ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
16.4.2023 | 16:58

Η υπερανω

Μια φίλη μου με ρώτησε πώς πάει ένα θέμα που έχω οικογενειακό .και γω όλη χαρά της είπα ότι τα πράγματα πάνε κάπως καλύτερα .έχουμε μπει σε έναν δρόμο (σπουδές κτλ.)και έχουμε μπει στη διαδικασία για μεταπτυχιακό που είναι ένα μεγάλο βήμα για μένα .αλλά όταν είσαι διάνοια και γράφεις πέιπερ και μελέτες και είσαι τρελός επιστήμονας σου φαίνεται αστείο κάποιος να ξεκινάει μια σπουδή σε κάτι """υποδεέστερο"""και γελάς μαζί του .αντί να χαρείς που βρήκε λίγο δύναμη να ξανασχοληθει με τη ζωή .είναι πολύ άσχημο να λες κάτι που σε κάνει χαρούμενο σε κάποιον που πιστεύεις ότι θα χαρεί μαζί σου και απλά να γελάει γιατί το θεωρεί γελοίο
5
 
 
 
 
σχόλια

Σημείωσε για τον εαυτό σου ότι γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος και ξέχασέ το. Πόσοι γελάνε και τώρα όταν κάποιοι πηγαίνουν ΤΕΕ αντί για Λύκειο και τελικά οι "τεήδες" καταλήγουν να κάνουν πιο σταθερές δουλειές από αυτούς που πέρασαν μετά βίας από την κατεύθυνση με γονείς υπερχρεωμένους στα φροντιστήρια, για να καταλήξουν να μπουν μια Φιλολογία και να μην ξέρουν τι να το κάνουν μετά. Αν η φίλη σου δεν είχε την πλήρη εικόνα όλων των εμποδίων που σε κρατούσαν και από τις σπουδές και από τη βελτίωση της ψυχολογίας σου, θα καταλάβαινα, μα εκείνη φαίνεται να γνώριζε το οικογενειακό σου θέμα και τα κωλύματα που είχες. Οπότε, ίσως πρόκειται για άτομο ανταγωνιστικό και "υπεράνω" μεν, αλλά μόνο εκεί που την παίρνει. Αν βρισκόταν κάποιος να γράψει καλύτερα ή περισσότερα papers ή έπαιρνε περισσότερες ευκαιρίες υποτροφίας, εκεί θα μάλλον δεν θα προλάβαινε να γελάσει. Όπως κι αν έχει, δεν πειράζει. Καλά έκανες και μοιράστηκες τη χαρά σου, πού να ήξερες ότι θα εισέπραττες τέτοια αντίδραση... Ας ελπίσουμε για σένα τώρα ότι η καλύτερα "εκδίκηση" θα είναι να είσαι καλή σ' αυτό που πας να σπουδάσεις (συγχαρητήρια που μπήκες σ' αυτό το δρόμο κιόλας) και να βρεις απασχόληση σ' αυτό για να το εξασκείς.

Το φλεξάρισμα δεν είναι μόνο νόσος των τράπερς. Ανέκαθεν ήταν τρόπος σκέψης και ζωής για πολλούς και συνοδευόταν από προσβολές προς τους υποτιθέμενους κατώτερους. Όσοι δεν χαίρονται με τη χαρά του άλλου είναι βολεμένοι και δεν αξίζουν να υπάρχουν στη ζωή μας.

Η "φίλη" να φανταστώ με το που γεννήθηκε, της έδωσαν χαρτί και στυλό για να γράφει πέιπερ και να κάνει τη μελέτη της...
Δεν χρειάζεται να μοιράζεσαι τίποτα με τέτοιους ανθρώπους, ούτε όταν σε ρωτάνε για την ζωή σου. Μοιραζόμαστε τα καλά με όσους θα χαρούν με τη χαρά μας, διαφορετικά δεν υπάρχει λόγος. Και καλό θα ήταν να ξεκαθαρίσεις την έννοια της φιλίας, ώστε να αποβάλλεις τέτοιου είδους άτομα από την ζωή σου. Δεν είναι φίλη σου.