ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
20.10.2021 | 11:23

HELP HELP HELP

Καλημερα!! εγω και ο εργοδοτης μου κανουμε παρεα (ΦΙΛΙΚΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ)καμια φορα,εχουμε βγει και εξω κανα δυο φορες εχουμε και καποιους δικους του κοινους φιλους.Με ειχε στηριξει στο χωρισμο μου και τον εκτιμησα πολυ σαν ανθρωπο,γενικα συμβουλευουμε ο ενας τον αλλον.Του γνωρισα και μια φιλη μου γιατι ψαχνει το παιδι σοβαρο δεσμο. Το προβλημα εχει ως εξης κανονιζω 3 ημερο με φιλους ,μεσα και η κοπελα που του εχω μιλησει..Τελευταια στιγμη ολα τα αγορια της παρεας το ακυρωνουν ,ο καθενας για τους λογους του..και εχουμε μεινει 4 κοπελες και ο εργοδοτης μου,που του ειχα προτεινει εφοσον θα ηταν και τα παιδια να ερθει.Του εξηγησα πως αν εχεις καποιο φιλο σου ,ελα μαζι μας,γιατι δεν θα ερθουν τα αγορια και θα ειμαστε μονο κοπελες,και λεει ποιος τη χαρη μου θα συνοδευω τοσες κοπελες.Οπως καταλαβαινετε νιωθω αβολα και θα ειμαι σφιγμενη ,γιατι αναγκαστικα θα τον εχουμε ολη την ωρα εμεις,συγκεκριμενα εγω και θα ειμαι αρκετα μαγκωμενη,με την παρεα θα ηταν αλλιως θα ειμασταν ολοι μαζι αλλα θα καθονταν κυριως με τους αντρες..Τωρα με 4 κοπελες τι θα κανει;;Και τα κοριτσια που δεν τον εχουν γνωρισει νιωθουν αβολα...τι να κανω; Ουτε θελω να κρυφτω και να του πω δεν θα παω,αλλα πως να το φερω να μην στραβωσει;;Μπερδεμα.
10
 
 
 
 
σχόλια

Εξ αρχής ήταν λάθος η πρόσκληση. Από τη στιγμή που δεν γνωρίζει κανέναν στην παρέα είναι λογικό ότι πρέπει να ασχοληθείς εσύ. Γιατί θεωρησες ότι θα τον ξεφορτωσεις στους άλλους;
Δεν ξέρω αλλά εγωιστική μου φαίνεται η εξ. σου.

“Τ’ αγόρια με τ’ αγόρια και τα κορίτσια με τα κορίτσια!" όπως λέγαμε το…1989! Έλεος κοπέλα μου! Τι διαχωρισμός είναι αυτός; "Θα πήγαινε να καθίσει με τους άντρες" λέει... Και πώς το ξέρεις εσύ ότι θα ταίριαζαν σαν παρέα; Απλά και μόνο επειδή είναι άντρες…; “Τα κορίτσια που δεν τον έχουν γνωρίσει νιώθουν άβολα" Συγνώμη από πού έχουν έρθει οι φίλες σου, απ' τον Άρη? Δεν έχουν γνωρίσει ξανά άντρα; Στερεότυπα φουλ το έτος 2021! Όσο για το "Ποιος στη χάρη μου" που είπε ο τύπος είναι απλώς μια έκφραση αστεϊσμού. Μην το παίρνετε επάνω σας! Πραγματικά εύχομαι να αντιληφθεί από μόνος του με τι τρελές έχει να κάνει και να μην έρθει μαζί σας!

Να του πεις ότι θα είσαστε γυναικοπαρέα και να μην έρθει. Μιλάμε στα ίσα και ας στραβώσει όσο θέλει, άλλη σκασίλα δεν είχαμε. Άκου "ποιός τη χάρη του". Δεν ξέρω πως το κάνετε αλήθεια, δεν είναι κουραστικό να κάνεις φιλική (ή όποια) παρέα με βλάκα; Παιδιά ειλικρινά με αυτά που διαβάζω δεν έχω άλλη υπομονή,δεν έχω δρόμοοοο να διαλέξωωωω λα λα λα

Γιατί βλάκας; Αυτό που είπε είναι απολύτως υγιές. Ο κάθε ελεύθερος που βρίσκεται μέσα σε παρέα με γυναίκες και ψάχνεται μπορεί να νιωθει τυχερός, ποσό μάλιστα όταν η μια από αυτές είναι και φίλη του, άρα μπορεί να του πει τι παίζει με την καθεμία. Μάλλον δεν ξέρεις πως δουλεύει το πράγμα.

