ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
3.7.2023 | 22:15

Body shaming

Είμαι υπέρβαρος και έχω μεγάλο θέμα να πάω στη παραλία. Πολλές φορές μάλιστα, προτιμώ να κάτσω στο σπίτι μου και απλά να πάω να κάτσω στο μπαλκόνι μου που είναι κάπως πιο δροσερά, παρά να πάω για μπάνιο.. δεν είναι μόνο το οτί ντρέπομαι για το σώμα μου αλλά και οτί πολλά άτομα της ηλικίας μου κοιτάνε κάπως ειρωνικά όταν ξεντύνομαι και ετοιμάζομαι να βουτήξω. Εγώ δε πηγαίνω εκεί για κάποια επιβεβαίωση ή κάτι τέτοιο, ούτε καν με νοιάζει το τι σκέφτονται για μένα, αλλά όταν τους ακούω καμιά φορά (όταν βρίσκομαι κοντά τους και σκουπίζομαι μετά το μπάνιο π.χ ή κάνω ηλιοθεραπεία) νευριάζω που ακόμα εν έτει 2023 υπάρχει body shaming. Και να πω οτί είμαι σε κανά κωλοχώρι στη μέση του πουθενά, σε μία θάλασσα που κάτι υπερσυντηρικοί ηλικιωμένοι με μυαλά περασμένης εποχής κάνουν μπάνιο...σε παραλία της Χαλκιδικής πηγαίνω, γεμάτο beach clubs με άτομα της ηλικίας μου (20-25). Αν είναι δυνατόν..
10
 
 
 
 
σχόλια

Σαν ένας άνθρωπος που παλεύει μια ζωή με κιλά του, σε νιώθω. Ξέρεις τί συνειδητοποιουσα κάθε φορά που σκεφτόμουν έτσι? Ότι στο τέλος έχανα στιγμές, δίνοντας στους άλλους παραπάνω σημασία από όσο πρέπει. Πάντα θα υπάρχουν πιο ωραίοι / γραμμωμένοι / μαυρισμένοι. Αν έχεις επιλογή, απόφυγε τουλάχιστον τις υπερκαγκούρικες παραλίες, που ξέρεις ότι θα συναντήσεις τέτοιες αντιδράσεις.

Στο κωλοχώρι στη μέση του πουθενά παίζει λιγότερο να σε κρίνανε. Στα μπιτς μπαρ γνωστό με τα άτομα της ηλικίας σου που οι περισσότεροι είναι τέρμα επιφανειακοί άνθρωποι και ζουν για το φαίνεσθαι, εκεί θα δεις τις περισσότερες βλακείες. Νταξει γενικά ή θα αλλάξεις μέρη που πας πχ να πηγαίνεις σε πιο ήρεμες παραλίες χωρίς ξαπλώστρες ή που θα τους αγνοήσεις . Ή που θα το πάρεις και λίγο κίνητρο για να κάνεις μια θετική αλλαγή στη ζωή σου. Χωρίς body shaming στον εαυτό σου, απλά από αγάπη και ενδιαφέρον για σένα.

Καλησπέρα.
Αρχικά βιώνω κι εγώ το ίδιο πραγμα με εσένα.
Αυτό που λες - [...ουτε καν με νοιάζει τι σκέφτονται για εμενα... ] είναι αυτό που ακριβώς σκέφτεσαι ώστε να μην πηγαίνεις άνετος στην παραλια, γιατί αν δεν σε ενοιαζε η γνώμη των άλλων, δεν θα σε ένοιαζε να πας να κάνεις την βουτιά σου ανάμεσα σε κόσμο. Σε ενοχλεί το σώμα σου και η άποψη που έχουν οι άλλοι γι'αυτό. Η ανασφάλεια δεν δημιουργείτε απ τη μια στιγμή στην άλλη, κάποιος ή κάτι οφείλεται ώστε να την νιώθεις. Το ότι εν έτει 2023 ακόμα δεν μπορούμε να επιβιώσουμε και να είμαστε ελέυθερη με το σώμα μας μπορεί να είναι εξωφρενικό αλλά υπάρχει, την βιώνουμε κάθε μέρα μέσα στα σπίτια μας, εγώ που είμαι από χωριό τουλάχιστον, ακουω κάθε μέρα για τα κιλά μου ή αδυνάτισα ή πάχυνα, ομορφαίνω ή αφήνω τον εαυτό μου. Ώστε και εγώ όλο αυτό, κάποιες φορές μεγαλώνει μέσα μου και καταλήγει να σκέφτομαι αυτά που μου λένε οι άλλοι αντί να κάθομαι να με κοιτάξω και να σταματήσω να πηγαίνω με τα μυαλά των άλλων. Είναι κουραστικό και πολυ άσχημο.
Γι'αυτό, βάλε το μαγιό σου, πήγαινε σ οποία παραλια θες, και αν σε ενοχλεί το σώμα σου, άλλαξε το.

ΑΝ δεν υπάρχει ιατρικό θέμα κ εφόσον ΕΜΦΑΝΩΣ σε ενοχλεί (ανεξάρτητα των τρίτων κ των σχολιασμων) ΤΙ ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΝΕΙΣ για αυτό ? νέος άνθρωπος ΑΝΕΤΑ γίνεσαι κορμάρα ΑΝ τ αποφασίσεις Διαφορετικά ψυχολόγος κλπ γνωστά ή μείνε όπως είσαι χωρίς μα μου κ κλαψες.-

Άρα σύμφωνα με τη δικιά σου λογική, υπάρχουν 2 λύσεις: ή αποκτάει σώμα Σπαλιάρα ή πάει σε ψυχολόγο. Μάλιστα. Και το απλά να τους γράφει, να μην ασχολείται με κάτι τέτοια μυαλά και απλά να χαρεί το μπάνιο του και την φύση όντας ο εαυτός του, χωρίς να χρειαστεί να αλλάξει 180° , δεν συμπεριλαμβάνεται στις λύσεις ε; Ή σώμα ή ψυχολόγος. Πολύ ρηχά και επιφανειακά τα βλέπεις όλα, έχω διαβάσει και άλλα σχόλιά σου στην στήλη και πάντα κάτι τέτοιες απαντήσεις δίνεις. Πόσο είσαι; Αν είσαι πάνω από 17 απλά κρίμα τέτοια κυνικότητα..

στο επιστρέφω μ τ δικά του λόγια κ λογική : "ντρέπομαι για το σώμα μου" Σε Αυγή την περίπτωση ναι αυτές είναι οι λύσεις Διαβάζουμε πριν γράψουμε την παρόλα μας

Cloudless mind τα πράγματα είναι απλά. Η συμβιβάζεσαι με το γεγονός πως έχεις επιπλέον κιλά και γράφεις τους άλλους μη πω που,η από την στιγμή που σε επηρεάζουν τα αρνητικά σχόλια και έχουν αντίκτυπο στη ζωή σου και δεν πας στην παραλία για να μην σε σχολιάσει κάνεις κάτι για να αλλάξεις αυτό που σε ενοχλεί. Ο τύπος που γράφει την εξομολόγηση, δεν δείχνει να είναι συμφιλιωμενος με την εικόνα του άρα καλό θα ήταν να κάνει κάτι για να την αλλάξει. Ο κόσμος καλώς ή κακώς αυτός είναι. Και τα περριτα κιλά καλό είναι να χάνονται κυρίως για λόγους υγείας.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