ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
2.12.2023 | 19:32

Τα μαύρα μου τα χάλια

Πλησιάζουν οι γιορτές και δέν παλεύεται η φάση όταν είσαι μόνος,εννοώντας όταν δέν έχεις σύντροφο.Γενικά είναι δύσκολα,δέν έχει να κάνει με την εποχή,όμως ακόμα περισσότερο αυτές τις ημέρες.Πόσο να είσαι με τους φίλους σου όταν οι περισσότεροι είναι ζευγάρια,πόσο ν'αντέξεις τα βαρετά οικογενειακά τραπέζια.Κοντεύω και 32,και όλα αυτά μου φαίνονται ανούσια γιατί πάλι μόνος καταλήγω.Σκέφτομαι πως πρίν από 4 χρόνια έκανα το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου,να διαλύσω τη σχέση μου με την κοπέλα που ήμασταν τότε μαζί,επειδή είχα τα μυαλά μου πάνω από το κεφάλι μου.Εκείνη βέβαια έφτιαξε τη ζωή της πλέον,και καλά έκανε,γιατί όσοι αξίζουν γίνονται ανάρπαστοι κι εγώ τότε δέν μπόρεσα να εκτιμήσω την αξία της.Τώρα είμαι δουλειά-σπίτι-έξοδοι με φίλους και πάλι τα ίδια απ'την αρχή,χωρίς να συμβαίνει τίποτα στα προσωπικά μου όσο και άν έχω προσπαθήσει.Να ευχηθώ σε όλους να περάσουν καλά και με υγεία,και καλή δύναμη σε όσους είναι στην ίδια κατάσταση μ'εμένα.
9
 
 
 
 
σχόλια

32 ετών με φίλους, δουλειά και κάθεσαι και σκας που δεν έχεις σχέση… Στην καλύτερη σου φάση είσαι! Όσο για τα βαρετά οικογενειακά τραπέζια απέφυγε τα όσο μπορείς.

Κα σύντροφο να είχες, πάλι χάλια θα περνούσες.

Όταν η συντροφικότητα γίνεται αυτοσκοπός, κάτι δεν πάει καλά.

Και όταν η μοναξιά γίνεται σημαία, τότε υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα.

Είναι ευκολότερο να θυμόμαστε το παρελθόν από το να κάνουμε κάτι για το μέλλον, γιατί δεν απαιτεί καμία προσπάθεια. Πολλοί αισθάνονται αμφιθυμία στις γιορτές οι οποίες μεγενθύνουν αυτό το συναίσθημα κάνοντας τα πάντα να φαίνονται πιο έντονα και δύσκολα. Δεν είστε ο μόνος που εστιάζει στα λάθη του παρελθόντος και την καθημερινή στασιμότητα, αρκετοί νιωθουν με αυτό τον τρόπο. Καλές γιορτές με υγεία. Η αυτοκριτική και η αναγνώριση των λαθών μας αποτελούν μια καλή αρχή.

