ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
29.12.2023 | 12:01

Να τον χωρισω;

Ειμαι με το συντροφο μου εδω και 4 μηνες. Προσφατα ανακαλυψα συνομιλιες του και μηνυματα με την πρωην του, όπου της ζηταει επιμονα να βρεθουν, της λεει πως δεν την ξεχασε ποτέ και τη σκεφτεται ακόμη και πόσο του λειπει. Οι συζητησεις τους εγιναν και πιο σεξουαλικες και ολο αυτο κρατησε περιπου 10 μερες γιατι μετα η πρωην καταλαβε πως εχει σχεση και του εκοψε μεχρι και την καλημερα. Αυτος εχει αλλαξει προς το καλυτερο στη σχεση μας, μεχρι που ηρθε στην πολη μου για μια μερα να με δει. Εκει εκανε και πρωτη φορα story αλλα το λυπηρο για εμενα ειναι πως εκρυψε τη δημοσιευση απο την πρωην του και ολη της την παρεα. Δεν με απατησε αλλα ξερω πως με κοροιδεψε. Τον αγαπω πολυ δεν θελω να τον χασω και οι γονεις μου τον θεωρουν κελεπουρι, καθως ειναι ωραιος, ωριμος αν και μικροτερος και φοιτητης ακομη. Ειναι 26 ειμαι 29 εγω δεν τελειωσα ακομη την ειδικοτητα μου και η τελευταια μου σχεση ηταν πριν 3 χρονια. Φοβαμαι πως αν χωρισω, δεν θα βρω κατι άλλο καθως νιωθω πως δεν εχω επιτυχια στους αντρες. Δεν ξερω, τα εχω ειλικρινα χαμενα. Αυτο που με διαλυει ειναι που την ιστορια την τελειωσε η πρωην του και οχι αυτος και ισα ισα αυτος βγαζει μανία για αυτην.
6
 
 
 
 
σχόλια

Συγνώμη κιόλας, αλλά είναι δυνατόν να ρωτάς αν πρέπει να τον χωρίσεις όταν γράφεις η ίδια "γιατι μετα η πρωην καταλαβε πως εχει σχεση και του εκοψε μεχρι και την καλημερα" που σημαίνει πολύ απλά πως αν η πρώην του δεν έδινε το άκυρο και αν περνούσε από το δικό του χέρι, αυτός θα σε απατούσε ξεκάθαρα μαζί της; Φυσικά και να τον χωρίσεις και μην σκέφτεσαι καν την άποψη των γονιών σου για το τι εκείνοι πιστεύουν για το άτομό του. Καταρχάς, τα έχετε 4 μήνες, όχι 4 χρόνια. Δε νομίζω να πληγωθείς και τόσο πολύ χωρίζοντας την σχέση των μόλις 4 μηνών όταν αυτή ήδη δείχνει σημάδια έλλειψης εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας από την πλευρά της. Επίσης, είσαι 29, όχι 49. Θα βρεις άλλον στο άψε σβήσε. Απόκτησε λίγη αυτοεκτίμηση και αυτοσεβασμό και προτίμησε το να είσαι μόνη και single παρά σε μία τοξική σχέση που δεν θα οδηγήσει κάπου μακροπρόθεσμα. Εκτός άμα θέλεις αυτό το σκηνικό να επαναληφτεί με κάποια άλλη πρώην που δε θα είναι τόσο απόλυτα αρνητική ή και με μη-πρώην, δηλαδή άγνωστη σε αυτόν κοπέλα.

Αν αυτό που ανακάλυψες σε ενόχλησε, και ο λόγος που θέλεις να παραμείνεις σε αυτή τη σχέση είναι ότι θεωρείς ότι δεν θα βρεις κάτι καλύτερο, είναι κάτα πρώτον μειωτικό για σένα. Οι σχέσεις των ανθρώπων δεν πρέπει να στηρίζονται στην ανασφάλεια αλλά στην πραγματική επιθυμία να είσαι με έναν άνθρωπο. Μόνο έτσι θα είσαι ευτυχισμένη. Αν η ανασφάλεια και μόνο σε ωθήσει να παραμείνεις είναι σαν να καταδικάζεις τον εαυτό σου σε μια επαφή με έναν άνθρωπο που μόνο κακό θα προκαλέσει σε σένα. Κι αυτό γιατί θα αρχίσεις να ανέχεσαι τα πάντα προκειμένου να μην τον χάσεις με αποτέλεσμα να μην σέβεσαι εσύ η ίδια τον εαυτό σου αλλά ούτε και εκείνος ο οποίος θα βρει πρόσφορο έδαφος εφόσον θα του τα συγχωρείς όλα και θα συνεχίσει τα ίδια. Και το ερώτημα είναι: Αυτό είναι που θες από τη σχέση σου ή έναν άνθρωπο που θα σε σέβεται και το βασικότερο εσύ θα τον θες για αυτό που είναι και όχι από ανάγκη μην μείνεις μόνη;

Γλυκιά μου ότι και να κάνει, όσο και να προχωρήσει η σχέση σας, θα νιώθεις πάντα η δεύτερη επιλογή. Και δεν σου αξίζει αυτό, τι πάει να πει δεν έχεις επιτυχία στους άντρες.. Θα βρεις σίγουρα κάποιον καλύτερο. Μην αφήνεις τους γονείς σου να σε επηρεάζουν. Νέα κοπέλα είσαι και έχεις καιρό ακόμα μπροστά σου.