ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
3.3.2024 | 11:05

Babysitting

Καλησπέρα.. Τον τελευταίο καιρό εργάζομαι παράλληλα ως babysitter σε 3 παιδιά.. Η οικογένεια είναι μονογονεϊκή με αρκετά προβλήματα οικονομικά και με θέματα υγείας των παιδιών.. Εδώ θα μου πείτε ,οποίος δεν έχει λεφτά δεν βάζει babysitter, αλλά αναγκάστηκε επειδη και οι δυο γονείς του δεν είναι σε θέση να προσέχουν 3 παιδιά πλέον .. Το πρόβλημα είναι ότι, δεν με πληρώνει όπως είχαμε συμφωνήσει , και ουτε φαινεται να το συνειδητοποιεί .. Αρχικά ξεκίνησα την δουλειά ως babysitter ,για να βγάζω ένα έξτρα εισόδημα 2-3 φορές την εβδομάδα, όμως οι μέρες που προσέχω τα παιδιά έχουν αυξηθεί,πάει να γίνει πενθήμερο, αλλά τα λεφτά δεν έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα .. Επίσης σκέφτομαι ,πως αν διεκδικήσω τα λεφτά που μου ανήκουν σύμφωνα με τις ώρες που εργάζομαι, θα τα στερήσω από τα παιδιά, γιατί έχω δει πως ο μπαμπάς δυσκολεύεται τον τελευταίο καιρό οικονομικά, και είναι κατι που εγώ δεν θέλω σε καμία περίπτωση! Απλως δεν μου έχει αναφέρει καν ότι λόγω του ότι δυσκολεύεται οικονομικά , δεν μπορεί να με πληρώσει σωστα,αν το έκανε προφανώς και θα έδειχνα κατανόηση.. Εγω είμαι 22 ετών, δουλεύω σε μια κλινική που δεν βγάζω και πολλά χρήματα, και ζω μόνη μου όποτε εχω έξοδα .. Ίσως κάποιοι να νομίζετε πως είμαι χάζη, γιατί απλά δεν μπαίνω στην διαδικασία να διεκδικήσω αυτά που μου ανήκουν , αλλα για εμένα δεν είναι τόσο εύκολο..
2
 
 
 
 
σχόλια

Αν δεν είναι εύκολο για σένα, να γίνει. Έχεις και τον δικό σου εαυτό. Αυτοί οι άνθρωποι σε εκμεταλλεύονται συναισθηματικά. Καιρός να το καταλάβεις.

Κοριτσάκι μου εδώ συνάδελφος.
Τα δεδουλεμενα είναι υποχρέωσή τους να στα δώσουν. Υπολόγισε τα έσοδά σου με την ώρα και πες στην επόμενη πληρωμή "είναι τόσα για αυτή την εβδομάδα και τόσα που υπολείπονται από την προηγούμενη. Αν δυσκολεύεστε να μου δώσετε τώρα της προηγούμενης, μπορώ να σας δώσω διορία μέχρι το τέλος του μήνα. Ωστόσο έχω έξοδα που τρέχουν και πρέπει να δω τι θα κάνω, οπότε καλό θα ήταν να με ενημερώνετε για την όποια αλλαγή προκύπτει".
Σκέφτεσαι τα παιδιά, αλλά καλύτερα θα ήταν να σκεφτούν τα παιδιά οι γονείς τους.
Είναι υποχρεωμένοι. Ας κάνουν δύο και τρεις δουλειές ο καθένας για να τα βγάλουν πέρα.
Εσύ πρέπει να δεις τις επιλογές σου.
Καταλαβαίνω ότι αν δουλεύεις με παιδιά θέλεις το καλύτερο για αυτά. Και το δίνεις, μέσα από την δουλειά σου.
Η οποία παραμένει δουλειά όμως. Επί πληρωμή και μάλιστα καλή, λόγω της ευθύνης και της προετοιμασίας.
Μπορούν και οι γονείς να δουν τι εναλλακτικές έχουν, πχ σε δημόσιους παιδικούς σταθμούς.
Αλλά και εσύ να βρεις μια δουλειά τέτοιου τύπου στην οποία να πληρώνεσαι.
Πριν πάθεις burnout και διαπιστώσεις ότι ναι, ωραία ήταν τα χρόνια που συνεργαζοσουν με οικογένειες, αλλά δεν κατάφερες να κάνεις με αυτά τα λίγα χρήματα τίποτα απολύτως για σένα.
Πχ να βάλεις κάτι στην άκρη για να έχεις στα 30 σου.
Στο λέω όντας παθουσα.
Κατανόηση σε όλους ναι, αλλά πρώτα από όλους στην ζωή και την πορεία σου γιατί, καλώς ή κακώς, οι κόποι σου είναι ο,τι θα έχεις στην άκρη στην συνέχεια για να πορεύεσαι ως εκπαιδευτικός, είτε ακαδημαϊκά, είτε απλά για να πληρώνεις ένα νοίκι.
Για σένα δείχνει κανείς κατανόηση;
Ρωτώντας θα μάθεις. Συνοπτικές διαδικασίες, ευγένεια και το ποσό που δικαιούσαι.
Καλή δύναμη!