Το να μην έχεις σύντροφο είναι δύσκολο όχι μόνο την περίοδο των γιορτών. Πάντα. Καταλαβαίνω βέβαια πώς το λες γιατί συνήθως έτσι είναι.
Δεν λέω πως εσύ έχεις αυτό τον τρόπο σκέψης αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θυμούνται ότι δεν έχουν σύντροφο και θα ήθελαν πολύ να έχουν επειδή έρχονται γιορτές.
Είναι όπως με τις φιλανθρωπίες, που γεμίζουμε από τέτοιες μόνο την περίοδο των γιορτών.
Εννοώ σε μαζικό βαθμό. Βλέπεις τόσες φιλανθρωπίες ειδικά παραμονές εορτών κι ανήμερα που τρελαίνεσαι, σκέφτεσαι ότι μάλλον με τόση αγπάη και στήριξη που υπάρχει δεν πρέπει να υποφέρει κανένας στον κόσμο.
Καημό το 'χω να δω μια φιλανθρωπική κίνηση σε μια άσχετη ημερομηνία, 10 Φλεβάρη ας πούμε, έτσι, ημέρα εορτασμού του τίποτα, όχι μόνο 24 Δεκεμβρίου και 31.
Δε λέω ότι δε γίνονται και τον υπόλοιπο χρόνο κινήσεις αλληλεγγύης αλλά αυτή η μαζικότητα τις εορταστικές μέρες είναι τόσο υποκριτική από κάποιους.
Τώρα θυμήθηκαν ότι τους περισσεύουν ας πούμε.
Επίσης έχεις φίλους και οικογένεια. Μην το υποτιμάς.
Θα φας, θα διασκεδάσεις κι όλα καλά. Μπορεί σε κάποιο εορταστικό τραπέζι (απ' αυτά που αποκαλείς βαρετά) να βρεις τον έρωτα που ψάχνεις.
Μέχρι τότε συνεχίζεις με εφήμερες σχέσεις, κάτι είναι κι αυτό.
Πάντως βλέπω ότι όλοι θυμούνται τις γιορτές ότι είναι μόνοι.
Ενώ παντού βλέπω τα περισσότερα άτομα μαζί.
Σε εστιατόρια παρέες, σε κουτούκια το ίδιο. σε μπαρ το ίδιο, στο δρόμο, στα παγκάκια, στα μαγαζιά, στο Νιάρχος, στη Στέγη Ωνάση, στα σινεμά, στα θέατρα, στις μουσικές σκηνές παντού ειδικά τις γιορτές μόνο παρέες βλέπω.
Ε, πού και πού και κανέναν ξέμπαρκο ή ξέμπαρκη κυρίως άνω των 60.
Θα μου πεις οι μόνοι άνθρωποι μένουν κλεισμένοι σπίτι, δεν γυρίζουν αλλά πίστεψέ με η κλεισούρα πνίγει κι είναι φυσική αντίδραση το έξω για όποιον άνθρωπο είναι πραγματικά μόνος.
Όπως και να 'χει ελπίζω να περάσεις καλά. Μια αγκαλιά, έναν εγκάρδιο λόγο. ένα φιλί, μια χειραψία τουλάχιστον θα την έχεις σε κάποιο από τα ''βαρετά'' οικογενειακά τραπέζια που θα βρεθείς.
Άλλοι τη βγάζουν μόνοι στην παραλία της γειτονιάς τους μέχρι να περάσει το εορταστικό νταβαντούρι παραμονή κι ανήμερα ή γυρνώντας μες στην πόλη της γεμάτης από παρέες Αθήνας διαβάζοντας κάτι για να ξεχαστούν ή παρατηρώντας τις παρέες που περνούν διερωτώμενοι πού στο καλό είναι όλοι αυτοί οι μόνοι και χωρίς ταίρι άνθρωποι αυτής εδώ της στήλης.
Καλές γιορτές να 'χεις.

Μπραβο που αντιλαμβανεσαι τα λαθη σου!! Ομως εχουμε την ταση εμεις οι ανθρωποι να εστιαζουμε μονο στα λαθη και τα αρνητικα. Δες ,κατεγραψε οσα εχεις καταφερει!! Παρε το χρονο σου και κανε πραγματα για σενα

Μην είσαι τόσο αρνητικός.. Το ότι δεν έχεις σχέση δεν σημαίνει πως έχεις τα μαύρα σου τα χάλια.. Δηλαδή όσοι είναι σε σχέση είναι πραγματικά ευτυχισμένοι; Βρες τα με τον εαυτό σου και όλα τα άλλα έρχονται

´γιατί όσοι αξίζουν γίνονται ανάρπαστοι ´

Οχι δεν ισχυει. Στις σχεσεις ουτε καν.
Ζουγκλα ειναι ολα.
Βλεπεις κατι παλιανθρωπους να εχουν μια χαρα προσωπικη ζωη.
Τυχη θελει μονο.
Και μην κατηγορεις τον εαυτο σου που την παράτησες τοτε. Προφανως και δεν την ηθελες πραγματικα. Τωρα τα λες αυτα, λόγω νοσταλγιας και μοναξιας.
Κατα τα αλλα συμφωνω.