Σαμαράς: «Η απόφαση είναι μη αναστρέψιμη»

Σαμαράς: «Η απόφαση είναι μη αναστρέψιμη» Facebook Twitter
18

«Μη αναστρέψιμη» διαμηνύει ο πρωθυπουργός ότι είναι η απόφαση για την ΕΡΤ αλλά την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Καθημερινή,  συνομιλητές του διαρρέουν ότι δεν είναι στις προθέσεις του να πάει τη χώρα σε εκλογές.

Σήμερα ο πρωθυπουργός θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά με Βενιζέλο και Κουβέλη, μετά το αίτημα των δύο συγκυβερνώντων για σύσκεψη. Κατά τις ίδιες πηγές ο κ. Σαμαράς θέλει να δώσει χρόνο ως την προσεχή εβδομάδα στους δύο αρχηγούς, ώστε να υπάρξει προσπάθεια να αποκατασταθούν οι σχέσεις μέχρι η πρόταση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για άρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου να πάει στη Βουλή.  

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου σημείωναν ωστόσο ότι «ο διάλογος, τον οποίο πάντοτε επιδιώκει ο κ. Σαμαράς, δεν μπορεί να αφορά την επαναλειτουργία της ΕΡΤ».

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, το δρόμο των εκλογών έδειξε ο κ. Σαμαράς και κατά την επίσκεψη στο Μαξίμου της γραμματέως της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Εργατικών Συνδικάτων Μπερναντέτ Σενγκόλ, μαζί με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ και αντιπρόεδρο της ευρωπαϊκής οργάνωσης Γιάννη Παναγόπουλο.

«Τις αναταράξεις τις διαπίστωσα μόλις προσγειώθηκα στην Αθήνα, με την αυταρχική και αντιδημοκρατική κίνηση για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση», σχολίασε η βελγίδα συνδικαλίστρια. Η αντίδραση του Πρωθυπουργού ήταν έντονη. «Δεν θεωρώ την απόφαση αντιδημοκρατική. Αλλά εάν υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που τη θεωρούν, τότε υπάρχει και ο δρόμος των εκλογών», ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς με προφανή στόχο να καταγραφεί η αντίδρασή του και από τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ.    

18

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

LiFO politics / «Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον ιστορικό και υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς, Κωστή Καρπόζηλο, για τη γέννηση του ελληνικού εργατικού κινήματος και τους πρωτεργάτες του.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρζίσει από αύριο

Πολιτική / Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρχίζει από αύριο

Ο Γιώργος Φλωρίδης έκανε ειδική αναφορά στο τι ίσχυε με τον Κώδικα του 2019 επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τι θα ισχύσει από αύριο, οπότε θα εφαρμοστεί ο Κώδικας που ψηφίστηκε προ διμήνου από την κυβέρνηση της ΝΔ
NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
Μακάρι να ήταν τόσο αποφασιστικός και για θέματα που πραγματικά έχουν σημασία όπως ας πούμε η αλλαγή του νόμου περί ευθύνης πολιτικών προσώπων, η δίκαιη φορολόγηση των εισοδημάτων καθώς και η έρευνα για αδήλωτους λογαριασμούς στο εξωτερικό και off-shore. Πάλι από τους μισθωτούς θα βγει η κρίση.
Η σωστή ομελέτα φτιάχνεται αφού διαχωρίσεις τα αυγά από τα τσόφλια. Αν πετάξεις τα αυγά ολοκληρα μεσα σ'ένα τηγάνι και βαφτίζεις το αποτέλεσμα ομελέτα, τότε απλά τα έχεις κάνει μαντάρα!
Με το θεό έχει μιλήσει προσφάτως; Τι έχει να πει ο θεός για το κλείσιμο της ΕΡΤ; Για το ότι δε θα παίζει η θεία λειτουργία πουθενά στην τηλεόραση τι λέει, συμφωνεί; ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ.
Όντως δεν το γνώριζα αυτό για το κανάλι της Βουλής.Αλλά για να σου απαντήσω σε παρόμοιο υφάκι: λέγεται σαρκασμός και σε πέρασε ξυστά όπως φαίνεται...
Το κανάλι της Βουλής θα μεταδίδει τη θεία λειτουργία. Αλλά εάν η ΕΡΤ ήταν άνδρο της αδιαφάνειας, του συνδικαλισμού και των ρουσφετικών προσλήψεων, το κανάλι της Βουλής τι είναι; Αυτό γιατί δεν έκλεισε; Πόσοι εργάζονται για αυτό;
Σωστά, ηθικό είναι οι αληθινοί εργαζόμενοι των 700 ευρώ να συνεχίσουν να πληρώνουν τον μισό μισθό τους σε φόρους ώστε η ΕΡΤ να εξακολουθήσει να έχει 80 κηπουρούς και ηλεκτρολόγους των 80,000 ευρώ το χρόνο....Στην Ελλάδα ΑΥΤΟ θεωρείται ηθικό!Live your myth in Greece....
γκλοπ δυστυχώς ειναι αλήθεια...Αυτοί οι μισθοί παίζανε στην ΕΡΤ και τέτοιο προσωπικό ειχε...Ουτε οι Βερσαλίες δεν πρέπει να έχουν τόσους κηπουρούς! Οπως ο Ερυθρός Σταυρός που είχε αν θυμάμαι καλα 10-12 κηπουρούς χωρίς να εχει κήπο...Οι εργαζόμενοι που τοσες δεκαετίες κάλυπταν και επωφελούνταν απο αυτήν την κατάσταση έβγαλαν τα μάτια τους μονο τους και έδωσαν πάτημα για ολικό κλείσιμο.
"Δεν θεωρώ την απόφαση αντιδημοκρατική" ταφε εφη - A. Σαμαρας.Αρα θελει να μας πει το "αποφασιζουμε χωρις να ρωταμε κανεναν και διαταζουμε" ειμαι μια καθαρα δημοκρατικη διαδικασια.Μαλιστα...
ειπε ο αυτοκρατωρ και πηγε να συναντησει τουs εθνικουs εργολαβουs,εφοπλιστεs,βιομηχανουs που και μεσω των καναλιων τουs και με διαφορουs ...νομιμουs τροπουs χρωστανε εκατονταδεs εκατομμυρια στον ελληνικο λαο.....!
"Αλλά εάν υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που τη θεωρούν, τότε υπάρχει και ο δρόμος των εκλογών»"ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ... ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΥΡ ΦΩΤΗ... ΤΩΡΑ ΔΙΑΛΕΞΕ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΣ!