ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
31.7.2023 | 00:36

"Εισεβαλε" στο χωρο μου

Το αγορι μου με εχει ξενερωσει με κατι που εκανε (το οποιο του εχω εξηγησει) κ εδω κ 2 μερες δεν του πολυμιλαω γιατι θελω το χρονο μου να ξεπερασω αυτο που εκανε (αν το ξεπερασω) κ να παω παρακατω (οχι δεν ειναι απιστια αν αναρωτιεστε). Σημερα το πρωι μου εστειλε μηνυμα "μου ελειψες, θα ερθω να σε δω το απογευμα". Του απανταω "δεν θεωρεις οτι πρεπει να με ρωτησεις προτου μου ανακοινωσεις οτι θα ερθεις στο σπιτι μου? καθιστωντας εμμεσως πλην σαφως σαφες οτι δεν θελω να ερθει". Εκεινος ζητησε συγγνωμη. Μετα συνεχισαμε να συζηταμε για το λογο για τον οποιο με εχει ξενερωσει κ τελοσπαντων καποια στιγμη επειδη ενιωθα οτι λεγαμε ολο τα ιδια σταματησα να απανταω. Προσπαθησε να με καλεσει δυο, τρεις φορες κ δεν απαντησα κ μετα μου στελνει "ερχομαι σπιτι σου". Εγω δεν το πιστεψα, λεω σιγα μην ερθει ενω του εχω πει νωριτερα οτι δεν θελω να τον δω. Κ ομως ηρθε κ επειδη μενω σε ισογειο αρχισε να χτυπαει το παραθυρο του δωματιου μου κ επειδη το παραθυρο ηταν λιγο ανοιχτο το ανοιξε παραπανω για να μπορεσει να με δει (ειχα μισοκατεβασμενα τα στορια) κ μου ζητουσε να του ανοιξω. Εγω (αφου ξεπερασα το αρχικο σοκ οτι οντως ηρθε απροσκλητος στον χωρο μου) δεν γυρισα καν να τον κοιταξω . Εννοειται πως δεν του ανοιξα κ δεν ενιωσα καν ασχημα γιατι ειχα ξεκαθαρισει οτι δεν θελω να τον δω. Θεωρησα παρολα αυτα ολη τη συμπεριφορα του οριακα τρομακτικη, με εκανε να φοβαμαι πλεον να αφησω ανοιχτο το παραθυρο μου μην τυχον και αποφασισει να ξαναερθει και να "εισβαλει" σχεδον κυριολεκτικα στο χωρο μου με το ετσι θελω. Ειναι φοβερο το πως καποιοι ανθρωποι δεν αντιλαμβανονται οτι ο προσωπικος σου χωρος ειναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ κ οτι μπορει για καποιον να ειναι εως και τραυματικο το να σου ανοιξει καποιος το παραθυρο με το ετσι θελω και να αποκτησει προσβαση στον προσωπικο σου χωρο. Παρολο που δεν μπηκε μεσα ηταν σαν να μπηκε, γιατι μπορουσε να με δει και μου μιλουσε. Με ξενερωσε 10 φορες περισσοτερο, με τρομαζουν οι ανθρωποι που δε σεβονται το "οχι" σου κ γενικα οι ανθρωποι που δεν σεβονται το χωρο σου κλπ. Εγω προσωπικα οσο απεγνωσμενη και να ημουν να μιλησω σε καποιον δεν θα πηγαινα απροσκλητη στο σπιτι του ποτε. Αρχικα ειναι σαν να θες να αναγκασεις τον αλλον να σου ανοιξει επειδη εχεις κανει τον κοπο να πας μεχρι εκει κ δεν θα ηθελα ποτε να αναγκασω καποιον να μου μιλησει οταν μου εχει πει οτι δεν νιωθει ετοιμος. Γενικα δεν μου αρεσει να πιεζω και να αναγκαζω τους αλλους να κανουν κατι που δεν θελουν. Οταν καποιος λεει "οχι" πανω σε οποιοδηποτε θεμα πρεπει μερικες φορες να το καταλαβαινουμε. Αληθεια οι σχεσεις με κουραζουν. Οταν βλεπω οτι ο αλλος κανει κατι που στα δικα μου ματια ειναι εντελως λαθος, απλα τρελαινομαι κ δεν μπορω να το ξεπερασω οτι φερθηκε ετσι κ νιωθω οτι δεν μπορουμε να ειμαστε μαζι τη στιγμη που εχουμε διαφορετικη οπτικη σε καποιες βασικες αρχες οπως ο σεβασμος κλπ. Δηλαδη τι νοημα εχει η οποια συζητηση κλπ? Αν εχεις μαθει να μη σεβεσαι το οχι του αλλου πως εγω μπορω να σε κανω να το αλλαξεις αυτο με 5 κουβεντες που θα σου πω? Ειναι ματαιο.
9
 
 
 
