Το μενού από ένα λάιβ που έδωσε ο Ρέμος πέρσι στη Μύκονο και είχε γίνει χαμός

Facebook Twitter
52

Πέρσι, το καλοκαίρι του 2012 δηλαδή, έγινε μια μεγάλη συναυλία του Αντώνη Ρέμου στη Μύκονο και ήρθε τώρα στα χέρια μου (ευχαριστώ Βαγγέλη) το αυθεντικό μενου, σκαναρισμένο. 

Ήταν εκείνη η ωραία η τουρνέ με την αφίσα εμπνευσμένη απ' το βίντεοκλίπ του Take on Me.

Σήμερα έτσι όπως έχουμε γίνει μοιάζει με σουρεαλιστικό έργο τέχνης. Ή μήπως όχι;

 

 

Όποιος πήγε, είχε την ευκαιρία να φάει καλά...

 

 

 

 

Να πιεί καλά...

 

 

 

 

Και να διασκεδάσει πολύ... [ίσως και όχι]

 

 


Λέει αυτός που για κάποιον -ακατανόητο για μένα λόγο- πήγε στην εν λόγω εκδήλωση:

"Μας είπαν ότι το ακριβότερο μπουκάλι σαμπάνιας είχε 28.000 ευρώ εκείνο το βράδυ. Γελάσαμε, αλλά μετά το είδαμε και στο μενού. Επίσης να πω ότι δώσαμε 100 ευρώ για να μπούμε και 300 ευρώ για να μας βρει τραπέζι ο μαιτρ..."

(Και ποιο ήταν το luxury item που προκάλεσε όλη αυτή την εκλεπτυσμένη πολυτέλεια και την χλιδή;

...ο Ρέμος και τα καψουροτράγουδά του!) 

