H απαγορευμένη διαφήμιση με την Πάμελα Άντερσον

H απαγορευμένη διαφήμιση με την Πάμελα Άντερσον Facebook Twitter
12

It's Viral
12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αριάνα Γκράντε μιλά πρώτη φορά για το σκάνδαλο του Nickelodeon και τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων ηθοποιών

It's Viral / Η Αριάνα Γκράντε μιλά πρώτη φορά για το σκάνδαλο του Nickelodeon και τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων

«Tώρα, όταν αναλογίζομαι αυτά τα αποσπάσματα, σκέφτομαι... Όντως, τώρα;» - Η πρώτη αντίδραση της τραγουδίστριας μετά το ντοκιμαντέρ Quiet on Set  
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΩΑΝΝΑ ΖΕΡΒΑ

σχόλια

8 σχόλια
με αφορμή το άρθρο θυμήθηκα μία σχετική-άσχετη ιστορία από τις αρχές της δεκαετίας του '90. Πηγαίναμε τρίτη δημοτικού και μας είχαν πάει εκδρομή με το σχολείο. Ένα αγόρι από την τάξη είχε φέρει αποκόμματα με γυμνές Πάμελα ΄Αντερσον από τσοντοπεριοδικά και τα γύρναγε στο λεωφορείο από χέρι σε χέρι για να γελάνε τα αγόρια. Σε κάποια φάση τους έπιασε η δασκάλα και τους απείλησε με τιμωρίες, ενημέρωση γονιών κλπ. Τους λέει λοιπόν, μόλις φτάσουμε στο σχολείο, θα φωνάξω τον διευθυντή να δείτε τι έχετε να πάθετε. Ο διευθυντής ήταν ένας ψηλός, ηλικιωμένος κύριος που τον αγαπούσαν όλα τα παιδιά, παρόλα αυτά είχε προκληθεί τρόμος από την πιθανή επέμβασή του στο θεμα. Φτάνοντας στην τάξη, περιμέναμε (με τη δασκάλα μαζί) την άφιξη του διευθυντή και τις πιθανές επιπτώσεις. Μπαίνει λοιπόν στην τάξη με ένα χαμόγελο, πέρνει μία καρέκλα από αυτές που καθόμασταν κι εμείς, και μας αρχίζει μία ιστορία για τις διαφημίσεις κατσαρόλας και τις γυμνές γυναίκες. Δεν αναφέρθηκε καθόλου στο πρωινό περιστατικό, και μετά από την κουβέντα μας χαιρέτισε και έφυγε. Δεν θυμάμαι ακριβώς τι είχα σκεφτεί τότε, αλλά τώρα που το θυμάμαι νομίζω ότι ήταν ο πρώτος φεμινιστής που γνώρισα στη ζωή μου.
Να μην απαγορευτεί αλλά φυσικά και πρόκειται για σεξιστική διαφήμιση (και για τα δυο φύλα) θα συμφωνήσω με τον exist. Έχει καταντήσει λίγο αηδία αυτό. Η σεξουαλική επανάσταση από τότε που έγινε έχει εξευτελιστεί πλήρως. Εκεί που σε κυνηγούσαν να βάλεις την φούστα κάτω απ' το γόνατο, τώρα σε κυνηγάνε να σου κατεβάσουν τα βρακιά. Αν έχεις ωραίο κώλο βέβαια. Αν δεν έχεις δεν έχεις δικαίωμα στην απελευθέρωση. Και φυσικά τον κώλο σου τον δείχνεις αν πληρωθείς για αυτό και όχι επειδή έτσι γουστάρεις. Το πρόβλημα δεν είναι το σεξ, δεν είναι το γυμνό, δεν είναι ο αισθησιασμός, είναι α. ο σεξιστικός τρόπος με τον οποίο παρουσιάζεται και β. ότι αποτελεί το μέσο για να πουληθεί κάποιο προϊόν. Όλα αυτά δεν είναι άσχετα με το γεγονός μεταστροφής των δυτικών γυναικών στο Ισλάμ... απηυδησμένες από το αγοραίο και χυδαίο σεξισμό της Δύσης πέφτουν με τα μούτρα στον "πρωτόγονο", φοβικό σεξισμό της Ανατολής.
