ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
3.8.2023 | 19:49

Αναζήτηση επαγγελματικής διεξόδου

Καλησπέρα σας, Θέλω να σας εκφράσω έναν προβληματισμό μου. Έχω πτυχίο και μεταπτυχιακό τίτλο στις ανθρωπιστικές επιστήμες (φιλολογία) και από τον Σεπτέμβριο ετοιμάζομαι να ξεκινήσω δεύτερο μεταπτυχιακό, ωστόσο δεν έχω καταφέρει να βρω ακόμη κάποια εργασία πάνω στον κλάδο μου. (Τα ιδιαίτερα μαθήματα δεν με ενδιαφέρουν καθώς είναι μαύρη εργασία και θέλω να έχω ένσημα και ασφάλεια οποτε δεν μπορώ να τα έχω ως κύρια εργασία). Εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου εργάζομαι σε μια πολυεθνική ως πωλητής, είμαι ευχαριστημένος από το περιβάλλον, ωστόσο δεν ειναι αυτό που θέλω να ασχοληθώ πραγματικά. Όταν ξεκίνησα εργαζόμουν με μερική απασχόληση (6ωρο), έπειτα έγινα πλήρους απασχόλησης για ένα χρόνο, όμως λόγω του μεταπτυχιακού που θα ξεκινήσω σε λίγο καιρό ζήτησα να δουλεύω και πάλι με μερική απασχόληση (6ωρο), τα χρήματα ωστόσο είναι λίγα, γύρω στα 483€ καθαρά για πενθήμερο, αλλά και στο 8ωρο δεν ήταν πολλά (648€ με 2 σπαστά την την εβδομάδα). Νιώθω ότι όσο δεν φεύγω από την τωρινή εργασία δεν θα καταφέρω να βρω κάτι σχετικό με το πτυχίο μου και ότι ουσιαστικά επαναπαύομαι και μένω εκεί. Σκέφτηκα μήπως μέχρι να βρω κατι άλλο, να το συνδυάσω με ιδιαίτερα μαθήματα ούτως ώστε να κάνω και κάτι σχετικό με την επιστήμη που σπούδασα. Έχετε να μου προτείνετε κάποια άλλη ιδέα; Ευχαριστώ πολύ Με εκτίμηση Θ.
3
 
 
 
 
σχόλια

Είμαι υπέρ του να αξιοποιούμε τα ταλέντα και τις κλίσεις μας. Για να κατάφερες να πάρει μεταπτυχιακό στη Φιλολογία, εμένα μου δείχνει ότι έχεις έντονη ροπή προς ανθρωπιστικές επιστήμες, γλωσσολογία, λογοτεχνία. Γιατί, λοιπόν, να πρέπει να το αφήνεις ανεκμετάλλευτο αυτό σε μια άσχετη δουλειά; Κυνήγησε τον πνευματικό μόχθο, αυτό θα συμβούλευα. Κάνε ιδιαίτερα ή ψάξε μήπως χρειάζονται σε φροντιστήρια ή ενισχυτική διδασκαλία. Αρχικά θα είναι δύσκολη η μετάβαση, γιατί θα ψάχνεις πελατεία για σένα όσο είσαι παράλληλα στη νυν σου δουλειά σου (συν η έναρξη του δεύτερου μεταπτυχιακού σου), μα τουλάχιστον θα έχεις πιο ελεύθερο ωράριο, το οποίο θα σου επιτρέπει να παρακολουθείς τα μαθήματα του μεταπτυχιακού και να συγγράφεις εργασίες σε λογικές ώρες. Ειδάλλως, πλήρης απασχόληση σε συνδυασμό με μεταπυχιακό είναι εγγυημένο burn-out, κι από εκεί που κυνηγάς δυο λαγούς, δεν πιάνεις ούτε έναν. Το εξάωρο είναι οριακό, πιστεύω. Είναι ένα ωράριο ίσα-ίσα για να μη μισήσεις τη δουλειά σου και μακάρι να καθιερωθεί ως ωράριο πλήρους απασχόλησης παντού. Οπότε, λοιπόν, στα όρια του δυνατού, γιατί να μην κυνηγήσεις λίγο τα ιδιαίτερα μαθήματα, έστω σαν side income, να παραδίδεις, ας πούμε, μέρες στο ρεπό σου ή κάτι τέτοιο. Και μετά κρίνεις αν σ' αρέσει αρκετά ώστε να παραμερίσεις τη νυν σου απασχόληση. Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό, επίσης, αν κάνεις μεταπτυχιακό που έχει προοπτικές ν' ανοίξει τους ορίζοντες της καριέρας σου. Αν σκοπεύεις να πάρεις πτυχίο σε τίποτα Θεωρία Καταπίεσης Φύλου και Ράτσας ή στο Διεθνές πλέξιμο Καλαθιών, άσ' το καλύτερα και πιάσε Λογιστική ή Data Science σε κανένα edX για να δεις αλλαγή.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