ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
10.10.2021 | 10:01

Το κέρασμα...!

Στις αρχές καλοκαιριού που μας πέρασε, ο σύντροφος μου και εγώ συναντήσαμε τυχαία στον δρόμο έναν παλιό του φίλο. Από εκείνη την ημέρα και μετά κάνουμε παρέα. Δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα με τον άνθρωπο, μέχρι που αρχίσαμε να ερχόμαστε στην παρακάτω δύσκολη θέση.... Κάθε φορά που βγαίναμε και πλέον σπανίως βγαίνουμε ήτε για ποτό ήτε για καφέ ήτε απλά για μια τυρόπιτα καταλήγουμε πάντα να κερνάμε εγώ ή ο σύντροφος μου. Το συγκεκριμένο άτομο δεν μας το ζητάει φυσικά, αλλά δεν έχει κάνει ποτέ την κίνηση να βγάλει χρήματα έστω για το δικό του μερίδιο ή τον κόπο να πάει μέχρι το ταμείο. Πάντα κρατάει μια περίεργη στάση όταν έρχεται η ώρα της πληρωμής και μας φέρνει σε αμηχανία και πληρώνουμε πάντα εμείς. Μόλις το πήραμε χαμπάρι, επειδή δεν είμαστε και εμείς κανένας "Ωνάσης", αλλα παρά 2 μεροκαματιάρηδες, αρχήσαμε κοινά να τον αποφεύγουμε και σπάνια σηκώνουμε τα τηλέφωνα.... Ξέρουμε πως δεν είναι σωστό να αποφεύγεις έτσι έναν άνθρωπο αλλά και εμείς είμαστε τσιμα-τσιμα οικονομικά και θέλουμε να μαζέψουμε κάποια χρήματα, δεν μπορούμε να κερνάμε συνεχώς, μακάρι να είχαμε και να κερναγαμε αβερτα... Δώστε τα φώτα σας στα σχόλια αν θέλετε, για το πώς πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε... Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο άτομο έχει και αυτό εισόδημα δεν είναι άνεργο και στην ουσία κάνει κουμάντο και στο εισόδημα της υπερηλικης μητέρας του.
11
 
 
 
 
σχόλια

Λύνεται πολύ απλά ως εξής: όταν έρθει η ώρα να πληρώσετε θα πληρώσει ο καθένας τα δικά του ;)
Ρώτας πχ. τον υπάλληλο: πόσο έκανε το ποτό σου και δίνεις ακριβώς το ποσό ή κάτι παραπάνω και τέλος.

Aχαχαχαχαχαχαχχααχχααχχαχαχαχαα! Αχ να 'στε καλά με κάνατε και γέλασα! Ο 'φιλος' εκμεταλλεύεται την ευγένεια που δείξατε και κάνει το κορόιδο. Σου λέει όσο περισσότερο κάνω το κορόιδο,τόσο περισσότερο θα πληρώνουν. Δεν τον ενδιαφέρει η φιλία σας καθόλου αλλά πώς θα βγει χωρίς να πληρώσει φραγκο. Αν τον ένοιαζε η εικόνα του ή ήταν αξιοπρεπής θα πλήρωνε τα δικά του και θα φρόντιζε να σας κεράσει έστω μια φορά μετά από τόσα κεράσματα. Που τους βρίσκετε όμως βρε παιδιά;

Να, συτο δεν μπορώ να καταλάβω σε μερικούς ανθρώπους. Ωραία , κέρασες μία φορά επειδή είχες να τον δεις χρόνια, δεκτό και ωραία κίνηση. But that's it. Γιατί συνεχίζεις να κερνάς δεύτερη και τρίτη και κάνεις παράπονα; Είναι πάρα πολύ απλό. Σταματάς να κερνάς. Πας ταμείο, πληρώνεις την τυρόπιτα σου, αν ο σερβιτόρος ρωτήσει ξεχωριστά ή όλα μαζί του λες ξεχωριστά και του δείχνεις αυτο που πήρες εσυ να σου πει την τιμή και τέλος. Τι το συνεχίζετε; Τι δεν καταλαβαίνετε; Χαλάτε την ψυχολογία σας ή ακόμα και μία φιλία για εντελώς χαζά και ανώριμα πράγματα. Αυτό το βλέπω και στον οικογενειακό μου κύκλο. Άσε που υπάρχουν και οι περιπτώσεις μερικών που επιμένουν να μην κεράσει ο άλλος και να πληρώσει ο καθένας τα δικά του, παρόλα αυτά η άλλη πλευρά το παίζει υπερήφανη (sick) και κερνάει. Βρείτε το λάθος. Πιο πολύ εκνευρίζομαι με αυτούς που κερνάνε παρά με τους άλλους που δεν κάνουν κίνηση να κεράσουν.

