ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
16.3.2023 | 12:32

Παραιτούμαι

Είμαι από την Αθήνα και δεν είχα ποτέ την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσω σε άλλη πόλη. Έχω δώσει δύο φορές πανελλήνιες. Και τις δύο έχω περάσει ιατρική, όχι όμως στην Αθήνα, ενώ δεν έχω καταφέρει να πάρω μετεγγραφή (διότι αν δεν είσαι λαμόγιο, πολύτεκνος ή καταραμένος από τον ίδιο το Θεό στην πρωτεύουσα δεν έρχεσαι). Τελικά θα κάνω απλά 10% για κάποια άλλη σχολή. Έχω κουραστεί τόσο πολύ χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Αν ήταν να περνούσα αλλού ούτε στο διάβασμα θα είχα σκιστεί ούτε θα είχα αναγκάσει τους γονείς μου να πληρώνουν φροντιστήρια άνευ αιτίας, με χρήματα που δεν τους περίσσευαν. Αισθάνομαι απαίσια που τους εκμεταλλεύτηκαν έτσι, μισώ τον εαυτό μου καθώς κατά τα φαινόμενα δεν στάθηκα ούτε αρκετά έξυπνη ούτε επαρκώς εργατική ώστε να περάσω εκεί που έπρεπε. Έχω απογοητεύσει όλους όσους έκαναν το λάθος να πιστέψουν σ' εμένα. Όλους όσους έσφαλλαν όταν έλεγαν πως ίσως πήγαινα μπροστά αν προσπαθούσα. Λοιπόν, έκανα ότι μπορούσα και απέτυχα. Δεν θέλω να προσπαθήσω ποτέ ξανά στη ζωή μου, για τίποτα. Παραιτούμαι. Από εδώ και πέρα υιοθετώ την αρχή της ήσσονος προσπάθειας, μιας και η μείζονα δεν βγάζει ούτε αυτή πουθενά και χαιρετώ. Τα σιχάθηκα όλα.
5
 
 
 
 
σχόλια

Πρέπει λίγο να τα δεις αλλιώτικα τα πράγματα και να μην στεναχωριέσαι. Προσπάθησες και δεν κατάφερες αυτό που ήθελες. Δεν πειράζει, μπορεί αυτό να μην ήταν το τυχερό σου και μπορεί η ζωή να σε φέρει σε καλύτερη μοίρα αύριο από αυτήν που νόμιζες εσύ ότι είναι για σένα. Τα εμπόδια είναι και για καλό, οπότε κάνε ένα νέο πλάνο και άσε τα παλιά να πάνε στο καλό. Προσαρμόσου στα νέα δεδομένα και μη χάνεις το χρόνο σου άλλο με μια δύσκολη-για πολλούς λόγους εν προκειμένω- επιλογή.

Συζητησες καθολου με τους γονεις σου αν μπορουν να σε στηριξουν οικονομικα για 6 χρονια? Ρωτησες τη γνωμη τους που θελεις να τα παρατησεις? Γιατι σαν παραιτηση μου ακουγεται εμενα. Δεν ειχατε κανει και συμβολαιο οταν εδινες οτι θα περναγες Αθηνα! Για να την βγαλεις οικονομικα και να μην επιβαρυνεις πολυ τους δικους σου, βρες δωματιο σε φοιτητικη εστια, ολα σου τα γευματα να τα τρως στην φοιτητικη λεσχη, να βγαινεις μια φορα τη βδομαδα. Αδικα εχασες 2 χρονια ξαναδινοντας και τωρα για το 10%. Νομιζω πως οι γονεις σου θα ειναι περηφανοι για σενα και θα σε συνεχιζουν να σε στηριζουν οπως εκαναν μεχρι τωρα.

Το σεναριο να σπουδαζεις (επαρχια) και να δουλευεις παράλληλα, δεν παιζει???
Κάνε ο,τι καταλαβαινεις.
Παρα πολλοι αλλοι θα σκότωναν να μπουν Ιατρικη και ας ηταν στην Ανω Ραχουλα.

