Στίβεν Φράι: «Αποπειράθηκα να αυτοκτονήσω»

2

Την απόπειρα του να αυτοκτονήσει το 2012 πίνοντας μεγάλο αριθμό χαπιών και βότκας, αποκάλυψε σε συνέντευξη του ο διάσημος Βρετανός κωμικός Στίβεν Φράι. «Ευτυχώς, ο παραγωγός της ταινίας που γυρίζαμε εκείνη την εποχή ήρθε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου και με βρήκε αναίσθητο και με μετέφεραν στην Αγγλία, όπου και νοσηλεύτηκα», είπε ο Φράι, ο οποίος είναι γνωστό ότι πάσχει από μανιοκατάθλιψη.

Στη συνέντευξη αυτή, που συγκλόνισε το κοινό μπροστά στο οποίο δόθηκε στο Leicester Square Theatre και στον κωμικό Richard Herring, ο 55χρονος Φράι μίλησε για πρώτη φορά ανοιχτά για τη διπολική διαταραχή και την προσπάθεια του να ξεφύγει από την ασθένεια.  «Είμαι το θύμα της διάθεσής μου, περισσότερο από ό, τι οι περισσότεροι άνθρωποι, ζω σε μια κατάσταση η οποία απαιτεί από μένα να παίρνω φάρμακα, έτσι ώστε να μην γίνομαι πολύ «υπερβολικός», ούτε να πέφτω σε κατάθλιψη μέχρι του σημείου να φτάνω στην αυτοκτονία».

Όταν ρωτήθηκε για το λόγο που οδηγήθηκε στην απόπειρα, ο Φράι είπε ότι δεν υπήρχε κάποιος ιδιαίτερος λόγος. "Δεν υπάρχει « γιατί », δεν είναι η σωστή ερώτηση. Δεν υπάρχει κανένας λόγος. Αν υπήρχε ένας λόγος για αυτό, θα μπορούσε να τον δει κάποιος έξω από αυτό…». Εξομολογήθηκε ακόμη ότι οι φίλοι του και η οικογένεια του τον ρώτησαν «γιατί δεν μας είπες τίποτα, γιατί δεν μας φώναξες» κι εκείνος τους απάντησε «σκεφτείτε ένα πολύ καλό σας φίλο. Αν παρατηρούσατε κάποια τεράστια και ενοχλητικά κονδυλώματα θα τα δείχνατε σε αυτόν; Όχι, όχι…Θα τα δείχνατε σε ένα γιατρό, σε ένα ξένο, σε ένα ειδικό του ουροποιητικού αλλά η φιλία που είναι «αριστούργημα της φύσης», δεν μπορεί να λύσει προβλήματα όπως αυτό».

Είπε ακόμη ότι όταν δεν είναι κάτω από ιατρική παρακολούθηση, μπορεί να κάνει υπερβολικά πράγματα, να μένει άυπνος 3-4 νύχτες, να γράφει, «αλλά όλα αυτά είναι κοινά συμπτώματα της μανιοκατάθλιψης».

Αποκάλυψε επίσης, ότι όταν παρουσίαζε το quiz show QI στο BBC, υπήρξαν φορές που γέλαγε αλλά από μέσα του ευχόταν να πεθάνει. “there are times when I’m going ‘ha ha, yeah yeah’ and inside I’m going ‘I want to f***ing die. I…want…to…f***ing…die.”

 

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια