ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
16.10.2021 | 23:15

Δεν αντεχω κουραστηκα

Δεν αντέχω αυτή την επαγγελματικη αβεβαιωτητα; κουραστηκα να ψαχνομαι. Που πήγαν οι εποχές που έβρισκες μια δουλεια και έμενες εκεί εφόρου ζωής και υπήρχε και ανέλιξη. Κουραστηκα, με ρίχνει ψυχολογικά. Μεγαλώνουμε. Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω. Για ποιο λόγο και καλά σπούδασαμε.
16
 
 
 
 
σχόλια

Σε νιωθω όσο δεν πάει εδώ.
Παραιτήθηκα από μια δουλειά "του ποδαριού"
γιατί κουράστηκα να τρέχω σα τη δούλα για να βγάλω "δύο" χρήματα αφενός για την επιβίωση μου και αφετέρου για τις σπουδές μου.
Το αποτέλεσμα; αβέβαιο μέλλον για άλλη μια φορά και απογοήτευση για το κλάδο μου (εκπαίδευση).
Είμαι χάλια... Δεν έχω όρεξη να ασχοληθώ με τίποτα..

Πάνε αυτά, πέρασαν, last year που έλεγε και μια πετυχημένη διαφήμιση.
Ήδη από τη δική μου την εποχή που κοντεύω 50. Μην ζείτε στον περασμένο αιώνα, συμβαδίζετε με τις εξελίξεις. Θα επιβιώσει ο πιο προσαρμοστικός.

Και αυτός που θα προσπαθήσει να δημιουργήσει ο ίδιος τις ευκαιρίες! Όπως γράφει και η caravan επιβιώνει αυτός που προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα ή αυτός που ανοίγει άλλους δρόμους πχ εξωτερικό, αλλάζει αντικειμένο ασχολίας/εργασίας κλπ η πεπατημένη δεν είναι πολλές φορές αφέλεια αλλά ψευδαίσθηση ασφαλειας. Καλή τύχη!

Ρε παιδάκια, δεν μπορώ να το διαβάζω, συγγνώμη!
Πώς γίνεται να σπούδασες και για ποιο λόγο το έκανες όταν δεν μπαίνεις στον κόπο να μάθεις να γράφεις σωστά βασικές λέξεις της κσθημερινότητας;
Τι πάει σκ@τ@ τελικά στην εκπαίδευση μας; Όλοι "μορφωμένοι" απαιδευτοι.

Ας μείνουμε στην ουσία. Ένα άτομο ανησυχει για το επαγγελματικό του μέλλον.Τελοσπαντον εγώ τον/την καταλαβαίνω πολύ καλά, παίζουν όλα ρόλο και το τι σπουδασες, και ποιον γνωστό έχεις να σε βάλει κάπου αλλά και η τύχη. Επίσης πρέπει να έχεις τσαγανό., να μην τα παρατάς.

Το πρόβλημα ξεκινάει από την αντίληψη ότι επειδή τελείωσε κάποιος μια σχολή, χ/ψ/τραλαλα, όλα τα υπόλοιπα έρχονται ως από μηχανής Θεός και δικαιωματικά.
Επαγγελματική αβεβαιότητα υπήρχε μετά τη βιομηχανική επανάσταση (σε εμάς πέρασε και δεν ακούμπησε).
Μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν επαναπαυθεί στις δάφνες τους, εμείς οι υπόλοιποι θνητοί ζούμε με το τι μας ξημερώνει αύριο.

οι άξιοι/άξιες βρίσκουν δουλειά μόνοι τους

βέβαια όχι σε επαγγέλματα που σπούδασαν οι μισοί Έλληνες (εκπαιδευτικοί, κοινωνιολόγοι, περιβαλλοντολόγοι) σξούξου μούξου μανταλάκια

Αυτό είναι το μεγα λάθος σας ότι ή άνεργος καθηγητής ή σερβιτόρος αυτά νομίζετε ότι είναι τα μοναδικά επαγγέλματα .
Υπάρχουν και άλλα επαγγέλματα περιζήτητα αλλά δεν είναι για τεμπέληδες

Ακριβώς καλά λένε οι από πάνω. Χωρίς να μας ξέρεις μη μας περνάς για τεμπέληδες γιατί ο καθενας εδω δεν ξέρεις τι αγώνα έχει κάνει οκ; Πες μας τα επαγγέλματα αυτά

Απαντώ χωρίς να είμαι ο ανώνυμος πιο πάνω, επειδή τρία άτομα αναρωτιέστε.

Υπάρχει μεγάλη ζήτηση (και καλά λεφτά επειδή δεν υπάρχει προσφορά) σε εργασίες στον πρωτογενή τομέα, σε αγροτικές εργασίες, εποχιακή συγκομιδή, μεταπρατικό τομέα, εργάτες χαμηλής εξειδίκευσης σε βιομηχανίες/βιοτεχνίες, οδηγοί, χειριστές εργοστασίων με πληκτρολόγιο, βοηθοί σε κέντρα παροχής υπηρεσιών όπως κέντρα αισθητικής κλπ.
Όμως οι περισσότεροι ψάχνουν για σερβιτόροι, τα σνομπάρουν τα άλλα επαγγέλματα, είναι γεγονός. Πράγμα που δεν δικαιολογείται από την ύπαρξη σπουδών, καθώς ισόποσα ούτε στο σερβιτοριλίκι χρησιμεύουν κάπου.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