μια χαρά οι δύο πρώτες σου παραγράφους αλλά η τρίτη με έκανε να μετανιώσω που βιάστηκα να πατήσω ότι συμφωνώ. τι στην ευχή. δηλαδή δεν μπορεί να υπάρξει μια μέση λύση= ισότητα; θεωρητικά κατά τη γνώμη σου μιλάμε για ένα φύλο παντελώς ανίκανο να τοποθετηθεί κοινωνικά εκτός των σεξιστικών ορίων, είτε του δυτικού είτε του ακραία μουσουλμανικού. ή που θα'χεις γυναίκες να τσιτσιδώνονται για το τίποτα, ή που θα΄χουν μπουχτίσει και θα κρύβουν κάθε χιλιοστό του σωματός τους/ μυαλού τους. γιατί ως γνωστών τους είναι τόσο δύσκολο να φέρονται λογικά.
Έχεις στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι αυτό που έγραψα "Όλα αυτά δεν είναι άσχετα με το γεγονός μεταστροφής των δυτικών γυναικών στο Ισλάμ... απηυδησμένες από το αγοραίο και χυδαίο σεξισμό της Δύσης πέφτουν με τα μούτρα στον "πρωτόγονο", φοβικό σεξισμό της Ανατολής" αποτελεί πλειοψηφική συμπεριφορά; Γιατί εγώ όχι και προφανώς δεν ισχύει. Υπάρχει μία τέτοια τάση και στην Αμερική και στην Ευρώπη και εδώ στην Ελλάδα... Τέτοιες γυναίκες αρθρώνουν σχετικά με αυτό επιχειρήματα. Εν ολίγοις διαμορφώνουν την μουσουλμανική τους ταυτότητα στη βάση της αντίθεση τους στην παρακμή του δυτικού (κατ' αυτές) πολιτισμού. Θεώρησα ότι είναι φαινόμενο που χρήζει προσοχής. Φυσικά και δεν θεωρώ ότι οι σύγχρονες γυναίκες είτε θα τσιτσιδώνονται, είτε θα κουκουλώνονται. Η πλειοψηφία των γυναικών δεν το κάνει, άρα γιατί να το πιστεύω; Τέλος δεν μεταστρέφονται μόνο οι γυναίκες στο Ισλάμ και επίσης μία γυναίκα που τα βγάζει όλα έξω και μία μουσουλμάνα δεν στερούνται απαραίτητα λογικής απλώς σκέφτονται διαφορετικά. Ελπίζω να έγινα κατανοητή.
οχι αλλο κρεας φτανει ολος ο κοσμος γυριζει γυρω απο ερωτικες φαντασιωσεις (που ποτε φυσικα δεν πραγματοποιει γι'αυτο και προτιμα να τις βλεπει παντου) βυζια και κωλους ,αυτο ειναι αξιολυπητο.
... νόμιζα λογοκρισία υπήρχε μόνο στη πρώην Σοβιετική Ένωση επί σταλινισμού !Αντί το σύστημα να προωθεί την κριτική σκέψη, απαγορεύει video μήπως και την παρερμηνεύσουν κάποιοι !
μια ερωτική φαντασίωση μπορεί να θεωρηθεί σεξιστική και μειωτική προς τις γυναίκες; το στόρι είναι συγκεκριμένο εδώ και παρουσιάζει κάτι που όλοι λίγο πολύ σκεφτόμαστε αν μας αρέσει κάποιος, είτε άντρας είτε γυναίκα(κι εγώ αν δω έναν ωραίο γκόμενο δεν σκέφτομαι αχ τι καλό παιδί), έχουμε φαντασία και την χρησιμοποιούμε.
Προς τις γυναίκες;Αν είναι προς κάποιον προσβλητική, μειωτική και σεξιστική είναι προς τους άντρες.Μας παρουσιάζει (για εκατομμυριοστή φορά) ως ηλίθιους λιγούρηδες που τους τρέχουν μονίμως τα σάλια και τα χάνουν στη θέα ενός γυναικείου στήθους λες και δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ.Να μην υποστηρίζουμε τα πράγματα που παρουσιάζουν τις γυναίκες ως κινούμενα σεξυ αντικείμενα, σύμφωνοι, αλλά γιατί είναι ΟΚ να παρουσιάζουμε τους άντρες σα γουρούνια;ΥΓ: όχι ότι αν είχα αφεντικό την Pamela και γραμματέα την κοπέλα δε θα μου άρεσε... αλλά έλεος, ο σεξισμός δεν αφορά μόνο τις γυναίκες.
Ο κακός νοούμενος φεμινισμός και η πολιτική ορθότητα βλάπτουν την ανθρώπινη επαφή και τον αισθησιασμό τελικά. Η διαφήμηση είναι όμορφη και έχει πολύ πλάκα. Έτσι όπως τα 'χουμε κάνει τα πράγματα, στο τέλος, θα πεθάνουμε από βαρεμάρα και έλλειψη ερωτισμού.