ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
29.2.2024 | 10:26

Solo traveler για πρώτη φορά

Ας θέσουμε πρώτα το backstory όμως. Είμαι 24, 5/7 δουλειά (σε αυτό που έχω σπουδάσει) και τα απογεύματα άτυπα σε μια άλλη εταιρεία (καθώς και τα περισσότερα ΣΚ) καμία σχέση με το αντικείμενο μου, κάθε μέρα ξύπνημα στις 6, γυμναστήρια, 3η ξένη γλώσσα, βόλτες, οικογενειακές παράνοιες στο σπίτι (για να μη βαριόμαστε), το αμόρε που μόνο αμόρε δεν είναι καθώς 31 και “Φοβάται να πάρει το ρίσκο να είναι μαζί μου επειδή θα ήθελε σε 3 χρονάκια να κάνει οικογένεια” (όταν παίζει φίκι φίκι δεν τον είδα να φοβάται όμως) και πολλά πολλά ακόμη… Έλεγα καιρό θέλω να πάω κάπου να χαλαρώσω. Μόνη. Να σημειώσω ότι είμαι το αντίθετο του αντικοινωνικού ανθρώπου, μ ’αρέσει να βγαίνω με παρέες και να γνωρίζω κόσμο. Έφτασα στα όρια μου, και δε φτάνω εύκολα είμαι ήρεμη και υπομονετική. Πέμπτη μεσημέρι, έκλεισα ξενώνα, ταξί, εισιτήρια, πήρα τη μάνα μου και τον αδελφό μου και είπα Παρασκευή απόγευμα καπάκι από τη δουλειά φεύγω (μάνα αγαπημένη και τρελή, με απάντηση “και πολύ καλά θα κάνεις, παίρνε κανένα τηλέφωνο”). Εντάξει δεν πήγα μακριά…105χλμ από τη Θεσσαλονίκη. 7 παρά περίπου έφτασα σε ένα υπέροχο χωριό, που είχα επισκεφτεί πολλές φορές, αλλά ποτέ δεν είχα μείνει. Γνωρίστηκα με τους ανθρώπους που με φιλοξένησαν, μπήκα στο δωμάτιο, άφησα τα πράγματα πήρα το βιβλίο μου και έφυγα. Να σημειώσω εδώ ότι ενώ διαβάζω πολλά βιβλία, το βράδυ όταν ετοίμασα το backpack, δεν έβαλα το βιβλίο που ήθελα στη τσάντα, και το ξημέρωμα πριν φύγω τη δουλειά, άρπαξα ό,τι βρήκα μπροστά μου, χωρίς να δω μέσα στα σκοτάδια. Παιδιά ήταν βιβλίο αυτοβελτίωσης. Πήγα είδα τον Όλυμπο, χάζευα για κανένα μισάωρο και οριακά δε σκεφτόμουν τίποτα. Κατέβηκα στην πλατεία (άδεια) και πήγα να φάω με το βιβλίο μου. Πάλι γνωριμίες, πάλι γέλια, χωρίς κανένας να μου πει “καλά τρελή είσαι και ήρθες μόνη;” Αυτός ήταν ο φόβος μου, μην έχω επάνω μου επικριτικά βλέμματα, μην ακούω σούσουρα… Κοιμήθηκα μετά από καιρό συνεχόμενα το βράδυ. Μόλις ξύπνησα νωρίς νωρίς, το πρώτο πράγμα που είδα όταν άνοιξα την κουρτίνα ήταν το γαλάζιο του Αιγαίου. Μπορεί και να δάκρυσα. Η ημέρα ήταν πανέμορφη, ήλιος και ζέστη σε βουνό. Πήγα στο καφενείο ήπια έναν διπλό ελληνικό και έφαγα ντόπια χορτόπιτα, πάλι με το βιβλίο μου. Έφυγα και ξεκίνησα πεζοπορία σε ένα μονοπάτι για να ανέβω σε ένα παρεκκλήσι. Μαγικά και εκεί. Αργά πάλι φαΐ, κρασί γέλια με νέες παρέες, ζεστό μπάνιο και πάλι καλός ύπνος. Καθάρισε το μυαλό μου, δε βαρέθηκα ούτε στιγμή, έκλεισα το κινητό και απόλαυσα τις μέρες σε όλο τους το μεγαλείο. Εγώ φοβόμουν και δεν το έκανα, σκεφτόμουν τι θα πει ο κόσμος. Τελικά δεν είπε τίποτα, ίσα ίσα με αγκάλιασαν και γίναμε φίλοι από το πουθενά.
12
 
 
 
 
σχόλια

Το να εισαι φιλικός και να μιλάς με κάποιον δε σημαινει απαραίτητα ότι κάποιος σκεφτεται πως να σου την πέσει! (εαν καταλαβα σωστά πως το θέτεις!)

Δεν είναι το θέμα του κειμένου, παρ' όλ' αυτά θα σου απαντήσω πως ναι μου την έπεσαν. Αλλά προφανώς και ο κόσμος αντιλήφθηκε την ανάγκη για χαλάρωση και δεν ήταν κανένας πιεστικός κλπ!

Μπράβο. Να περνάς πάντα ωραία. Μια μικρή διευκρίνιση για τη φράση σου: ''Να σημειώσω ότι είμαι το αντίθετο του αντικοινωνικού ανθρώπου, μ ’αρέσει να βγαίνω με παρέες και να γνωρίζω κόσμο. ''.
Δεν είναι όλοι οι μόνοι άνθρωποι αντικοινωνικοί.
Κάποιοι θέλουν να γνωρίζουν κόσμο κι αν τους δοθεί η ευκαιρία φυσικά μιλούν με άλλους, ακούνε τους άλλους, ξεκλειδώνονται κι αλληλεπιδρούν.
Απλά κι εσύ έγραψες ότι βγαίνεις με παρέες και γνωρίζεις κόσμο.
Αν είσαι στο δρόμο και περιμένεις μέσο μαζικής μεταφοράς για παράδειγμα ή είσαι μέσα σε ένα από αυτά ή αν οδηγείς ή γενικά σε στιγμές που είσαι έξω μόνη σου δε νομίζω να επιδιώκεις να γνωρίσεις κόσμο ούτε γίνεται δυστυχώς πρακτικά κάτι τέτοιο.
Αυτό παθαίνουν οι μόνοι άνθρωποι.
Καλά να περνάς με υγεία.

Σωστη η παρατήρηση! Προφανώς και δεν εννοω οτι οι μόνοι άνθρωποι είναι αντικοινωνικοί. Όπως επίσης και αν ειμαι σε στάση κλπ και μου δωθεί η ευκαιρία θα μιλήσω με κάποιον. Χωρίς εναυσμα, ειναι πιο δύσκολο!

Ειναι καλο το solo ταξιδι επειδη και σκεφτεσαι διαφορετικα τα παντα στη ζωη σου (επειδη αλλιως να σκεφτεσαι ενω εισαι μαζι με καποιον και αλλιως οταν σκεφτεσαι και αυτον μαζι ενω εισαι μονη) και συνειδητοποιεις πως οσο εσυ κανεις την οποιαδηποτε ζωη, ο κοσμος δεν σταματαει να γυριζει και υπαρχουν και αλλοι ανθρωποι σε μικρα χωρακια στο πουθενα τις ζωες των οποιων για λιγο συναντας με την ιδιοτητα του τουριστα. Οσο το ζεις ξεχνας το αλλο που σε περιμενει. Αν υπαρχει καλη θεα ακομα καλυτερα.