 90% (για να φτάσουν στα επίπεδα των κορόϊδων του λοιπού δημοσίου;)Η συμπεριφορά της κυβέρνησης είναι αυταρχική, αλλά κατ' εμέ α) Δεν μιλάμε ούτε για συνταγματική εκτροπή (η απόφαση είναι απολύτως σύννομη με βάση νόμους ακόμα και παλιότερων κυβερνήσεων - εάν οι απολυμένοι της ΕΡΤ πιστεύουν κάτι άλλο, ας προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας)β) Ούτε είναι το σημαντικότερο θέμα της υπόθεσης. Η πολιτική κρίνεται εκ του αποτελέσματος - όχι από καλές ή κακές προθέσεις, ούτε από διαδικαστικά ζητήματα (επαναλαμβάνω: Υπό τον απαραίτητο όρο της τήρησης της νομιμότητας).