ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
3.12.2021 | 12:11

Συγκατοικηση

Τι κανεις οταν επι χρονια, λες στην κολλητη σου οτι, οτι κιαν συμβει εισαι εκει για εκεινη κ οτι ακομα κ οταν χωρισει εννοειται θα μεινει μαζι σου κ ολα θα πανε καλα; Ηρθε αυτη η στιγμη, κ ενω χαιρομαι γιατι αυτη η σχεση επρεπε να ειχε ληξει προ πολλου, εγω εχω φρικαρει με το θεμα της συγκατοικησης. Δεν εχω ξαναμεινει μαζι με καποιον ποτε και ζω χρονια μονη μου, εχω τις συνηθειες μου οπως καθε ανθρωπος και φοβαμαι οτι με την καθημερινη τριβη οτι κατι θα παει λαθος. Μπορει να ειναι μονο στο μυαλο μου, αλλα απο την ωρα που με ρωτησε αν οντως μπορει να μεινει εδω κυριαρχει ενα χαος στο μυαλο μου. Απο την μια δεν μπορω να την αφησω στο δρομο προφανως, αλλα απο την αλλη, δεν ξερω για ποσο διαστημα θα "αντεξω" αυτη την συγκατοικηση. Κυριως γιατι ειμαι σε μια ηδη περιεργη φαση οπου ψαχνω για δουλεια και να μετακομισω κ σε παλαιοτερη συζητηση μας, ειχε αφησει να εννοηθει οτι κ αφου βρω νεο σπιτι θα μεινουμε μαζι. Νιωθω τοσο ασχημα γιατι δεν θελω να νιωσει οτι την παραταω η κατι τετοιο τωρα στα δυσκολα αλλα, απο την στιγμη που με ρωτησε εχω στρεσαριστει τελειως. Της εχω πει να ερθει να μιλησουμε, θα της πω ολους τους προβληματισμους μου ανοιχτα, δεν εχω τετοιο θεμα, αλλα δεν θελω να νομιζει οτι μου ειναι βαρος ( γιατι αυτο φοβαται κ μου εχει εκφρασει γενικα). Επισης, νιωθω οτι αυτο θα ειναι μια καλη ευκαιρια να με μαθω στο πως ειμαι σε μια συγκατοικηση αλλα φοβαμαι παρα πολυ, γιατι η κολλητη μου ειναι απο τα σημαντικοτερα ατομα στη ζωη μου κ δεν θα ηθελα αυτη η συνθηκη να φερει προβληματα στην σχεση μας.
11
 
 
 
 
σχόλια

Πρέπει να μάθεις να βάζεις όρια στις σχέσεις σου με του ανθρώπους. Και αυτό δεν είναι για να τιμωρήσεις τους άλλους αλλά να προστατέψεις τον εαυτό σου. Φυσικά και μπορείς να αφήσεις τν φίλη σου να μείνει για κάποιο χρονικό διάστημα αλλά το χρονικό διάστημα θα είναι συγκεκριμένο και με τον όρο ότι θα ψάχνει να βρει το δικό τς σπίτι και γενικα θα κάνει πράγματα που δείχνουν ότι προσπαθεί να σταθεί στα πόδια τς. Αν δεν το κανείς αυτό κινδυνεύεις να σε εκμεταλλευτεί ειδικά μιας και δείχνεις άνθρωπος που νιώθει εύκολα ενοχές. Κάμια φορά όταν λες σε κάποιον έλα και κάτσε όσο θες, βολεύονται και αρχίζουν να σου γίνονται βάρος χωρίς να προσπαθούν να καλυτερέψουν τν ζωή τους. Τώρα δεν ξέρω αν εσυ τν θες για συγκάτοικο κανονικό που θα πληρώνει νικιο και όλα αυτά. Αυτό είναι ένα άλλο πράγμα που πρέπει να κανείς τς ανάλογες συμφωνίες μαζί τς. Πρέπει να σου υπενθυμίσω όμως ότι ένας καλός φίλος δεν θα είμαι απαραίτητα καλός συγκάτοικος. Επισεις το να μην θες να μείνει η φίλη σου μαζί σου επαοριστον δεν σε κανείς κακή φίλη.

Σ''ευχαριστω πολυ γι αυτο το σχολιο, ηταν πολυ βοηθητικο.
Γενικα στηριζεται στα ποδια της ειναι ανεξαρτητη απλα οκ οικονομικα δεν ειναι τοσο καλα. Απλα οντως πρεπει να της βαλω ενα χρονικο περιθωριο γιατι πιστευω πως θελοντας και μη θα επαναπαυθει στο οτι εχει σπιτι να μεινει κτλ.
Οντως νιωθω αρκετα ευκολα ενοχες, απλα αυτη την στιγμη η φιλη μου βρισκεται σε ενα αρκετα σημαντικο σημειο της ζωης της περαν του χωρισμου κ αν δεν την βοηθησω θα τα παρατησει ολα, και προφανως δεν θα το αντεξω να γινει αυτο. Φοβαμαι ομως οτι θα το παρει καπως αν της πω να ψαχνει παραλληλα αλλα οπως ειπα ειμαικ εγω σε μια δυσκολη περιοδο κ μαζι με αυτο επεσαν πολλα μαζι.
Οσον αφορα την συγκατοικηση αυτο που μου λες ειναι ακριβως αυτο που φοβαμαι, ειναι αλλιως να τον φιλοξενεις τον αλλον 2-3 μερες η μετα απο ενα ξενυχτι και αλλιως να μεινετε μαζι. Τελος παντων πιστευω θα βρεθει καποια λυση.
Σ ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου και το σχολιο σου

