ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
26.10.2021 | 21:18

Η απιστη φιλη μου

Εχω μια φιλη πολλα χρονια,γενικως μαζι ειμαστε πολυ καλα. Εχουμε χημεια,κανουμε χαβαλε,βοηθαει η μια την αλλη στις δυσκολες στιγμες... Ομως εχει ενα ελαττωμα(?) Οσες μεγαλες σχεσεις κ σοβαρες εκανε και κανει παντα απιστει. Οσο ερωτευμενη και να ειναι με το αγορι της,παντα θα βγαινει και με αλλους... Δεν το κανει επειδη κατι της λειπει απο την σχεση της,το κανει ετσι επειδη της αρεσει Αυτο ειναι κατι που με ενοχλει παρα πολυ και τον τελευταιο καιρο εχω πιασει τον εαυτο μου να αποκρυνεται συναισθηματικα.. Ισως γιατι υποσυνειδητα ,θεωρω πως δεν ειναι τοσο καλος ανθρωπος οσο θελει να δειχνει και δεν το εχει σε τιποτα να σε προδωσει... Ειδικα οταν εχει βγει πχ με αλλον και μετα παει διακοπες με το αγορι της ή του μιλαει πολυ γλυκα κ ομορφα με ενοχλει απιστευτα. Ειναι φυσιολογικο να ενοχλουμαι εγω για κατι που επιλεγει να κανει στην προσωπικη της ζωη και στην τελικη δεν μου πεφτει και λογος; Ειμαι μπερδεμενη και λιγο ξενερωμενη..
24
 
 
 
 
σχόλια

Μια χαρά φυσιολογικό είναι να ενοχλείσαι! Δείχνει αν μη τι άλλο έναν αλτρουισμο. Δεν σε νοιάζει μόνο πως φέρεται σε εσένα αλλά πως φέρεται γενικότερα. Το αντίθετο λέγεται "με νοιάζει μόνο η πάρτη μου".
"Ισως γιατι υποσυνειδητα ,θεωρω πως δεν ειναι τοσο καλος ανθρωπος οσο θελει να δειχνει και δεν το εχει σε τιποτα να σε προδωσει..."
Μα αυτό ακριβώς συμβαίνει. Και εσένα και τους άλλους φίλους σας μπορεί να σας προδώσει, απλώς ακόμη δεν έχει προκύψει η περίσταση που θα την οδηγήσει σε αυτό.

Όπως τα περιγράφεις η φίλη σου είναι πολυγαμική. Υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι. Δεν είναι για μονογαμία, θέλει συγκεκριμένες ιδιότητες και θέλω η μονογαμία, δεν κάνουν όλοι γι'αυτήν.
Μπορούν να συνάψουν ηθικές πολυσυντροφικές σχέσεις εφόσον βρουν ανθρώπους παρόμοιας κοπής, με τους οποίους θα είναι ξεκάθαροι.

Αυτό πάντως που εσένα σε ενοχλεί είναι που δεν έχει επιπτώσεις από αυτή της την συμπεριφορά. Κλωτσάει μέσα σου που φαίνεται να καλοπερνάει αντί να τσουλοδιαπομπεύεται. Δεν είναι κάτι που αντανακλά σε σένα όμως, κάθε άνθρωπος ορίζει τα προσωπικά του μόνος.

Κι όμως μπορεί να αντανακλά και στην ίδια από τη στιγμή που μαθευτεί. Γιατί θα της βγει τσάμπα και βερεσέ κι εκείνης το όνομα. Θα λένε ότι για να συνεχίζει να την κάνει παρέα εν γνώσει της πολυγαμικής φύσης της, θα είναι και η εξομολογουμενη μια από τα ίδια. Δείξε μου τον φιλο σου να σου πω ποιος είσαι λένε! Γι’αυτο στη θέση της θα έφευγα. Είναι ακριβώς η ιδια περίπτωση με το να κάνεις παρέα με άτομο που κάνει ναρκωτικά. Εσύ σαφώς δεν έχεις ευθύνη για την συγκεκριμένη του επιλογή, αλλά θα σου βγει το όνομα.

Θέλω να πιστεύω ότι έχουμε ξεφύγει από το ντεμέκ επίπεδο ηθικής του κατσικοχωριού, όπου βασικός προβληματισμός είναι "τι θα πει ο κόσμος"...

Καλώς ή κακώς, δεν ζούμε μόνοι μας αλλά μέσα σε ένα κοινωνικό σύνολο. Οπότε σε τέτοια θέματα μας νοιάζει λίγο πολύ τι θα πει ο κόσμος. Πέραν τούτου, το να κάνεις παρέα με άτομα των οποίων οι πράξεις λες οτι σε χαλάνε, σημαίνει ότι εμμέσως τις αποδέχεσαι.

Τους φίλους τους κάνουμε παρέα επειδή έχουμε κοινά μαζί τους. Αν εσένα σε χαλάει ο βίος της, μπορείς να απομακρυνθείς. Το οποίο θα έκανα στη θέση σου.

Υποψιάζομαι ότι εσύ είσαι μόνη. Υποψιάζομαι επίσης ότι ζηλεύεις πού τις τυχαίνουν καλές περιπτώσεις για σχέση και δεν κάθεται στα αυγά της παρά τσιλιμπουρδιζει. Δεν είμαστε εμείς Κριτες των άλλων. Αργά ή γρήγορα κάποιος θα την πάρει είδηση ή Ή κάποιος θα την κερατώσει και θα πάρει το μάθημά της. Ίσως να μην έχει πρόβλημα να φάει κέρατο αφού κανει τα ίδια. Εσύ δεν έχεις κανένα δικαίωμα να την κρίνεις για τις σχέσεις της παρά μόνο για το τι φίλη είναι μαζί σου. Οι άνθρωποι έχουν και αδυναμίες. Παρόλα αυτά αν νιώθεις ότι πια δεν σου ταιριάζει επειδή αυτό που κάνει σε άλλους Και όχι σε εσένα είναι κόντρα στην ηθική σου, δεν έχεις παρά να απομακρυνθείς από κοντά της.

Υποβόσκουσα ζήλια ή είσαι πολύ συντηρητική κοπέλα.

Εφόσον εσένα σου συμπεριφέρεται καλά και περνάς καλά μαζί της, άσε την να κάνει ό,τι θέλει με τα αγόρια.
Αυτή είναι η δική μου προσέγγιση.

Επίσης δεν υπάρχει φυσιολογικό και μη φυσιολογικό. Όλα τα συναισθήματα περιλαμβανομένης της ζήλιας φυσιολογικά είναι από τη στιγμή που ο άνθρωπος μπορεί να τα αισθάνεται. Όπως και το να είναι κάποιος/α συντηρητικών αρχών πάλι φυσιολογικό είναι.

Όχι ότι θέλει κάνει στην προσωπική της ζωή δεν σε αφορά. Αλλωστε δεν τους παντρεύτηκε κιόλας. Δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου αν απατάει το σύντροφι της δικαίωμα της εσένα δεν σε αφορά

Άνθρωποι σαν τη φίλη σου συνήθως λόγω του τρόπου που θέλουν να ζούν τη ζωή τους... μπορούν να χειρίζονται σαν βιρτουόζοι άλλους ανθρώπους, μπορεί να είναι σαν τη χαρά της ζωής...αλλά αν σε βάλουν στο μάτι γνωρίζοντας την ικανότητά τους στον χειρισμό μπορούν να σου το βγάλουν, να γίνουν απειλητικοί και εκδικητικοί. Αν δεν έχεις νιώσει κάτι τέτοιο... κανένα πρόβλημα.