52

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
Τι ακριβώς σοκάρει; Ακριβά εστιατόρια υπάρχουν παντού στον πλανήτη. Οχι οτι το Νάμμος είναι καλό εστιατόριο, μετριότατο είναι. Ούτε οτι ο Ρέμος είναι καλός τραγουδιστής, μετριότατος είναι. Απλά κάποια στιγμή πρέπει να γίνει αντιληπτό οτι οι πλούσιοι είναι πελατεία και δεν μπορούμε να παριστάνουμε τους σοκαρισμένους όποτε κάποιος επιχειρηματίας αποφασίζει να Όσο για τους πλούσιους της Ελλάδας, ναι υπάρχουν και είναι και ενίοτε προκλητικοί. Αλλά το φαινόμενο είναι παγκόσμιο. Άσε που φιγουρατζήδες υπάρχουν σε όλα τα κοινωνικά στρώματα. Άλλοι πουλάνε φιγούρα στο Νάμμος και άλλοι σε σκυλάδικα της Εθνικής.Παλιά, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, οι πλούσιοι ήταν πολύ πιο διακριτικοί (σκεφτείτε πχ Ελβετός τραπεζίτης, αριστοκράτες κλπ). Σήμερα είναι αλλιώς.
Το άλλο εξοργιστικό είναι ότι όλοι αυτοί που τα σκάσανε χοντρά εκεί, είναι το πιθανότερο επιχειρηματίες-αφεντικά και το πιθανότερο κλαίγονται στους απλήρωτους ή στην καλύτερη με ψίχουλα εργαζόμενους τους ότι "δεν βγαίνω....." "αφού το βλέπεις δεν έχει δουλειά..." "λυπάμαι αλλά πρέπει να σε απολύσω γιατί δεν τα βγάζω πέρα..." κλπ κλπ άντε καλά!
Εννοείται οτι οι τιμές αυτες απευθύνονται σχεδόν μόνο σε πελάτες με μαύρο χρήμα (γιατί 1ον: δεν έχει πόθεν εσχες η cristal, 2ον: δεν περισσεύει ουτε για μπυρα περίπτερου αν τα δηλώνεις ολα όσα και να χεις) και δυστυχώς είναι πολλοι τέτοιοι ακόμα και σήμερα (φακελάκια πάντως είδους κλπ) αλλά το θέμα είναι ΓΙΑΤΙ δεν μας ενοχλεί αυτό ? (Ενώ μας ενοχλεί τι ψηφιζουν , τι βρακι φορανε κλπ)
Συγνώμη αλλά από 'τι ξέρω το μαγαζί γενικά δεν απευθηνεται σε κάποιον που παίρνει το βασικό μισθό.Προκλητικό σίγουρα,ακατανόητο επίσης (συναυλία του Ρέμου,ουτε 5ε δεν έδινα),αλλά μου φαίνεται χειρότερο να γεμίζει το μαγαζί όλο τον υπόλοιπο χρονο και οι μισοί που τα σκάνε εκεί να μην έχουν λεφτά και να παραπονιούνται για την κρίση
Το χαβιάρι ήταν μαύρο.... η σαμπάνια ήταν παλιά....τα θαλασσινά ήταν ωμά ... αφήστε τα , χάλια περάσανε ....χάλια .... το μαγαζί ήταν και υπαίθριο ,αφήστε τα.... καταραμένη φτώχεια, ήταν και ένας που τραγουδούσε "έλα να με τελειώσεις" και κάτι τέτοια... μέσα στην κατάθλιψη ήταν όλοι...
Όταν πουλάς αέρα, κύρος, στυλ, φύκια και μεταξωτές κορδέλες θα τα βγάζεις τα λεφτά σου γιατί θα υπάρχουν πάντα καλοβαλμένοι (οικονομικά) ψώνια αγοραστές. Το ότι το προϊόν ήταν τα σκυλάδικα του Ρέμου είναι δευτερεύον. Δεν πήγαν για το ταλέντο του. "Μας είπαν ότι το ακριβότερο μπουκάλι σαμπάνιας είχε 28.000 ευρώ εκείνο το βράδυ. Γελάσαμε, αλλά μετά το είδαμε και στο μενού. Επίσης να πω ότι δώσαμε 100 ευρώ για να μπούμε και 300 ευρώ για να μας βρει τραπέζι ο μαιτρ..." Άντε τα δίνεις τα 100 (που πλέον παίζει να είναι και μηνιάτικο σε part time) μετά που τους ζητάνε 300 να τους βάλουν να κάτσουν και τα δίνουν αντί να σηκωθούν να φύγουν, για αυτό τι να πεις; Πραγματικά συγχαρητήρια στους διοργανωτές κι από μένα!
Πολύ κρίμα που τα λαϊκά τραγούδια στην Ελλάδα πάνε κουτί με την υποκουλτούρα της λαμποργκίνι και της σαμπάνιας (ή της BMW με φυμέ τζάμια και ουίσκι, σε πιο φτηνιάρικη εκδοχή). Γιατι από μονα τους πολλά από τα τραγουδάκια είναι ωραία
Έτσι είναι όμως, δεν λέω συγκεκριμένα για Remos, αλλά πολλές αξιόλογες λαϊκές παραδόσεις αναπτύσσονται σε περιβάλλον λούμπεν, ετσι ήταν και θα είναι ανά τον κόσμο. O James Brown ήταν ψιλο-νταβατζής και για την πλάκα του έκανε ληστείες τραπεζών, πολλοί ρεμπέτες ήταν ναρκομανείς και σχετίζονταν με εγκληματίες (άκουσα πρόσφατα ότι στο μαγαζί του Τσιτσάνη στη Θεσ/κη, επί κατοχής, σύχναζαν μαυραγορίτες), κλπ κλπ. Μέχρι που κάποια στιγμή οι δημιουργοί πεθαίνουν, μετά από 50 χρόνια βγαίνουν compilation CDs, οι εθνομουσικολόγοι κάνουν διδακτορικά για τα τραγούδια τους, και εμείς τους απολαμβάνουμε στον καναπέ μας με ένα ποτηρι (φθηνό) κρασί..
