ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
9.3.2023 | 04:53

Πέρασε καιρός…

Έχουν περάσει 2-3 χρόνια που έγγραφα εδώ. Πλέον έχω δίκη μου δουλειά, σπίτι και ζω μόνος. Είχα την ανάγκη μα γράψω την δίκη μου εξομολόγηση. Είχα μια κοπέλα 3 χρόνια, πήρα την απόφαση να την χωρίσω επειδή δεν ένιωθα αυτή την ζωντάνια. Βρήκα μια κοπέλα από την δουλειά μου αμέσως μετά, με έκανε να αισθανθώ πολύ όμορφα και να βρω αυτή την ζωντάνια. Αυτό δεν κράτησε για πολύ μέχρι που ήταν τα προβλήματα, έχουμε συνέχεια καβγάδες, τα έχουμε 5 μήνες. Αυτή είναι κοπέλα που θέλει να πηγαίνει ν βγαίνει τα ποτάκια της με τις φίλες κτλπ κτλπ. Της αρέσει να φλερτάρει. Κυνηγάει την επιβεβαιώσει. Είχαμε χωρίσει, γύρισε πίσω και μου είπε ότι με θέλει πίσω κτλπ κτλπ. Να είμαι ειλικρινής δεν την εζω εμπιστοσύνη, μου έχει δώσει αφορμές. Ίσως είναι η ώρα να φυγω, χωρις εμπιστοσύνη δεν μπορείς να πας μπροστά.
8
 
 
 
 
σχόλια

Από την στιγμή που δεν ένιωθες ζωντάνια μια χαρά έκανες κ χώρισες. Δηλ.αν στα 3 χρόνια είχες βαρεθεί στα 10 τι θα έκανες; . Από εκεί κ έπειτα και για την δεύτερη επιλογή εφόσον δεν σε καλύπτει, φεύγεις και από αυτή.

Δε φταίει η εμπιστοσύνη, αλλά ότι ψάχνεις να βρεις αυτή τη ζωντάνια σε κάποια χωρίς καν να δίνεις στον εαυτό σου το χρόνο να τη βρει μέσα σου.
Καλή τύχη όπως κι αν το εννοείς αυτό το να πας μπροστά.

παιζει αυτη που χωρισες στην αρχη που δεν ενιωθες αυτη τη ζωντανια που λες, παιζει να ηταν μια χαρα. και τωρα εμπλεξες με μια ακαταλληλη για σχεση και βασανιζεσαι. ε τα θες και τα παθαινεις

Στο να βγαίνει με τις φίλες της (όπως φαντάζομαι ικι εσύ με τους δικούς σου) δεν βλέπω κάτι κακό.
Δεν δίνεις περισσότερα στοιχεία σχετικά με αυτό που λες πως της αρέσει να φλερτάρει.
Την έχεις δει δηλαδή από κοντά; Επίσης το γεγονός ότι είμαστε μαζί με έναν άνθρωπο δε σημαίνει πως παύουμε να βλέπουμε την ομορφιά που υπάρχει γύρω μας, δε φοράμε παρωπίδες, δε γίνεται κάτι τέτοιο. Άλλο το να θαυμάσεις την ομορφιά κάποιου άλλου ανθρώπου κι άλλο το να οδηγηθείς πρακτικά στην απιστία.
Που και η απιστία συγχωρείται κάτω από κάποιες συνθήκες κι εννοώ κυρίως την ειλικρινή παραδοχή αμέσως κι όχι το κρύψιμο του ατόμου που τη διέπραξε αφήνοντας το πρόσωπο με το οποίο βρίσκεται σε σχέση στο σκοτάδι. Εκτός αν υπάρχει από την αρχή συμφωνία ελεύθερης σχέσης.
Κατανοώ πάντως πως έχεις τον δικό σου τρόπο σκέψης οπότε σού εύχομαι να βρεις κάποιο άτομο που να ταιριάζετε στις απόψεις σας σχετικά με τις σχέσεις και να στηρίζετε έμπρακτα και οι δυο αυτές τις απόψεις σας.
Η αποφυγή καβγάδων κι εντάσεων είναι ό,τι καλύτερο.