Επίτρεψέ μου να σου πώ πως σε ο,τι αφορά σε εσένα και στην προσπάθειά σου, γίνεσαι πολύ αυστηρή με τον εαυτό σου. Απο το κείμενό σου καταλαβαίνω οτι πέρασες το ψυχολογικό βουνό ονόματι ῾πανελλήνιες εξετάσεις῾ και πέρασες Ιατρική και τις δύο φορές. Αυτό δείχνει ένα ικανότατο άτομο με πολλές προοπτικές. Μερικά μόρια που σε περιορίζουν σε Ιατρική σχολή εκτός Αθηνων, δεν καθορίζουν την αξία σου. Ολες οι Ιατρικές σχολές έχουν πολύ υψηλη βάση. Επίσης οι εξετάσεις έχουν και αστάθμητους παράγοντες, που δεν μπορούμε να ελέγξουμε και μεταφράζονται σε χαμένα μόρια, είναι μεσα στο πρόγραμμα και αυτό, αλλά συμβαίνει σε όλους ανεξαιρέτως. Αντιλαμβάνομαι οτι το κόστος ζωής μπορεί να μήν επιτρέπει να μετακινηθείς σε μια πόλη εκτός Αθήνας για σπουδές. Όπως το βλέπω, έχεις δύο επιλογές: ή όπως είπες κάνεις 10% για άλλη σχολή εντός Αθηνών, όπως Βιολογία ή Φαρμακευτική, που είναι εξαιρετικές σχολές και μπορείς να κάνεις μέσα απο αυτές πολύ ενδιαφέροντα πράγματα ή εάν η Ιατρική είναι το απόλυτο για εσένα, γράψου στη σχολή που πέρασες, μείνε ένα χρόνο στην Αθήνα δουλεύοντας για να μαζέψεις μερικά χρήματα ωστε να κάνεις μία αρχή και ύστερα βρές μια δουλειά μερικής απασχόλησης στην εν λόγω πόλη ώστε να ισορροπήσεις με τα έξοδα. Το δεύτερο δεν αποτελεί βέλτιστη λύση καθώς είναι δύσκολο να δουλεύεις και να σπουδάζεις. Αλλά δεν είναι και ανέφικτο. Όπως και να έχει, ό,τι και να επιλέξεις, να ξέρεις οτι είσαι ικανότατη και μήν γίνεσαι τόσο αυστηρη με τον εαυτό σου, κρίμα είναι. Καλή συνέχεια καλή δύναμη και καλύτερη τύχη, εύχομαι να σου πάνε όλα καλα.

Ξέρετε τι δεν καταλαβαίνω; Τα φροντιστήρια σε τι χρειάζονται; Υπάρχει το σχολείο με την ύλη και τα εγχειρίδια και το πρόγραμμα ΠΔΣ στα Λύκεια. Υπάρχουν σε λογικές τιμές και τα σχολικά βοηθήματα (που είναι πιο επεξηγηματικά από τα εγχειρίδια, ομολογουμένως) κι έχουν και λίγες παραπάνω ασκήσεις. Και υπάρχουν, αφενός, και τα ιδιωτικά σχολεία και κολλέγια για όσους γονείς θέλουν να τ' ακουμπήσουν κάπου για το παιδί. Τα φροντιστήρια είναι για να αγχώνονται περισσότερο οι μαθητές να δικαιώσουν τους γονείς μην τυχόν και εκείνοι ξηλώθηκαν άδικα και δεν περάσει το παιδί στην τάδε σχολή στην τάδε πόλη, ειδάλλως το παιδί καταλήγει μια "αποτυχημένη επιχείρηση" στην οποία "επένδυσαν άδικα." Γιατί έτσι, δυστυχώς, νιώθεις τώρα, λες κι είσαι πολυέξοδο πρότεκτ που ναυάγησε και νομίζεις ότι χρωστάς απολογίες εδώ κι εκεί που δεν πέρασες σε σχολή με βάση 19.999 μόρια. Μην νιώθεις έτσι και, επιπλέον, αφού είναι να κάνεις 10% για μια άλλη σχολή, γιατί να μην πας κάτι παρεμφερές στις επιστήμες υγείας, που να μην είναι Ιατρική οπωσδήποτε;