ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
14.11.2023 | 04:33

2 χρόνια χωρίς σχέση

Σκέφτομαι εκείνη, σκέφτομαι ό,τι έζησα μαζί της... προσπαθώ να γνωρίσω νέα άτομα αλλά πάντα, αργά ή γρήγορα αυτό-σαμποτάρω την νέα γνωριμία που θα κάνω, δε ξέρω γιατί γίνεται αυτό, δε το κάνω επίτηδες.. π.χ. βγήκα χθες με μία κοπέλα και όταν γύρισα της έστειλα κάπου 6-7 μηνύματα (κατεβατά όλα) να της πω εντυπώσεις μου, τι μου άρεσε, κτλπ και μετά μπαίνω και βλέπω πως με έχει κάνει μπλοκ και έστειλε μήνυμα πως δεν είμαι αυτό που περίμενε. Με μία άλλη βγήκαμε και όταν την ρώτησα πόσο καιρό είναι ελεύθερη μου είπε 3 μήνες και όταν με ρώτησε εμένα και είπα 2 χρόνια και σχολίασε το οτί είναι αρκετός καιρός, της είπα ενώ κοιτούσα αλλού, σαν να σκεφτόμουν εκείνη, πως δεν την ξεπέρασα. Και μετά γύρισα τη ματιά μου προς το μέρος της και είχε ήδη σηκωθεί για να φύγει, και όσο και αν θεώρησα σωστό και ευγενικό να κάνω κάποια κίνηση, κάτι, οτιδήποτε, δεν με πείραξε που δεν αντέδρασα και απλά την άφησα να φύγει.. κάθε φορά που ξημερώνει η μέρα του μήνα στην οποία τα φτιάξαμε, σκέφτομαι "άλλος ένας μήνας μακριά σου.." ενώ κοιτάω τη φωτογραφία της στα σόσιαλ που είναι αγκαλιά με την τωρινή της σχέση... άραγε τον αγαπάει όσο αγάπησε εμένα; άραγε αυτός να την αγαπάει όσο την αγάπησα εγώ; του έστειλα σε μήνυμα το τραγούδι "sanjuro - να την προσέχεις" και ενώ το διάβασε δεν απάντησε. Μετά, αυτή μου έστειλε μήνυμα να μην τον ενοχλήσω, ούτε αυτήν, να προχωρήσω στη ζωή μου όπως προχώρησε και εκείνη καθώς δεν έμεινε τίποτα για μένα να με περιμένει εδώ, μαζί της, κανένα μέλλον. 2 χρόνια χωρίς εκείνη και είναι κυριολεκτικά σαν να μη πέρασε μία μέρα... πως να αγαπήσω άλλη όταν εκείνη ήταν ό,τι πιο ιερό είχα στη ζωή μου; Εύκολο να το συμβουλεύσεις σε κάποιον φίλο σου αλλά -ας το παραδεχτούμε επιτέλους- είναι πολύ διαφορετικά όταν πρόκειται για σένα, καθώς μόνο εσύ ξέρεις τι πραγματικά νιώθεις για αυτό το πρόσωπο, κανένας άλλος παρά μόνο εσύ... πολύ διαφορετικά..
6
 
 
 
 
σχόλια

Φίλε/η, τα dating apps είναι γεμάτα από ανθρώπους γεμάτους από ανασφάλεια που στην αληθινή ζωή είναι μοναχικά και αυθυποβάλουν τον εαυτό τους ως social butterflies στη διαδικτυακή τους ζωή, με νέες διαδικτυακες ταυτότητες. Δε νομίζω πως είναι η καλύτερη λύση..