Υγ: Περιττό να πω ότι δεν τσιγκουνεύομαι. Κερνάω σχεδόν πάντα στην γιορτή μου και τα γενέθλιά μου. Έχω κεράσει αρκετές φορές άτομο που έχει οικονομικά προβλήματα, επειδή το γούσταρα πραγματικά, επειδή έχω δουλειά και βγαζω κανα φράγκο και ποτέ μα ποτέ δεν περίμενα το άτομο αυτό να με κεράσει, έστω και μία φορά. Κερνάω μία φορά μόνο, άτομα που έχω πολύ καιρό να δω και εκτιμώ. Αν ανταποδώσουν καλώς, αλλιώς no hard feelings. Δεν ξανακερνάω. Έχει τύχει να κεράσω σε γιορτή και γενεθλια, 2 φιλαράκια αλλά ποτέ δεν με κέρασαν, λεφτά έχουν, ταξίδια κάνουν αλλά ήταν 2 φορές και τέλος, δεν ξανακέρασα ποτέ (και προφανώς δεν με κεράσανε ποτέ) όλα αυτά τα 10+ χρόνια που κάνουμε παρέα. Επίσης, να επισημάνω ότι πάντα ανταποδίδω ένα κέρασμα. Ομολογώ ωστόσο ότι αισθάνομαι πολύ άβολα όταν με κερνάνε, ειδικά όταν πρόκειται για άσχετους λόγους. Γενικά προτιμώ το "Ο καθένας τα δικά του" ενώ τα "μισά μισά" είναι το χειρότερο από όλα. Τι πάει να πει μισά μισά; ή κερνάς ή δεν κερνάς. Είναι μεγάλη κοροϊδία να πληρώσω το φαγητό του άλλου που έκανε 10 ευρώ ενώ το δικό μου 5, ή ακόμα το αντίθετο για να μου δείξει εκεί που θα πλήρωνα 10 ευρώ το φαγητό μου θα δώσω 7.50. Χαζομάρες.

Ε μα, τα κρατούσα μέσα μου. Sorry για το ξέσπασμα :p.

Παίζει να το 'χει σύστημα ο τύπος και να το κάνει και σε άλλους,και την περνάει κοτσάνι.Κόψτε την επαφή μαζί του χωρίς πολλά-πολλά.Σιγά μήν νιώσετε και τύψεις από πάνω!

Η γυφτιά δεν έχει να κάνει με το εισόδημα που έχει κάποιος. Ξέρω άτομα που χωρίς δουλειά όταν ήθελαν να κεράσουν το έκαναν. Ξέρω και ευκατάστατους που δεν έκαναν κίνηση να κεράσουν. Βολεύτηκε που είδε ότι αρχίσατε να κερνατε και προσπαθεί να επωφεληθεί από την ευγένειά σας μέχρι εκεί που τον παίρνει δηλαδή μέχρι να βάλετε εσείς το στοπ. Θεωρώ ότι μετά από ένα κέρασμα δικό σας θα έπρεπε να βάλει χέρι στην τσέπη και μετά ο καθένας τα δικά του(εσύ με το αγόρι σου τα δικά σας μαζί. Αυτό είναι δίκαιο και ισότιμο. Δεν καταλαβαίνω πάντως γιατί αφήνετε και περνάει καιρός και σας 'τρωνε' τα λεφτά οι βολεψακηδες.