Πρέπει να καταλάβεις ότι για κάθε χαρακτηριστικό που βρίσκεις θετικό σε μια σύντροφο και επιθυμείς να το έχει, υπάρχει και η ανάποδη μεριά του. Για παράδειγμα, αυτή που έχει ζωντάνια και λίγο πιπεράτο χαρακτήρα, μπορεί σύντομα να βρει εσένα "βαρετό" και να χρειάζεται πολύ χρόνο εκτός σπιτιού για να ξεσκάει με φίλες, σε εξορμήσεις και γενικά ν' αναζητά το χώρο της πιο πολύ απ' ότι θα περίμενες. Αν δεν βρίσκει όσα ζητάει, τότε δημιουργείται ένταση και όλη αυτή η ζωντάνια που θες εσύ, της βγαίνει σε διάθεση για καυγά μαζί σου, σε φλερτ με άλλους και σε διάφορες συμπεριφορές που θα σε κουράσουν στην πορεία. Δεν γίνεται να θες μια κοπέλα όλο ζωντάνια και σασπένς μεν, αλλά χωρίς τον τσαμπουκά που δεν βολεύει εσένα. Ούτε και γίνεται να βρεις μια κοπέλα που να είναι μεν ήσυχη, σπιτίσια και περιποιητική μαζί σου, αλλά παράλληλα να κάνει τ' αδύνατα δυνατά για να κρατάει εσένα σε σασπένς και να δημιουργεί εντάσεις μόνο και μόνο για να μη βαρεθείς εσύ από "έλλειψη ζωντάνιας." Μάλλον δεν ξέρεις τι θέλεις από μια σύντροφο ακόμα και προσπαθείς να συνδυάσεις ποιότητες λίγο ασυνδύαστες μεταξύ τους. Σα να μας λες ότι θες μία σούπερ μόντελ με λάγνο βλέμμα και αυτοπεποίθηση στο φουλ, αλλά να είναι σεμνότυφη και να πηγαίνει στο κατηχητικό κάθε Κυριακή. Αποφάσισε. Θέλεις μια κοπέλα που ναι μεν είναι ενδιαφέρουσα και λίγο-πολύ ώριμη και σταθερή συναισθηματικά, αλλά για να μη βαλτώνετε, θα τη δημιουργείς εσύ τη ζωντάνια (με όμορφες εκπλήξεις και ταξίδια, για παράδειγμα); Ή θέλεις μια τσαμπουκαλού που να σε κρατάει συνεχώς στην τσίτα και να δημιουργείται η αίσθηση του πάθους μεν, αλλά το ρόλο του ενήλικα και συναισθηματικά ώριμου κι υπεύθυνου θα τον αναλάβεις αποκλειστικά εσύ, επειδή στην ουσία θα έχεις να κάνεις με μια αιώνια κακομαθημένη teenager; Διάλεξε και πάρε. Οι καυγάδες δημιουργούν στην αρχή την αίσθηση του πάθους και της έντασης, αλλά στην πορεία φθείρουν κατά πολύ μια σχέση, γι' αυτό δεν κρατούν πολύ αν δεν υπάρχει μια βαθύτερη ένωση. Κι από την άλλη, αν ταιριάζεις με τον άνθρωπο δίπλα σου, μα κάπου αρχίζεις και νιώθεις τα νερά στάσιμα, μπορείς να δημιουργήσεις κύματα ζωντάνιας για να σαλπάρετε μαζί.

Θα συμφωνήσω ως συνήθως με τη φιλτατη. Δε γίνεται να τα έχει όλα ένας άνθρωπος.
Για μένα το ιδανικό είναι να βρεις έναν άνθρωπο που σου αρέσει, που γουστάρεις την παρέα του και να έχετε χώρο και χρόνο έξω από τη σχέση σας χωρίς ανασφάλειες.

Δεν χωρίζεις γυναίκα για σπίτι για κάποια που είναι αυτό που περιγράφεις. Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η επόμενη δεν σημαίνει ότι θα είναι καλύτερη. Η ζωντάνια που λες, έχει και το τίμημα.

Έλα ντε! Ψώνισε από σβέρκο (τον οποίον σβέρκο τον έβλεπε απ' την αρχή κιόλας) και παραπονιέται ο φίλος μας εδώ. Το αντίστοιχο που βλέπουμε σε κάτι γυναίκες που αφήνουν τον συναισθηματικά σταθερό, τρυφερό και ειλικρινή τύπο για τον macho μάγκα και μετά από λίγους μήνες κλαίγονται που ο καινούριος τελικά δεν είναι πιστός/ειλικρινής/εκδηλωτικός. Συχνά, η προσδοκία συγκεκριμένων ποιοτήτων από συντρόφους που κάνουν μπαμ ότι είναι ακατάλληλοι έχει τη ρίζα του στην παιδική ηλικία, όταν το παιδί προσδοκεί ζεστασιά και φροντίδα από έναν γονέα που φαίνεται συναισθηματικά απών και απόμακρος. Και ακόμα κι όταν καλύπτονται οι ανάγκες του από τον άλλον γονέα ή από έναν τρίτο στενό συγγενή (π.χ. θείο, θεία), μένει μια απωθημένη πικρία για τον άλλον γονέα που συνεχίζει ν' αδυνατεί να δώσει όσα το παιδί προσδοκά. Και όλο αυτό, δυστυχώς, απωθείται και βγαίνει αργότερα σε τέτοιες ατυχείς επιλογές συντρόφων.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