Κι ενα αστειο (εμπνευσμενο απο http://www.la.wayne.edu/polisci/kdk/stuff/jokes.htm) Ερ: Απο το 1953 μεχρι το τελος του 2001, ποια ηταν η διαφορα της δραχμης απο το δολαριo;Απ: περιπου ενα δολαριο.
ως Μυκονιατης, νομίζω οτι οφειλω να ζητησω μια συγγνωμη για αυτη την εικόνα. Δεν ζηταω συγγνωμη ουτε για το ειμαι σιγουρος εξαιρετικα εκτελεσμενο μενου , ουτε για αυτη την μοναδικη winelist- αλλωστε αυτο θα ηταν αδικο για τους δημιουργους τους που ειναι ανθρωποι με μερακι και λιγο πολυ οπως ολοι εμεις- Συγγνωμη λοιπον που ενω το νησι μου ειναι ενα νησι για Μυστες, με την Μυκονιατικη συγκαταθεση μετατραπηκε επισης σε ενα νησι φιλικο προς τους χέστες. Ζητω συγγνωμη λοιπον για αυτο και διαβεβαιώ τους Μυστες οτι η Μυκονος που ερωτευθηκαν πριν απο πολλα χρονια ειναι ακομη εκεί. Τους καλω να την ξανά-ανακαλυψουμε στους ορμους της Φτελιάς, του Πανορμου, στην Παραπορτιανη, για ουζακι στην παραλια, για γυμνισμο στην Καπαρη, για να "καούμε" στο Αγραρι. Τους καλω να παμε για ποτα στην Κατερινα, στο Κάστρο, να παμε να φαμε στον Ντανιελλε, να παμε στον Λευτερη στον Φωκο, στον "Πρόεδρο" στην Άνω-Μερα , στην "Παναγια την Τουρλιανη" και στα πανυγηρια των Συντοπιτων μου που με τοσο αγαπη και μερακι κανουν με προσωπική θυσια για ολους. Τους καλω να ξενυχτησουμε στην Άγκυρα, στο Ουνο , στο Κοσι να παμε για Σαντουιτς στον Ιωσηφ........Η Μυκονος δεν ειναι αυτο που νομίζετε.....ειναι εκει για να την ανακαλυψουμε.
Η Μύκονος είναι η Μύκονος, όπως η Σαντορίνη είναι η Σαντορίνη, μέρη γνωστά σε όλο τον κόσμο ως προορισμοί jet set τουρισμού. Σίγουρα εκπληκτικής ομορφιάς (για αυτό άλλωστε και ξεχώρισαν) και με άλλες πλευρές, αλλά οκ
Τη φοροδιαφυγη ειναι να την χτυπησεις οταν το κρατος ΔΕΝ σπαταλαει τα εσοδα σε μισθους πεθαμενων. Αν ειναι να τα δωσεις μονο και μονο για να τα φανε οι χαλαροι, γιατι να μην τα δωσεις στο Ρεμο που θα τα βαλει σε κινηση (ρουχα, φωτισμος, ηχητικα, μπαλετα, ποστερς, φωτογραφοι, μοντελα, σερβιτοροι, πορτιερηδες, σκαφο-συντηρητες, δυτες, καθαριστες, σεκιουριταδες, παρκαδοροι, ασφαλιστες, ξερετε ποσες οικογενειες τρωγανε μ'αυτα;)(οκ, κι εγω ΟΧΙ θα βαλω... αλλα λεμε τωρα)
Κάνεις λάθος, σε αυτό συμφωνώ. Ό,τι κι αν είναι, είναι μία κίνηση χρημάτων. Μπορείς να το δεις από πολλές μεριές και ένα μικρό σχόλιο δεν μπορεί να το καλύψει. Μπορείς να σχολιάσεις πόσα διατίθενται για την αμορφωσιά, πόσο πρέπει να κοστίζει ο πολιτισμός, κατά πόσο τα πράγματα έξω είναι καλύτερα και ως προς τι ( που δεν είμαι και τόσο σίγουρος), είναι χίλια δυο που μπορείς να πεις. Γι' αυτό είναι πιο χρήσιμο αυτή τη στιγμή να το δούμε καθαρά ωφελιμιστικά. Το θέμα είναι ( όπως σωστά είπες ) πως κινήθηκε το χρήμα, και το ζητούμενο είναι να μην έγιναν οικονομικά εγκλήματα. Όλα τα άλλα, δεν είναι δουλειά του Ρέμου και των φραγκάτων φίλων του, αλλά του καθενός μας ξεχωριστά.
Nammos ειναι αυτό ρε παιδιά, τώρα το πήρατε πρέφα ότι υπάρχουν παράλληλοι κόσμοι? Νομίσατε ότι ακόμα και η κρίση, ακουμπά τους πάντες? Το χρήμα-καινούριο ή όχι- θα βρει τον τρόπο να δηλώσει την παρουσία του... Πηγαίντε σήμερα στο Νammos να δειτε πόσο κάνει η CRISTAL BRUT, την ίδια τιμή έχει, δεν ήταν λόγω του Ρέμου. Πηγαίντε και για μπάνιο και καθίστε σε ξαπλώστρα, ένα μηνιάτικο θα πάει η δυάδα πρώτης σειράς τον Αύγουστο...Άσε που δεν θα υπάρχει διαθέσιμη. Έτσι ήταν κι έτσι θα'ναι. Get used to it!