ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
20.10.2021 | 20:38

Σπουδές

Τι ακριβώς γίνεται αν σε δεχτεί ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Αγγλίας και το επίπεδο των αγγλικών σου είναι λίγο πιο κάτω από το B2; Να το ρισκάρω και να πάω;
6
 
 
 
 
σχόλια

Eξομ. να πας, αλλά να πας νωρίτερα και να φροντίσεις να γραφτείς σε μαθήματα γλώσσας που σε προετοιμάζουν πριν αρχίσουν τα κανονικά μαθήματα. Και να διαβάσεις πολύ. Σιγά σιγά η ικανότητά σου θα βελτιωθεί.

Για να σε δεχτεί το πανεπιστήμιο σημαίνει ότι για το συγκεκριμένο αντικείμενο σπουδών, η γνώση των αγγλικών σου είναι επαρκής. Μην αφήσεις τον φόβο σου να σε σταματήσει γιατί πολλοί που σπουδάσαμε στο εξωτερικό δεν είχαμε καλό επίπεδο γνώσης της γλώσσας αλλά όταν πας εκεί, κανεις άλματα κ την μαθαίνεις. Όπως είπε κ ο σχολιαστής 4:07, μπορείς να πας νωρίτερα κ να γραφτείς σε καλοκαιρινά μαθήματα εκμάθησης της γλώσσας. Go for it and enjoy it!

Σοβαρά τώρα; Σε δέχτηκαν με Β2 ή ακόμα χειρότερα με κάτω από Β2; Ένα θα σου πω: Πήγα στην Αγγλία με Proficiency και δεν καταλάβαινα άνθρωπο! Κάθισε στα αυγά σου καλύτερα! Άσε που αν υπάρχει "Πανεπιστήμιο" που δέχεται υποψηφίους με ανεπαρκή (για πανεπιστημιακές σπουδές) γνώση της γλώσσας φαντάσου τι είδους "Πανεπιστήμιο" είναι... Σκέψου το καλά πριν πας και ξοδευτείς/ταλαιπωρηθείς άδικα!

Δεν είναι πανεπιστήμιο είναι "πανεπιστήμιο" από αυτά που πάνε όλοι. Γνωστός μου πήγε με ελαχιστες γνώσεις της γλώσσας, πήρε εκεί ένα πτυχίο επιπέδου ιεκ και γυρνώντας πίσω έλεγε σε όλους ότι σπούδασε στην Αγγλία. Δουλειά άνοιξε δική του.
Η οικονομική εκμετάλλευση έχει επεκταθεί και στον τομέα της εκπαίδευσης με την προσφορά "τίτλων" έναντι αμοιβής.