ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
15.10.2021 | 01:53

Δεν αντέχω άλλο

Ερωτεύθηκα έναν άνδρα γυμνασμένο και όμορφο. Περάσαμε 2 υπέροχα χρόνια μαζί. Ωστόσο, τον τρίτο χρόνο τον απέλυσαν από τη δουλειά του. Έκτοτε, έκοψε γυμναστήριο και κλείστηκε στο σπίτι. Μόνιμη παρέα του το δυνατό τσίπουρο, το τσιγάρο και αδιανόητες μερίδες φαγητού, σε καθημερινή βάση. Πήρε απίστευτα πολλά κιλά και παραιτήθηκε από τη ζωή. Εδώ και 1 χρόνο περίπου διαρκεί αυτή η κατάσταση. Αναγκάζομαι να δουλεύω συνεχώς και τα Σαββατοκύριακα για να μπορέσω να ζήσω και τους δύο μας. Εκείνος δεν συμβάλλει καθόλου, και ό,τι του στέλνουν οι γονείς του το βάζει στην άκρη. Προχθές, αντιλήφθηκα ότι δεν θέλω να ζω άλλο έτσι. Ερωτεύθηκα έναν ημίθεο και πλέον δεν μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ επειδή σηκώνεται και πηγαινοέρχεται πίνοντας συνεχώς και εκτός αυτού έχει γίνει σαν μαμούθ. Δεν μου αρέσει πλέον αυτή η κατάσταση. Οι φίλες μου μου λένε ότι οφείλω να του σταθώ και να κοιτάω μόνο την ψυχή του. Λυπάμαι, είμαι νέα, δεν θα θάψω τη ζωή μου για κάποιον που δεν δίνει δεκάρα για τη δική του και δεν με βλέπει καν και δεν κάνει μια προσπάθεια να βρει μια δουλειά. Η μητέρα μου του βρήκε εργασία σε εταιρεία μεταφοράς δεμάτων με τον βασικό και αφού ήπιε μισό λίτρο τσίπουρο άρχισε να με βρίζει επειδή έχει πτυχίο Πληροφορικής.
10
 
 
 
 
σχόλια

Αλλου κ αλλου γραφετε ολοι οτι τις δυνατες σχεσεις τις χτιζουν οι δυσκολιες και ολα τα σχετικα και uplifting αλλα εδω σας χτυπησε η πραγαμτικοτητα τα μουτρα.
Εσεις τον λετε τεμπελη και πως τα παρατησε αλλα α καθενας αντιδρα διαφορετικα στα στραβοπατηματα της ζωης και αν αυτο ητα ντο πρωτο για εκεινον ουτε να το διαχειριστει δεν ξερει ακομα.

Τεσπα, εγω δεν λεω ουτε να κατσει ουτε να φυγει η κοπελα, απλα αγαπητοι σχολιαστες, οταν ειναι καποιος περιγραφει κατι πολυ αληθινο, το πρωτο πραγμα που λετε, γιατι φοβαστε εσεις πιο πολυ, ειναι να το βαλετε στα ποδια.

Ναι να είσαι στις δυσκολίες του άλλου. Όταν όμως ο άλλος δε θέλει να πΑει να δουλέψει επειδή δεν είναι δουλειά του πτυχίου του και δε δίνει δεκάρα να τον συντηρεί η άλλη τότε ναι αγαπητή/ε μου. Θέλει σουταρισμα!

