ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
1.11.2021 | 23:22

Εμπιστοσυνη στα αρχικα σταδια μιας γνωριμιας

Πως εμπιστευεσαι καποιον στα πρωτα σταδια της γνωριμιας σας, οταν δεν τον ξερεις? Πως τον πιστευεις πχ οταν σου λεει οτι χωρισε πριν 2 μηνες απο σχεση 3 χρονων αλλα δεν θελει να γυρισει στην πρωην του? Η οταν σου λεει οτι του αρεσεις πολυ? Γενικα ενας αντρας μπορει να σου φερεται τελεια, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι τρελαινεται για παρτη σου απαραιτητα. Πως λοιπον μπορεις να εισαι ηρεμη οτι ολα πανε καλα μ αυτον οταν καλα καλα δεν ξερεις τι ανθρωπος ειναι, αν λεει την αληθεια κλπ. Πως γινεται να μην γινεσαι παρανοικη με τα παντα τη στιγμη που δεν τον ξερεις κ εχεις καθε λογο να αμφιβαλλεις γι αυτον?
9
 
 
 
 
σχόλια

Άκου την φωνή μέσα σου. Αν κάτι σου λέει ότι δεν είναι ειλικρινής, τότε δεν είναι και φύγε μακριά. Αν ωστόσο έχεις ιστορικό ζήλιας σε σχέση από μέρους σου, δυσκολία στην εμπιστοσύνη γενικά με τους ανθρώπους, δεύτερες σκέψεις για νέα άτομα που γνωρίζεις και γενικά ένα κράτημα στο να αφεθείς και να ανοιχθεις, μάλλον θα πρέπει να κοιτάξεις εσύ το μέσα σου, ανεξάρτητα από τον άλλον. Θα βοήθηθεις γενικά και δε θα νιώθεις άσχημα όπως τώρα. Βέβαια μπορεί να έχεις όλα τα παραπάνω, αλλά και ο άλλος να μην είναι ειλικρινής. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Σε αυτή την περίπτωση, δώσε χρόνο και όλα θα φανούν. Εγώ σε ανάλογη περίπτωση αυτό έκανα και τελικά όντως οι φόβοι μου βγήκαν αληθινοί, αλλά αυτό δεν ακυρώνει ότι και εγώ είχα σοβαρά trust issues, τα οποία και δουλεύω.

Υπήρχε παλιά μια εκπομπή που λεγόταν "η στιγμή της αλήθειας". Σε αυτήν την εκπομπή συνέδεαν τους διαγωνιζομενους με ανιχνευτή ψεύδους και τους έκαναν παράλληλα διάφορες ερωτήσεις.
Αν δεν έχεις πρόσβαση σε τέτοιο μηχάνημα, τότε πολύ απλά ποτέ δεν μπορείς να είσαι 100% σίγουρη αν αυτά που σου λέει ο υποψήφιος σύντροφός σου είναι αλήθεια. Και εδώ που τα λέμε δεν χρειάζεται κιόλας να είσαι σίγουρη. Η ζωή συμπεριλαμβάνει και ένα ρίσκο πάντοτε ότι μπορεί να πληγωθεις. Αν δεν το πάρεις το ρίσκο, δεν ζεις.

Για αυτό λένε πως τα γκομενικά είναι ρουλέτα. Κ έχεις κ το χρυσό γιακουμή στο παντελόνι να δίνει σήματα προς τη κάθε παλαβή (εμείς δηλ οι άντρες). Είναι δύσκολο. Νομίζω η εμπιστοσύνη και ο χαρακτήρας χτίζονται με το χρόνο. Δε μπορεί να πεις δηλ ωπ εδώ είμαστε πάρτα όλα. Θέλει λάο λάο η φάση.

Αρχικά πρέπει να χαλαρώσεις. Το κλειδί για να πάρεις μια ανάσα είναι να επικοινωνείς, κάθε σκέψη σου, κάθε απορία ή παράπονο που σε προβληματίζει απο αυτά που ακούς απο τον άλλον. Μη κρατάς μέσα σου τις όποιες σκέψεις κάνεις και που σε βαραίνουν. Ο κάθε άνθρωπος λειτουργεί, σκέφτεται και εκφράζεται πολύ διαφορετικά, μην περιμένεις να λειτουργεί και ο άλλος σύμφωνα με τις δικές σου απόψεις . Επικοινώνησε και λύσε πιθανές απορίες. Ίσως βήμα βήμα να πάρεις αυτό που θέλεις και να ξεφύγεις απο τις ανασφάλειες της πρώτης γνωριμίας.

Δεν υπάρχει χρυσός κανόνας. Η εμπιστοσύνη χτίζεται σιγά σιγά και βασίζεται στον τρόπο που σου συμπεριφέρεται ο άλλος. Μπορεί να θεωρήσεις ότι ο άλλος είναι άξιος εμπιστοσύνης και να τον εμπιστευτείς και κάποια στιγμή θα κάνει κάτι και να χάσεις τελείως την εμπιστοσύνη σου. Πολύ δύσκολα ξανακερδίζεται η έμπιστοσύνη, αν χαθεί. Όμως αν δεν ρισκάρεις, δεν ζεις και τίποτα. Αν ο άλλος δεν αξίζει την εμπιστοσύνη σου κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα θα το καταλάβεις.