ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
2.11.2022 | 00:20

Απογοήτευση

Έχω μια φίλη χρόνια και θαυμάζω αρκετά στοιχεία του χαρακτήρα της. Το θέμα είναι όταν τυχαίνουν συζητήσεις που αφορούν την εξωτερική εμφάνιση των ανθρώπων. Είναι σαν να πιστεύει ότι η ομορφιά είναι ένα συγκεκριμένο πραγμα (τα πρότυπα που προβάλλονται της πολύ αδύνατης κλπ κλπ ) και όλοι οι άλλοι είναι άσχημοι. Κρίνει αρνητικά το να αγαπάς το σώμα σου με τις καμπύλες σου. Το θέμα είναι ότι αυτά με θυμώνουν και με απογοητεύουν γιατί έχω περάσει δύσκολα με το διατροφικό κομμάτι από ψυχολογικούς λόγους και ταυτίζομαι κ με ανθρωπους που είναι κ σε χειρότερη θέση από μένα. Η σχέση με την τροφή επηρεάζεται πολύ από το συναίσθημα , την κατάθλιψη,το άγχος κ πολλά άλλα και είναι σαν να αγνοεί όλα αυτά. Όλοι οι άνθρωποι είναι καλό να αγαπούν το σώμα τους γιατί η αγάπη είναι αδύνατο να φέρει αρνητικό αποτέλεσμα. Η κριτική από την άλλη δημιουργεί φαύλους κύκλους που δεν βγαίνεις ποτέ. Όσοι έχουν διατροφικές διαταραχές ξέρουν. Επίσης κάθε εποχή τα πρότυπα είναι εντελώς διαφορετικά ,οπότε είναι λυπηρό μία μόδα να ορίζει τη ψυχολογία μας. Λυπάμαι για τον κόσμο που ζούμε ώρες ώρες , ένα ανώφελο κυνήγι για αποδοχή κ το φαίνεσθαι κ η ψυχή πάει περίπατο ......
3
 
 
 
 
σχόλια

Και μόνο που το κανει αυτό ενώ ξέρει πως σε ενοχλεί ή πως προσπαθεις να χάσεις κιλά... δεν την θεωρώ και πολύ θετική σαν παρέα.
Προσωπικά θεωρώ τις καμπύλες ένα πολύ όμορφο χαρακτηριστικό σε μια γυναίκα , χωρις να θεώρω ομως άσχημη μια πολύ αδύνατη που δεν έχει. Το ζήτημα είναι να νιώθουμε εμεις καλά με αυτό που είμαστε και σε όποιον αρέσουμε.

Χμμμ, μάλλον η φίλη σου ανήκει στην κατηγορία των εκ φύσεως αδύνατων ανθρώπων, που δεν βάζουν κιλά εύκολα (συχνά κιόλας είναι υπερκινητικοί και τείνουν να τρώνε μικρές μερίδες φαγητού). Συνήθως τέτοιοι πάσχουν από αυτό που ονομάζω "αλαζονεία του αδυνάτου," επειδή νομίζουν ότι ο καθένας που είναι παχύς, είναι επειδή είναι τεμπέλης ή/και καλοφαγάς, και αγνοούν όχι μόνο άλλα αίτια της παχυσαρκίας (ορμονικές διαταραχές, για παράδειγμα), αλλά και τα ψυχολογικά αίτια που κρύβονται πίσω απ' την υπερφαγία. Εξάλλου, υπάρχουν παραδείγματα κοριτσιών με αδύνατο σκαρί, που μετά από μια εγκυμοσύνη ή μια εγχείριση ή μια θεραπεία με κορτιζόνη ή έναν υποθυρεοειδισμό κάτι πήγε λάθος και έβαλαν κιλά σε σημείο να μην τις αναγνωρίζεις. Αλίμονο, λοιπόν. Γι' αυτό ας προσέχει η φίλη σου με το φιδίσιο κορμί να μην κοιτάει με μισό μάτι την καθεμιά που έχει 10 κιλά παραπάνω πάνω της, γιατί μια στραβή μπορεί να γίνει στη ζωή και να το πάθει και η ίδια. Και στην τελική, ο σωματότυπος και ο μεταβολισμός είναι κι αυτά επί το πλείστον γενετικό λαχείο. Άλλοι είναι τυχεροί, άλλοι όχι, όπως με τα χαρακτηριστικά προσώπου. Μήπως θέλει να φτιάξει κανένα πρόγραμμα ευγονικής η φίλη σου ειδικά για τους αδυνάτους; Να τη στείλουμε στη Gattaca, κουλ.

Αν η φίλη σου φέρεται ωραία σε όλους τους ανθρώπους, μη σε νοιάζουν τα πιστεύω της. Κι αν δε σε πιέζει κι εσένα να αλλάξεις.
Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τις απόψεις των άλλων.
Πάντως τα λες πολύ σωστά στην εξομολόγηση και μπράβο σου.
Συνέχισε να έχεις ενσυναίσθηση. Υγεία και χαρά σού εύχομαι.

ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΒΥΤΙΟΦΟΡΟ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