Εξομολογουμενη ο φίλος σου μπορεί να έχει κατάθλιψη και αυτό έχει ως χαρακτηριστικό την υπερφαγία και την
παραίτηση από την ζωή καθώς κ κάποιες φορές την ουσιοεξάρτηση. Αν θέλεις να φύγεις, κάνε το γιατί προέχει η ψυχική σου ηρεμία. Απλά ενημερωσε τον ότι πιθανόν να έχει κατάθλιψη και για αυτό όλα του φαίνονται χωρίς ελπίδα κ ότι το πρώτο που θα πρέπει να κάνει είναι να πάει για ψυχιατρική αξιολόγηση και στήριξη. Καλή τύχη

Ό,τι είπαν οι προηγούμενοι, έφυγες χθες. Στηρίζουμε αυτούς που μπορούν να περπατούν, αν ο άλλος έχει ξαπλώσει και καλοβολευτεί, δεν μπορείς να τον στηρίζεις, μπορείς μόνο να τον κουβαλάς, και αυτό δεν είναι κάτι που αξίζει να κάνεις τώρα. Πάντως, βλέπεις πώς αλλάζουν οι άνθρωποι, πώς φαίνονται στα δύσκολα; Ήταν ημίθεος όσο ήταν όλα καλά και είχε μια χαρά και το μισθό του και το χρόνο του για να φροντίζει τον εαυτό του και να σου φέρεται καλά κι εσένα. Μόλις έχασε μια παράμετρο που θεωρούσε σταθερά στη ζωή του, σταμάτησε να φροντίζει όχι μόνο εσένα, αλλά και το δικό του σώμα και πνεύμα. Είναι και θέμα αξιοπρέπειας, την οποία μάλλον δεν είχε ποτέ. Δεν είναι ντροπή, λοιπόν, ν' αφήνεις κάποιον που πρωτίστως έχει αφήσει τον εαυτό του.

Υπάρχει διαφορά μεταξύ του στηρίζω κάποιον γιατί θέλει να βοηθήσει τον εαυτό του και παλεύει έμπρακτα γι’ αυτό, από το είμαι το κορόιδο που ζω έναν παρατημένο από τη ζωή άνθρωπο, εις βάρος της δίκης μου ευτυχίας.

Αυτό που με ενόχλησε περισσότερο από το κείμενο δεν είναι ότι έγινε βουνό αλλά ότι δεν ψάχνει να βρει οποιαδήποτε δουλειά και πίνει και βρίζει και από επάνω. Πολύ σωστά θα κάνεις να φύγεις από κοντά του γιατί όταν είπες ότι δουλεύεις και τα Σαββατοκύριακα για να ζήσεις και τους δυο σας,ξενέρωσα και ένιωσα ντροπή. Ντροπή για αυτόν που ήδη θα έπρεπε να ντρέπεται. επίσης τι σημαίνει ότι αυτά που του δίνουν οι δικοί του τα κρατάει στην άκρη; Για ποιον τα κρατάει ενώ εσύ δουλεύεις σαν σκύλος για να συντηρήσεις ένα γομαρι; Το ότι τον απέλυσαν και αυτός έπεσε έτσι και ενώ βρέθηκε δουλειά με βασικό δεν πάει γιατί έχει τελειώσει πληροφορική απλά τον κάνει αρχιτεμπελαρο και βολεψακια. Διωξτον από το σπίτι ή φύγε εσύ για να δει ότι δε μπορεί να συνεχίσει να ζει εις βάρος μιας γυναίκας.

Αυτό που μας περιέγραψες ταιριάζει απόλυτα σε ΄έναν και μόνο χαρακτηρισμό ΤΕΜΠΕΛΗΣ .!!!
Πραγματικά χαίρομαι για εσένα που αποφάσισες πως δεν θέλεις να ζεις άλλο έτσι.
Απογαλακτίσου. Μην γίνεις "μητέρα Τερέζα" για κανέναν. Δικαιούσαι τις απλές καθημερνές απολαύσεις της ζωής, τα στραβά και ανάποδα, όλα , τα πάντα. Αρκεί να μην στα προκαλούν άλλοι. Ο καθένας μας κάνει τις επιλογές του και εκείνος επέλεξε το τσίπουρο.
Θα βρεις αλλού την ευτυχία και την αποδοχή.
Και το βασικό? Θα μπορείς να κοιμάσαι ήσυχη το βράδυ.