Με έκανες και γέλασα με την τελευταία σου φράση.
Λοιπόν,εξηγώ αφού χρειάζεται. Η Εξομολογούμενη πίστεψε ότι λέγοντας στον Χριστιανό "έλα μαζί μας αν έχεις κάποιον φίλο, γιατί θα είμαστε μόνο κοπέλες" εκείνος θα κατανοήσει αυτό που του λέει:"σε παρακαλώ μην έρχεσαι μόνος σου γιατί άλλαξαν τα δεδομένα". Νομίζω το καταλαβαίνουμε όλοι τι του λέει. Εκείνος όμως δεν το έπιασε, (προτιμώ να τον σκεφτώ ως κάποιον κοινωνικά αδέξιο παρά τέρμα αναίσθητο). Δεν σχολιάζει καν την πρόταση της κοπέλας να φέρει και κάποιον φίλο, σαν να μην ειπώθηκε ποτέ. Με άλλα λόγια δεν καταλαβαίνει ότι μόνος του είναι ανεπιθύμητος. Σου φαίνεται έξυπνη αυτή συμπεριφορά; Πρέπει να είμαστε σε θέση να καταλαβαίνουμε απλές προτάσεις χωρίς να φέρνουμε άλλους σε δύσκολη θέση με αποτέλεσμα να μην ξέρουν πως να μας ξεφορτωθούν. Είναι απολύτως ξεκάθαρο αυτό που του είπε. Δεν γίνεται εσύ να μου λες "έλα μόνο αν μπορείς να φέρεις και μια φίλη" κι εγώ να σου λέω σαν χαζοχαρούμενη "αχ τι καλά που θα περάσουμε". Κάπως πρέπει να συνεννοούμαστε σε αυτή την ζωή, ιδανικά χωρίς να φτάνουμε στο σημείο να προσβάλλουμε ο ένας τον άλλον. Πρέπει να είμαστε σε θέση να ακούμε τι μας λένε (καμιά φορά και τι ΔΕΝ μας λένε). Ξέρεις, οι περίφημες κοινωνικές δεξιότητες.

Επιθετική; Όχι δα.
Εσύ Αλλοπρόσαλλε την διάβασες την Εξομολόγηση; Μάλλον όχι γιατί αλλοιώς δεν θα έγραφες στα "καλά καθούμενα". Αλλά ακόμη και στα καλά καθούμενα να ήταν, δεν φορτονώμαστε σε άλλους είναι απλό αυτό που λέω. Λίγο να στροφάρουμε πως το λένε. Πολλοί άνθρωποι γίνονται φορτικοί και έχω σταματήσει να μετράω τις φορές που κάποιος έχει πρόβλημα μην ξέροντας πως να ξενπλέξει. Και άντρες και γυναίκες. Καθόμαστε μετά και συζητάμε δέκα ώρες, τι να του/της πει, πως να το πει, ωχ που μπλέξαμε κλπ.. Δεν νομίζεις ότι καταντάει πολύ κουραστικό; Η κοπέλα του είπε λίγο ή πολύ "με φίλο σου ή καθόλου". Και τώρα σπάει το κεφάλι της πως να το χειριστεί. Δεν θα κρίνω αν νοιώθει σωστά ή όχι, δεν υπάρχει τέτοιο μέτρο άλλωστε. Προσωπικά πάντως με εκνευρίζουν άνθρωποι που δεν πιάνουν τα αυτονόητα και κλέβουν αχρείαστα τον χρόνο μου. Νομίζω ότι η κοπέλα της Εξομολόγησης δεν ήταν αρκετά αποφασιστική στον τρόπο που εκφράστηκε μην περιμένοντας ότι ο τύπος θα επιμείνει να πάει έστω και μόνος του. Βλέπεις ολόκληρη συζήτηση ανοίξαμε κι εδώ σχετικά, μόνο και μόνο επειδή δεν παίρνει στροφές ο άλλος. Δηλαδή για να καταλάβω,τι προτείνεις; Να τον πάρουν μαζί τους και να σκάσουν για να μην παρεξηγηθεί; Θα πήγαινες εσύ κάπου (εκβιαστικά δηλαδή) υπό αυτούς τους όρους;

Αν υπάρχει πράγματι ουσιαστική φιλική σχέση απλά λες την αλήθεια (ότι δεν θες να έρθει για τους λόγους που ανέφερες). Αν όμως τον φοβάσαι σαν εργοδότη και πιστεύεις πως αν του το πεις αυτό μπορεί να υπάρξουν επιπτώσεις στην εργασία σου τότε την πάτησες.
Άμα μπλέκεις εργασιακές σχέσεις εξουσίας με φιλικές σχέσεις αυτά συμβαίνουν.

Εφόσον είστε φίλοι θα μπορούσες να του πείς την αλήθεια, ότι θα είστε κοριτσοπαρέα αποκλειστικά και θα το κανονίσετε άλλη φορά, ούτε να απολογηθείς ούτε τίποτα. Αν σου κάνει μούτρα μάλλον θα πρέπει να ξανασκεφτείς τι ρόλο βαράει.

Ισως του άρεσε η φίλη σου κ θέλει να την ξαναδεί. Σκεφτόμενος ότι με εσένα έχει φιλική σχέση (σύμφωνα με όσα γράφεις), νιώθει την άνεση που θα ένιωθε ένας φίλος να περάσει χρονο με την φίλη του-εσένα, κ την κοπέλα που πιθανόν του αρέσει-την φίλη σου. Αν παλι δεν θα ήθελες να είναι εκεί, μπορείς να πεις ότι οι άλλες κοπέλες νιώθουν άβολα κ να αντιπροτείνεις μια εξοδο (όταν επιστρέψεις) που να περιλαμβάνει κ την φίλη σου που ισως του αρέσει.