Καλε μου, ο,τι θελουμε να πετυχουμε στη ζωη μας ειναι πρωτιστως θεμα θελησης κ αποφασης. Μπορει ο καθενας μας να βρει πολλες δικαιολογιες για το οτι δεν μπορει να χασει κιλα/δεν μπορει να βρει μια καλη δουλεια αλλα η αληθεια ειναι οτι πολλα απο αυτα περνανε σε μεγαλο βαθμο απο το χερι μας. Σκεψου πετυχημενους αθλητες, τραγουδιστες, ηθοποιους, λες οταν ηταν μικροι να φανταζονταν οτι θα γινουν τοσο πετυχημενοι στο επαγγελμα τους? Οχι, αυτο προεκυψε επειτα απο πολλη δουλεια κ αφοσιωση.
Με την κοπελα αυτη χωρισατε. Απο κει κ περα εσυ τωρα εχεις δυο επιλογες, ειτε να καθεσαι να κλαιγεσαι για το οτι δεν υπαρχει αλλη σαν αυτη ειτε να αποφασισεις οτι υπηρχαν καποιοι λογοι που χωρισατε κ σιγουρα μπορει να υπαρξει αλλη κοπελα που θα σε κανει να νιωσεις οπως σε εκανε να νιωσεις εκεινη. Αν δεν το πιστεψεις ομως αυτο κ σκεφτεσαι οτι "μονο εκεινη αγαπησα κ δεν θα υπαρξει καμια αλλη" προφανως και θα σαμποταρεις μονος σου καθε νεα γνωριμια. Πρεπει λοιπον να εστιασεις στο τι σας εκανε να χωρισετε. Δες την στην πραγματικη της διασταση, με τα ελαττωματα που ειχε, τις ιδιοτροπιες κλπ. Ετσι σιγα σιγα θα την κατεβασεις απο το βαθρο που την εχεις βαλει κ θα συνειδητοποιησεις οτι δεν ηταν πια κ τοσο τελεια κ ετσι θα ανοιξεις το δρομο για νεες γνωριμιες.
Και δεν στα λεω ολα αυτα εκ του ασφαλους επειδη ειμαι εξω απο τον χορο. Και στα δικα μου ερωτικα ετσι κανω. Ειναι φυσιολογικο να στενοχωριεσαι για λιγους μηνες μετα το χωρισμο, αλλα το να μενεις κολλημενος σε μια κατασταση του παρελθοντος μονο κακο σου κανει κ σε εμποδιζει να πας μπροστα.
Το μυαλο μας μπορουμε να το εκπαιδευσουμε να σκεφτεται με γνωμονα τη λογικη κ να μην επηρεαζεται τοσο απο το συναισθημα καποιες φορες. Βαλε λοιπον τη λογικη μπροστα κ σκεψου, "εχει καποιο νοημα να ελπιζω οτι αυτη η κοπελα θα γυρισει ενω αυτο δεν θα συμβει ή μηπως ειναι καλυτερα να συνεχισω τη ζωη μου χωρις να την αφηνω να επηρεαζει τα συναισθηματα μου παραπανω απ οσο πρεπει? Εγω προσωπικα μεγαλωνοντας εχω μαθει να εκπαιδευω το μυαλο μου με αυτο τον τροπο και νιωθω πολυ καλυτερα γιατι ξερω πως ο,τι και να μου συμβει αντι να βουλιαζω στη θλιψη, το διαχειριζομαι εκλογικευοντας το και καταλαβαινοντας τους λογους για τους οποιους συνεβη. Αυτο με βοηθαει να το αποδεχτω ή να βρω μια λυση. Αντι να λεω "αχ δεν περασα τις ταδε εξετασεις, δεν θα καταφερω να τις περασω ποτε", σκεφτομαι "τι μπορω να κανω την επομενη φορα ωστε να ειμαι σιγουρη οτι θα τις περασω?". Αντι να σκεφτομαι "αχ θα εχω για παντα παραπανω κιλα, δεν θα αδυνατισω ποτε", σκεφτομαι "αυριο οσο και να βαριεμαι θα ξυπνησω και θα παω για τρεξιμο". Ειναι ολα θεμα αποφασης και το ξερω οτι πολλες φορες ειναι πολυ δυσκολο να παρεις αυτη την αποφαση αλλα απαξ κ το κανεις μια φορα μετα σου ειναι λιγο πιο ευκολο καθε επομενη φορα.
Ασε λοιπον τα "δεν μπορω να αγαπησω καμια αλλη" και σκεψου "υπαρχει καποια κοπελα στο περιβαλλον μου που θεωρω οτι θα ταιριαζαμε?" ή "σε ποια μερη θα μπορουσα να γνωρισω νεα ατομα" κλπ. Ειναι θεμα αποφασης!