Οτι την παρατάς, ή έστω το σκέφτεσαι είναι ολοφάνερο. Απλά δεν θέλεις να το καταλάβει. Φέρσου μια φορά με ειλικρίνεια αρχίζοντας από τον εαυτό σου λέγοντας τα πράγματα με το όνομα τους. Κατόπιν κόψε τα λόγια τα μεγάλα.

Δεν σκεφτομαι να την παρατησω στους δρομους, δεν θα το εκανα ποτε. Απλα εχω το αγχος για το πως θα κυλησει αυτη η κατασταση. Επισης οπως εχω πει κ στους υπολοιπους υπαρχουν κ θεματα που δεν εχω γραψει οποτε, μπορει να ακουγεται σαν να θελω να την παρατησω αλλα δεν ειναι ετσι.

"Τι κανεις οταν επι χρονια, λες στην κολλητη σου οτι, οτι κιαν συμβει εισαι εκει για εκεινη κ οτι ακομα κ οταν χωρισει εννοειται θα μεινει μαζι σου κ ολα θα πανε καλα"
Η φιλια δεν ειναι λογια και υποσχεσεις αλλα πραξεις. Ηρθε η ωρα να αποδειξεις ποσο τα εννοουσες. Παρολ αυτα βαλε ενα οριο στο χρονικο περιθωριο της συγκατοικησης, μεχρι να βρει τον εαυτο της, να σταθει στα ποδια της , 1 χρονο ς νομιζω ειναι λογικο οριο. Μετα το βλεπετε κι 2.

"Κυριως γιατι ειμαι σε μια ηδη περιεργη φαση οπου ψαχνω για δουλεια και να μετακομισω κ σε παλαιοτερη συζητηση μας, ειχε αφησει να εννοηθει οτι κ αφου βρω νεο σπιτι θα μεινουμε μαζι." λέει η εξ. Φυσικά και πρέπει να βοηθήσει την φίλη της-ειδικά εφόσον της το έχει υποσχεθεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα μείνουν μαζί για πάντα ή ότι θα την ακολουθεί σε όποιο σπίτι αλλάζει. Ένας χρόνος είναι το μάξιμουμ, εκτός αν η φίλη της δεν έχει ούτε δουλειά ή εισόδημα, όπου αυτόματα δημιουργούνται άλλα προβλήματα. Και ναι, πρέπει να υπάρχουν ξεκάθαροι κανόνες συγκατοίκησης.
Η παροιμία "οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους" δεν είναι τυχαία.

Σ''ευχαριστω για την επισημανση! Ακριβως αυτο, εννοειται ειμαι διατεθειμενη να την βοηθησω αλλα πρεπει να μπουν καλως η κακως καποια ορια. Βασικα, στην παρουσα φαση το κακο ειναι οτι εγω η ιδια δεν ειμαι ανεξαρτητη οποτε αυτο ειναι που δυσκολευει την κατασταση. Παρολαυτα πιστευω οτι θα βρεθει μια μεση λυση.

Εχω κανει πολλες πραξεις στο παρελθον και ξερει πολυ καλα τι ατομο ειμαι, αλλα οπως ειπα και πιο κατω υπαρχουν και καποια ζητηματα που δεν εχω γραψει στην εξ. και με δυσκολευουν σε αυτη την αποφαση.
Το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν θα την αφησω στον δρομο σε καμια περιπτωση απλα οπως λες πρεπει να μπει ενα χρονικο περιθωριο το οποιο ομως ξερω οτι θα την αγχωσει αρκετα στην φαση που βρισκεται τωρα.

Πας και βλέπεις. Πάντως νομίζω θα σου κάνει καλό γιατί ακούγεσαι λίγο του ελέγχου. Μη φρικάρεις κοίτα να το ευχαριστηθείς καθώς αυτές είναι οι όμορφες εμπειρίες της ζωής και δεν ξαναγυρνάνε.

Αυτο σκεφτομαι, γενικα προσπαθησα να τα βαλω κατω τα πραγματα για να χαλαρωσω, γιατι νιωθω οτι το εκανα πιο μεγαλο θεμα στο μυαλο μου. Απλα ειναι κ αλλα πραγματα που δεν γραφω στην εξ, τα οποια καπως δε βοηθουν στην ολη κατασταση.