 
σχόλια

Θα διαφωνήσω με όσους λένε πάνω-κάτω ότι "αν ήσουν ερωτευμένη, θα σου άρεζε που ήρθε να σε δει." Ίσα-ίσα, το ότι κάποιοι είναι ερωτευμένοι σε σημείο που κλείνουν τα μάτια σε εμφανώς ανησυχητικές συμπεριφορές στον άλλον, δεν είναι σωστό. Καλά κάνεις και δεν χάνεις το μυαλό σου στην πρώτη φάση της γνωριμίας, αλλά μένεις επικεντρωμένη στο να δεις το ποιόν του άλλου πρώτα. Από τα γραφόμενά σου με τον συγκεκριμένο, πάντως, μού δίνεται η εντύπωση ότι πρόκειται για άτομο το οποίο δεν σε νιώθει, εφόσον πρέπει να του κάνεις τη δασκάλα και να εξηγείς πολλάκις τι ήταν αυτό που σε ενόχλησε ή σε ξενέρωσε και να του υποδεικνύεις αποδεκτούς τρόπους συμπεριφοράς. Κι εκεί που ο άλλος νόμιζε ότι θα το μπάλωνε με μια επίσκεψη-έκπληξη, τα έκανε ακόμα χειρότερα. Τόσα red flags ούτε σε διαδήλωση του Π.Α.ΜΕ., οπότε χώρισες χθες.

Σ ευχαριστώ γι αυτο το σχολιο, ειλικρινά. Γιατι τα προηγούμενα σχολια με εκαναν να νιωσω οτι ειμαι τρελη κ οτι θα επρεπε να χαρω που ηρθε να με δει ή να το θεωρησω ρομαντικο κλπ.
Οχι, τίποτα το ρομαντικό δεν υπάρχει στο να λες οχι και ο αλλος να ακουει ναι. Κ συμφωνω μ αυτο που λες, οτι καποιοι ανθρωποι εκει εξω ανέχονται πολλα απλα κ μονο επειδή δεν θέλουν να χάσουν καποιον απ τη ζωη τους, αλλά αυτό δε σημαίνει οτι ειναι κ σωστο. Ουτε οτι πρέπει να κανω κ γω το ιδιο.

Μας δίνεις την εντύπωση ότι μιλάς για κάποιον ξένο. Σίγουρα όχι το αγόρι σου. Θα ήταν προτιμότερο να του πεις ότι δεν τον θέλεις γιατί από αυτά που αξιώθηκα να διαβάσω, έχεις θέματα και -προς το παρον τουλαχιστον- δεν είσαι ώριμη να συνάψεις σχέση.

Μιλάς εξαρχής σαν να σου είναι κάποιο άτομο που σε ενοχλεί και όχι το άτομο που είσαι ερωτευμένη . Αλλιώς αντιδραμε σε όλο αυτό το σκηνικό αν μας το κάνει κάποιος που θέλουμε και αλλιώς άμα δεν τον θέλουμε . Τέλος πάντων , ναι γενικά φαίνεται πως αυτός είναι ο τρόπος του να διεκδικεί κάτι ,έρχεται σπίτι κλπ. Και όντως δεν ταιριάζετε σε αυτό αν είσαι άτομο που θες πάρα πολύ τον χώρο σου και είσαι τόσο απόλυτη . Πάντως μου φάνηκε άσχημος ο τρόπος στην αρχή που είπες ότι "δεν θα πρεπε να με ρωτήσεις ; ". Λες και τον έχεις για πεταμα. Καταλαβαίνω ότι και αυτός ήταν πιεστικός έπειτα όντως ,απλά κάτι μου πάει λάθος και απτή δική σου πλευρά . Σαν να ένιωθες ήδη πίεση από εκείνον και απλά έγινε το μπαμ.

Ερωτευμένη δεν μπορω να πω οτι ειμαι κ γενικα ειμαστε πολυ λιγο καιρο μαζι οποτε ακομα ειμαι στη φαση που τον γνωριζω κ διαπιστωνω αν ταιριαζουμε. Διαφωνω στο οτι θα ειχα διαφορετικη αντιμετωπιση αναλογα με το αν ηταν καποιος που θελω ή οχι γιατι εξηγησα οτι ημουν νευριασμένη μαζι μου εκεινες τις μερες επομενως δεν ειχα ορεξη να τον δω και το ήξερε. Οποτε το οτι μου ανακοινωσε απλα θα ερθω να σε δω ενω ηξερε πολυ καλα οτι δεν θελω κατι τετοιο μου φανηκε αγενες, σαν να μην υπολογιζει τα δικα μου συναισθήματα. Γενικα ναι, δεν το βλεπω να κραταει σε περιπτωση που αναρωτιεσαι παντως. Πολλα red flags ηδη και δυσκολια στην επικοινωνια.

ναι.. και αμα οντως δεν ερχοταν ουτε σου εστελνε κτλ, τοτε θα ελεγες οτι σε γραφει οτι δε σου δινει σημασια και τετοια. και οτι θα επρεπε να κανει τη πρωτη κινηση αυτος για συγνωμες κτλ.. ασε μας... αφου σε ξενερωσε χωρισε και τελος. αιντε

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