Φαινεσαι βαθεια πληγωμενος...Δωσε χρονο στον εαυτο σου. Ισως ειναι καλυτερα να κανεις πραγματα για σενα και οταν νιωσεις ετοιμος, τοτε να βγεις καποιο ραντεβου!! Τελικα ειμαστε πολλοι( γυναικες και ανδρες) που δυσκολευομαστε μετα απο χωρισμο...δεν εχει να κανει με το φυλο αλλα με τον ανθρωπο. Εγω πια επενδυω σε μενα και αυτο που αξιζει θα ερθει πιστευω. Ευχομαι και σε σενα το ιδιο

Εγώ βλέπω πολλούς άντρες μόνους και πληγωμένους τελευταία .
Αυτό που θα σου πω , επειδή τα ίδια σκεφτόμουν πριν λίγο καιρό αλλά τώρα έχω εντελώς διαφορετικό σκεπτικό .Είναι να αφεθείς.
Έκανα ελεύθερη πτώση για να νιώσω ζωντανός ξανά και τώρα ξεκινάω μαθήματα πτώσεων.
Είσαι άντρας , αν δεν περάσεις το κουφάρι σου δια πυρός και σιδήρου τότε τι ?Αξία δηλαδή έχει μόνο το να έχεις μια σύντροφο που γουστάρεις ?Ο εαυτός σου ζητάει τη προσοχή σου .Παράτα τα γκομενιλικια , όταν θα αρχίσεις να γίνεσαι εσύ δε θα χρειάζεσαι κανένα ραντεβού , θα σε βρίσκουν μόνες τους γιατί θα είσαι στο δικό σου περιβάλλον και δέρμα.Παμε να ξεκινήσουμε free dive και έλα να γραφτείς ελεύθερες πτώσεις .Δε βαρέθηκες να έχεις τη ζωή σου τόσο σίγουρη ?Δε θες να δεις από τι είσαι φτιαγμένος ?Θα αφήσεις τη δική της άποψη για εσένα να σου πει ποιος είσαι ?
You are the all singing dancing crap of the world.

Διάβαζα πρόσφατα ένα διήγημα όπου η συγγραφέας σκέφτηκε για να δείξει πόσο μοναχικός ήταν ο ήρωάς της να τον βάλει να μην έχει δυο χρόνια σχέση, γενικά δυο χρόνια χωρίς επαφή με γυναίκα.
Και το περιέγραφε με τρόπο ότι πρέπει να λυπηθεί ο αναγνώστης γιατί ήταν εξωπραγματικό και τραγικό αυτό που του συνέβαινε του ήρωα.
Επιστημονική φαντασία.
Τέλος πάντων, αφού βγαίνεις με άλλες, δική σου επιλογή είναι το πότε θα προχωρήσεις.
Εμφανίσιμο άτομο θα είσαι για να μπορείς να βγαίνεις ραντεβού οπότε όταν θα αρχίσεις να αισθάνεσαι έλλειψη κι ανάγκη να στραφείς σε μια άλλη αγκαλιά τότε θα το πράξεις πιστεύω και θα πάψεις να βασανίζεσαι.
Θα φυλάξεις τις όμορφες αναμνήσεις με την πρώην σου στην καρδιά σου και θα προχωρήσεις σε ένα νέο στάδιο τη ζωή σου.
Ευτυχώς δεν είσαι καταραμένος, οπότε όταν θα αποδεχτείς πως δεν γίνεται πλέον να είστε μαζί, θα προχωρήσεις. Ειδικά αν ερωτευτείς εντελώς κάποια καινούρια κοπέλα.
Καλή συνέχεια.